Fotoliul din valiză și alte surprize reciclate

Sticle reciclate și transformate în corpuri de iluminat poate ai mai văzut. Despre ceasuri și alte obiecte deco din discuri vechi de vinil ți-am povestit de curând. Chiar și cartoanele de ouă iau forme nebănuite și ajung lămpi de birou sau mese de cafea în toată regula. Reciclarea creativă continuă și iată cum tot confortul cuiva poate încăpea într-o valiză.

O valijoară-fotoliu, cu 4 picioare din lemn, ranforsată cu metal, cu tapițerie florală.

Este vorba de creațiile originale de la REcreate, semnate de designerul Katie Thompson, care lucrează când la Cape Town, orașul ei de baștină, când la Londra, orașul care te crește și te maturizează ca designer. Ce face ea? Adună obiecte vechi, cum ar fi valize de prin anii ’30-’40-’50, cântare cum n-am apucat să văd nici în bucătăria bunicii sau găleți metalice, le întoarce pe toate părțile și le schimbă complet rolul.

O găleată veche transformată în taburet, cu bază metalică. 

Valizele se… reîncarnează în fotolii sau chiar mici dulăpioare pentru depozitat, gălețile din tablă devin taburete, sticlele își asumă rolul de corpuri de iluminat, iar cântarele metalice nu-ți mai arată greutatea, ci ora exactă. Ca și cum toate obiectele astea, care au ascultat alte conversații, alte știri la radio și alte acorduri muzicale la gramofon, ar fi semnat la un moment dat o asigurare de viață și acum se bucură de toate avantajele ei.

O găleată de gunoi (credem) de la 1962 își retrăiește a doua viață ca taburet.

Sticle originale de lapte Union Dairy transformate în lămpi pentru citit.  

Dacă nu bei lapte, ci Jägermeister o să creezi materie primă pentru lămpi mai petrecărețe.

Designerul Katie Thompson vânează și cuptoarele sau frigiderele vintage, care, în loc să ajungă la fier vechi, sunt curățate, un pic modificate și metamorfozate în dulăpioare. Obiecte care pot alcătui un mic muzeu, ancorat în nevoile noastre contemporane de zi cu zi, astfel încât să adăugăm un strop de istorie și autenic și să nu uităm cum era odinioară și cum găteau bunicii sau străbunicii noștri prăjiturile de gustul cărora ne e atât de dor.

Un frigider stricat devine un dulap greu de uitat.

Nu se știe exact ce-a fost (cuptor sau poate sterilizator pentru instrumente medicale), dar acum este dulăpior cu picioare noi din lemn și interior placat tot cu lemn.

Un cuptor vintage este acum un corp de lucru și depozitare în bucătărie.

Câteva cântare vintage rearanjate în ceasuri.

O cadă veche din tablă galvanizată trăiește acum pe uscat ca o mică sofa.

Scaune vesele de bar din recipiente în care se aducea laptele. 

O valiză Paragon transformată în scaun.

O valiză-fotoliu, cu structură din oțel, tapițerie de la Design Team și picioare din lemn masiv.

O ladă din piele aduce ca zestre ceva istorie, o doză de neobișnuit și confort.

 Fotografii prin REcreate

One Comment

  1. E super tare ideea… doar ca nu as da 1000$ pe ele…

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed