Scurtă poveste despre un oraș mare transferat într-un dormitor mic

Îți aduci aminte de câte ori, în copilărie, ai măsurat din priviri silueta vreunei clădiri și ai exclamat “Wooooooow!, cât e de mareeeeeee!”? Sau cât de des ți se întâmpla în anii aceia să fii copleșit de vreo piață sau un parc sau o grădină care păreau că nu o să se termine niciodată? În povestea noastră de azi, designul îi aduce unui băiețel de 7 ani un întreg oraș chiar în camera lui. Asta și-a dorit și l-a primit pe măsura lui, în doar 13 mp 🙂 .

dormitorDe proiect s-a ocupat echipa Atelier507, care și-a propus să integreze în micul dormitor un loc de joacă cu playstation, un birou și un pat și să creeze cu ajutorul lor un spațiu care să inducă ideea unui parc de aventură cu iz urban. La fel ca în orașul nostru – București, culoarea nu joacă un rol foarte important, dar inventivitatea, uneori, da 🙂 .

dormitorNe referim aici la paravanul care securizează patul suprapus și sugerează siluetele clădirilor – elementul nostru preferat al amenajării.

“Este vorba despre placaje din lemn de mesteacăn, o nuanță nordică, deschisă. Au fost tăiate pe CNC și prinse între ele prin conectori metalici speciali, pentru mai multă siguranță”, ne-au povestit designerii de la Atelier507.

dormitor

dormitorCa în orice cameră mică, spațiile de depozitare sunt elemente de bază – în dormitorul-oraș, se găsesc și în capătul treptelor, și în comoda de sub patul etajat – pentru un oraș atât de aglomerat e nevoie de o mulțime de parcări! 🙂 Ne-au plăcut și sursele de iluminat ascunse sub patul suprapus – pun sub reflector jucăriile.

dormitorGata, noi ne încheiem plimbarea prin orașul imaginat și reintrăm în cel cotidian. Dar abia așteptăm să vedem noi idei pentru cei mici 🙂 .

Fotografii: prin Atelier507

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed