Și în chirie poate fi frumos: idei fine într-un apartament din București!

Mulți spun că, locuind în chirie, nu își pot lăsa imaginația să zburde decorativ. Și mai grav e atunci când “locuința temporară” e tratată ca o haină second hand de care abia aștepți să te descotorosești. Numai că nu vei învăța și înțelege nimic din cât de frumos ar fi putut să fie, din ce ai fi putut face cu grijă și ceva imaginație.

Mai ales că “a trăi frumos” nu e un rând pe lista rezoluțiilor din anul ce vine, ci un stil de viață, pe care îl experimentezi și care lasă urme în locurile prin care treci.

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (1)Pont: canapeaua a fost găsită de Bianca și îmbrăcată în huse cu pattern-uri diferite. Acum arată fresh și aduce o pată de culoare în living!

Suntem acasă la Bianca (designer la Cai verzi pe pereți) și Adrian (designerul din spatele Creative Brick), într-un apartament foarte generos (peste 100 mp), dintr-o clădire construită în 1944, aproape de centru. De cum am intrat ne-a impresionat forma în semilună a apartamentului și livingul extrem de spațios, cu șemineu funcțional!

Cele mai multe dintre piesele pe care ei le-au adus aici sunt recondiționate sau “salvate” din podul bunicilor. Piese autentice, care construiesc o poveste firească și personală.

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (2)

Când i-am vizitat mai aveau doar o săptămână de stat în acest frumos apartament, pe care îl părăseau după doi ani. La regula “fără cuie în pereți” au răspuns cu stickere. În rest, pentru că spațiu era, au creat un scenariu boem și creativ, cum le stă bine unor designeri, cu piese recuperate.

Personalizează cu stickere !

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (3)Un colț de living, cu stickerul Marionete, de la Cai verzi pe pereți.

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (4)Colț de conversație lângă șemineu, cu fotolii vintage recondiționate.

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (5)Deasupra șemineului, la care te poți încălzi și răsfăța iarna, și-a găsit locul ceasul Florica, tot de la Cai verzi pe pereți.

Obiectele vechi, cu poveste, creează nostalgie în spațiu! De exemplu, căruciorul din lemn este moștenit de Adrian de la bunicul său – acesta era căruciorul de vară al familiei.

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (6)Iar rama unei ferestre vechi poate deveni noptiera ce-ți schimbă dormitorul:

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (7)Fereastra veche a fost recuperată din casa bunicii lui Adrian – i s-a păstrat și numărul, 143!

În dormitor am descoperit o piesă senzațională – o comodă recondiționată cu piese LEGO! Adrian (Creative Brick) a reconstruit blatul și sertarul din aproximativ 7.500 de cărămizi mici și colorate.

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (9)

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (8)În bucătărie, vă servim o idee pe care vrem și noi să o punem în practică: rețeta preferată pe un autocolant tablă de scris! Să fie mereu sub ochii noștri când ne apucăm de gătit.
Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (13)

Caii verzi zboară pe pereți!Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (12)

Detaliile sunt sarea și piperul: colecția de mici decorațiuni vintage va face frumos și cel mai banal raft!Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (14) Pentru că de curând am serbat ziua poetului național, îl asigurăm că nu a fost uitat: faianța din baie în versuri vorbește – din autocolant. Dovada că autocolantul rezistă și la duș, cum spune Bianca 🙂

Acasa la Cai verzi pe pereti - Designist (15)

Dacă nu știți cine e Breslașu, găsiți explicația aici. În timpul regimului comunist, a avut mai multe funcții de conducere în instituții culturale.

Sunt multe idei fine de pus în practică și când stai în chirie: cu buget foarte mic și ușor de mutat în alte spații. Încercați să trăiți cât mai frumos în locurile prin care treceți. Antrenamentul de bon vivre nu a făcut rău nimănui 🙂

Fotografii: Alex Boghian

Toate drepturile asupra fotografiilor realizate și textului aparțin designist.roOrice reproducere sau preluare nu poate
fi făcută decât 
cu acordul nostru. All rights reserved.

4 Comments

  1. erika

    cat de vesel si frumos!
    [ mi-ati putea spune unde ati reconditionat fotoliile? 🙂 ]

  2. […] Via | Photos: Alex Boghian / designist.ro […]

  3. Rama veche pe post de noptiera e geniala. Imi plac si aspectul scorojit, si combinatia cu polita rosie.

  4. Diana

    Si eu as dori, daca se poate sa ne spuneti unde ati reconditionat fotoliile, intrucat am 2 similare si va trebui sa le refac.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed