Se lansează 5 pentru Arte: 1 platformă online, 5 concepte expoziționale

Primele săptămâni ale anului nou vin cu vești bune pentru artă: platforma online „5 PENTRU ARTE”, creată de  The Institute și DIPLOMA, se lansează printr-un mix multidisciplinar de lucrări de artă, design și arhitectură sub umbrela a cinci expoziții concept dezvoltate de cinci invitați speciali din lumea industriilor creative. Lucrările discutate sunt realizate în timpul lockdown-ului de absolvenții facultăților creative din România.

Fiecare nou material publicat pe www.5pentruarte.diplomafestival.ro va fi disponibil în fiecare zi de marți și joi până la finalul lunii ianuarie. 5 PENTRU ARTE este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și dezvoltat de The Institute.

Până la finalul lunii ianuarie, platforma online va găzdui 5 astfel de expoziții hibrid, curatoriate de invitații Festivalului DIPLOMA, care vor realiza o selecție de lucrări de arte vizuale, design și arhitectură, integrându-le într-un discurs curatorial personal. Astfel, proiectul (re)aduce în atenție peste 20 de lucrări care au încheiat un capitol academic într-un context excepțional pentru zeci de absolvenți care și-au definit și susținut diplomele în timpul lockdown-ului. Creațiile selectate pentru platformă au fost anterior prezentate în expoziția DIPLOMA 2020, în perioada 11-20 octombrie, în cadrul Combinatului Fondului Plastic din București.

Platforma este deja disponibilă cu primul material: WE LIKE FORESTS, ROSE PETALS & GRASS. DO I LOOK AT THE STARS OR SATELLITES?, semnat Eugen Rădescu, manager cultural și curator, lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, membru în board-ul creativ DIPLOMA 2018 și 2020.

„5 PENTRU ARTE” ia o formă digitală pentru a compensa lipsa oportunităților de expunere fizică pentru tineri și lipsa concomitentă a unor canale de artă cu conținut complex, special gândite pentru mediul online.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed