Sebastian Herkner şi mixurile industrial colorate

Sebastian are 31 de ani şi a studiat Product Design la Offenbach Design Academy. În 2008, îl cunoşteam la Târgul Ambiente, de la Frankfurt, unde era deja prezentat drept unul dintre cei mai prolifici tineri designeri. Între timp lucrează ca asistent cu studenţii secţiei de design de la Offenbach şi îşi dezvoltă studioul. Care studiou a apărut cât se poate de precoce, cu un an înainte de terminarea studiilor, în 2006.

Ce-i place cel mai mult lui Sebastian? Să mixeze formele spontan, colorat, industrial. Jocul cu formele şi culorile se trage din intershipul la Stella McCartney, în Londra. Cât despre materiale, recurge la materiale de bază, tehnici simple, testate industrial, fără abordări sofisticate, păstrând funcţionalitatea clară, la vedere.

Pe Tauber (obiectul-mix dintre o băncuţă şi un dulap) l-am descoperit recent în colecţia brandului german Pulpo. Altfel, Tauber a apărut în 2010. Interfaţa sa e inspirată de felul în care sunt acoperite gurile de ventilaţie ale construcţiilor industriale. Alama este de bază, apoi vin o băncuţa din lemn şi picioarele din oţel.

Mai multe variante de Tauber pentru living, birou, hol. Preferatul nostru este cel verde, cu cărţi pe raft 🙂 

Bell Table a primit deja un premiu mare: Red Dot Design Award, în 2010. Este o apariţie vintage, ludică şi un pic curioasă (ne duce cu gândul la In a Bell Jar). Iniţial am crezut că piciorul imită o sticlă, apoi am înţeles forma în ansamblu – un clopot fragil, dar stabil, cu blat din alamă.

Este produsă de brandul ClassiCon și va fi lansată în culori noi la Milano 2012. 

Lustrele Bell reiau forma reflectoarelor, parcă le-ai vedea scoase din trusa unui fotograf sau cameraman. Abajurul lor este din alamă, cupru sau oţel, iar pe inelul de fixare se poate ataşa “reflectorul” din aceleaşi materiale sau chiar unul textil. Asta face diferenţa în atmosfera pe care o imprimă spaţiului. Lampadarele, expuse şi la Milano în 2009, au un stativ nordic style.

Iar cine are reflectoare “dezafectate” e poftit la replică 🙂

Basket au apărut în urma unei vizite a lui Sebastian în Spania. Aici o descoperit o companie care produce fire din hârtie. Cu ajutorul unui meşteşugar din Bavaria a conturat aceste coşuri moderne, care întoarse pot fi folosite ca măsuţă (ne întrebăm dacă nu cumva şi ca taburet). Ce bine ne-ar prinde în hol!

Printre cele mai noi creaţii, câteva vase din inox, care nu arată rău deloc în bucătărie, fie ea mai industrială, modernă sau pur şi simplu practică, simplă. Norma, pentru branul cehesc Verreum, pun tare bine florile şi fructele în valoare. Le etalează ca în vitrinele mari.

Clip e scaunul nostru preferat dintre toate noutăţile lui 2011. Simplu şi grafic, se exprimă natural şi voios. Personalitatea îi vine de la “cotoarele” colorate, lăsate la vedere şi pe faţa spătarului, ca doi ochişori 🙂 Contrastul bumbilor cu textura lemnului, dar şi cu cea a tapiţeriei îl fac pur şi simplu de dorit.

Prin  De Vorm


Fotografii: prin www.sebastianherkner.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed