Și în baie sunt liniștea, răsfățul, fericirea – am aflat din surse sigure!

Pe bune, nu glumim deloc. Mai ții minte studiul despre case și fericire? Ei bine, cei de la Brico Depôt au mers mai departe cu întrebările și au vrut să știe care sunt obiceiurile și experiențele românilor din baie. Prin luna aprilie au chestionat 1000 de oameni și au aflat o grămadă de lucruri știute și mai puțin știute despre încăperea unde un român își petrece peste 535 de zile din viață! Dincolo de activitățile clasice, mai există o mulțime de motive pentru asta: se intră în baie pentru citit e-mail-uri, ascultat muzică sau… ca să scapi de alții. 25% dintre români spun că s-au retras în baie de familie, partener sau copii pentru a avea parte de „liniște”. ?

Răgazul nu se întâmplă nicidecum dimineața. Ora 7:00 este cea mai aglomerată în băile românilor. Bărbații petrec, în medie, 32 de minute în fiecare zi cu duș, ras, șamponat, iar rutina femeilor ține vreo 38. Dar nu-ți imagina că de aici pornesc conflictele. Nu, nu, altele sunt motivele – părul lăsat în cadă, obiceiul de a nu înlocui rola de hârtie igienică, ori când baie e lac de apă după un simplu duș. Aviz amatorilor!

O mai știi oare pe micuța Jessica și al ei discurs motivațional viral (îl revedeți aici, are peste 20 de milioane de vizualizări), rostit cu avânt în fața oglinzii din baie? Se pare că 24% dintre români i-au urmat exemplul și își spun vorbe de încurajare, ba chiar unii mai și meditează în baie. Repondenții și-au amintit, de asemenea, despre conversațiile intime purtate în fața căzii ori repere importante din viața de părinte, cum ar fi prima baie a copilului.

Acestea fiind zise, nu e de mirare că 86% dintre români cred că o baie frumoasă este esențială pentru fericirea resimțită acasă. Pentru 84%, renovarea băii a însemnat o îmbunătățire evidentă a nivelului general de fericire legat de locuință.

Cu toate că baia este una din cele mai aglomerate și mai mici încăperi din casă – 74% din băile europene au sub 7 mp – nu uita că important este să-ți placă și mai ales să funcționeze! Așa că bucură-te, deschide robinetul fericirii în fiecare zi și sărbătorește viața cu o baie fierbinte și spumă din belșug!

Fotografii: prin Brico Depôt | featured photo: unsplash.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed