Shopping-terapie. Lumânări-cadou made in RO.

Ne povestea deunăzi o cunoștință cât de greu i-a fost, în urmă cu niște ani, să-i convingă să cumpere lumânări pe cei care treceau pragul parfumeriei în care lucrează. Mulți ridicau din sprâncene când le sugera, discret, că ar putea să ofere o lumânare cadou. Chiar dacă aceasta purta numele unui brand, era parfumată ori într-un recipient ochios, preferau să meargă pe altă variantă, mai sigură. “Sunt frumoase, știți, dar n-aș vrea însă să se interpreteze greșit!”

Din fericire, vremurile s-au mai schimbat, lumânările nu mai sunt așa des asociate cu evenimente mai degrabă… nefericite, iar românii au început să le iubească. Piața e în creștere, iar în magazine își fac loc tot mai multe lumânări ambientale handmade, ecologice, made in Romania. Iar cum în această perioadă se vorbește mult despre lumină și cadouri, ne-am gândit să vă spunem unde găsiți lumânări faine.

lumanare ambientala

Începem enumerarea cu Cup&Candle by Oana Botezatu. V-am tot povestit despre proiectul Oanei – lumânări turnate în cești de porțelan vintage, colecția Scents Magic Cities – însă, între timp, au apărut noutăți. Ne-au plăcut foarte mult lumânările turnate în sticle de vin, “Fine Wine” și “Good Wine”. Ceara ecologică din soia e turnată în sticle de vin reciclate, tăiate și șlefuite, dar dopul de plută e la locul lui. Tot la Cup&Candle aveți și lumânări parfumate – gurmande sau florale, după preferințe. Toate detaliile aici, pe site-ul Cup&Candle by Oana Botezatu.

Lumânările handmade Papilio ne-au rămas în suflet de la Made in RO#10. Pe atunci se prezentau Anima, dar contează mai puțin numele când lumânările sunt atât de faine, au “fitile vii” din lemn, recipiente cool din ciment și miros atât de frumos. Vanilie de bourbon, ori chiar whisky, că tot am pomenit de vin mai sus. Le găsiți la Cărturești, uneori prin cafenele și mereu pe pagina de Facebook, aici.

Cireșii stau să dea în floare, dar până să le simțim mirosul ademenitor ne putem bucura de o lumânare ambientală la fel de aromată Eco Soy Cherry de la Sabio. E roz, prietenoasă cu mediul și vine într-un recipient simplu, de sticlă. E numai bună de împachetat cu fundiță și oferit în dar de Iepuraș. O comandați de aici.

lumanare parfumata

Am întrebat în stânga și-n dreapta, am răscolit internetul în căutarea unor lumânări din ceară de albine. Și când credeam că le-am găsit, am aflat că brand-ul Mimozen Deco a luat o pauză. Însă nu ne-am lăsat și, până la urmă, am dat de Save Bee (predestinat nume!), care nu vând doar miere de albine, ci și lumânări din foiță de fagure. Nu-i așa că sunt minunate? Le găsiți aici.

lumanare fagure

Ca o cremă de caramel sărat într-un bol de sticlă arată lumânarea cu fitil de lemn de la candleeye.ro. E tare drăgălașă și ne-a plăcut mult eticheta pe care scrie citeț, ca pe borcanele de miere, ceară de albine. Mirosul nu putem decât să ni-l imaginăm. Vedeți aici mai multe informații și mai multe lumânări.

lumanare ceara albine

Spor la shopping-terapie cu lumânări parfumate!

Articol de Oana Țepeș-Greuruș. Oana scrie vești – povești – firești și pe goinfashion.ro.

Fotografii: prin brand-urile enumerate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed