Scăunele croşetate pentru interioare călduroase

Este greu să nu scapi un WOW când vezi creaţiile lui Claire-Anne O’Brien, cu W de la Wool 🙂 Creatoarea, originară din Irlanda, dar care trăieşte şi lucrează în Marea Britanie, împleteşte şezutul scaunelor ca şi cum ar împleti un pulover din lână care să fie cât mai grafic, în tendinţe. Doar şi piesele de mobilier ne îmbracă spaţiile ca nişte haine purtate frumos, cu stil!

Cea mai nouă colecţie a ei este Knit Stools, iar scăunelele arată ca nişte broşe croşetate pe care acum poţi sta confortabil. Deşi, recunoaștem, ne-ar fi teamă să nu turtim aşa preţioasă lucrătură. 🙂

Lucrătura ei meşterită în lână este foarte sculpturală, reuşeşte să o redea tridimensional, iar totul se întâmplă într-o făbricuţă din estul Londrei. Odată cu Royal College of Art (absolvit în 2010), Claire a şi participat în proiectul UNESCO Designer Meets Artisans, astfel a ajuns să lucreze direct cu femeile din Ladakh, Himalaya, încercând să găsească împreună posibilităţi de îmbunătăţire a tehnicilor tradiţionale.

Dar Claire nu este la prima încercare în ale croşetatului pe piese de mobilier cu această colecţie. Pentru ea, a îmbrăca scaunele în hăinuţe lucrate este o pasiune mai veche, ceea ce ne confirmă că Knitting is the new black!

British Wool Chair, expus în octombrie 2010, în cadrul British Wool Week.

Chairwear: puloverul pentru scaune. O super idee pentru huse noi şi călduroase 🙂

Le poți achiziționa pe gan-rugs.com. Sau contacteaz-o pe Claire-Anne O’Brien.

2 Comments

  1. Hilde

    Ha, ce idee haioasa, o sa incerc si eu sa-mi imbrac scaunele, desi o fac deja, fiindca imi las puloverele pe spatare mai tot timpul…Dezordinea poate fi si functionala uneori 🙂

  2. Elis Popescu

    Bravo, Hilde! Sa ne arați și nouă ce iese 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed