Scenariu designist pentru midii cu sos alb

Chef Niki Lupșa ne-a făcut poftă cu o rețetă de Midii cu sos alb. După ce ne-am zis că vrem să le avem cât de curând în față și pe masă, am început să ne gândim care ar fi cel mai designist scenariu în care să le savurăm. Vă facem poftă mai întâi cu rețeta, apoi cu decorul. 🙂

Midii cu sos alb - Designist (1)

Midii cu sos alb: pentru 2 porții

Ai nevoie de: 800 g de midii proaspete, jumătate de ceapă roșie, 2 fire de ceapă verde , 2 căței usturoi, 100 ml de vin alb , 20 g unt, pătrunjel, o roșie și 100 ml smântână dulce .

Se spală midiile bine și pe cele care sunt deja deschise le aruncați. Se pun în cratița cu ulei încins ceapa și usturoiul, tocate mărunt, pentru 1 minut. Apoi adaugați midiile și le lăsați să fiarbă sub capac pentru 2 minute. Urmează vinul alb pentru încă 2 minute. Se țin pe foc până se deschid bine toate, apoi se toarnă smântâna, se preseră ceapa verde tăiată feliuțe, roșia tăiată cubulețe, untul și o parte din pătrunjelul tocat. Se mai lasă pe foc, dar fără capac, cam 2 minute, apoi se pun pe farfuria de servire. Deasupra se pune sosul și puțin pătrunjel tocat.

Midii cu sos alb - Designist (2) Midii cu sos alb - Designist (3)Și acum două scenarii de dining, unde midiile se savurează designist.

1. Un interior cu multă lumină naturală, cu plante verzi, pentru că pe noi midiile cu sos alb ne duc cu gândul la terase sau verande în lumina soarelui, decoruri pline de detalii naturale.

Midii cu sos alb - Designist (1)Puteți savura mai multe astfel de interioare aici.

2. Un cadru dinamic, modern și colorat, cu scaune Tolix în jurul unui blat de sticlă.

Midii cu sos alb - Designist (4)Diningul a fost astfel creat odată cu lansarea Casei Soleta, despre care puteți citi aici.

Ne-am gândit, firește, și la farfurii și am ales 2 variante:

FriendsColecția New Wave, de la Villeroy & Boch, se potrivește mănușă. Puteți citi mai multe aici.

rosenthal 186Ne-a plăcut și colecția A la Carte, de la Rosenthal, disponibilă prin My House.

Un pahar (pentru apă) ne-a atras atenția: este de la Iittala, iar detaliile lui condimentează fin scenariul.

Midii cu sos alb - Designist (6)

Poftă bună!

Fotografii: Niki Lupșa și Designist.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed