Cele mai apetisante bezele din lume. Părerea noastră.

Bezele designist

Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, autorii secțiunii noastre de Food Design, ne-au pregătit o rețetă de bezele uriașe și delicioase. Îngemănarea dintre ciocolata fină și albușul crocant și dulce ne-au făcut să încercăm rețeta de mai multe ori la rând. Iar scenariul imaginat de Floriana și Vlad, ca într-o bucătărie vintage franțuzească, le-au făcut să primească din partea noastră nota maximă la capitolul apetisant. 🙂

Bezele designist 02

Și acum rețeta 🙂

Bezele designist 03

Pentru 6 bezele mari/ 12 normale aveţi nevoie de:

– 6 albuşuri de ou la temperatura camerei
– 300 g de zahăr
– 1 linguriţă de oţet
– zeama de la un sfert de lămâie
– 1 linguriţă cream of tartar (sare acidă, se găseşte la magazinele cu condimente)
– 100g ciocolată neagră 85%, mărunţită
– 1 lingură de cacao
– 1 lingură de cafea espresso praf
– 40 g de migdale măcinate
– 1 lingură de amidon de porumb

Bezele designist 04

Cum le prepari:

Încingeţi cuptorul la 140 de grade Celsius şi puneţi hârtie de copt în 2 tavi în care veţi coace bezelele. Curățați bine bolul în care veţi bate spumă albuşurile cu zeama de la sfertul de lămâie pentru a va asigura că nu sunt urme de grăsime în el. Adăugaţi albuşurile şi mixați la viteză medie pentru 2-3 minute, după care creşteţi viteza şi adăugaţi treptat zahărul, continuând să mixati până când bezeua este foarte tare şi uşor lucioasă.

Bezele designist 05

Între timp amestecaţi întru-un bol: lingura de cacao, amidonul, cafeaua, ciocolata, cream of tartar şi migdalele măcinate. Odată ce bezeaua este foarte tare, se încorporează în ea, cu o ligură de metal, linguriţa de oţet şi ingredientele uscate, pregătite în bol. Este important să încorporaţi aceste ingrediente în cât mai puţine mişcări şi cât mai rapid (din maxim 6-7 mişcări), chiar dacă compoziţia nu va fi uniformă.

Folosind o lingură de metal, puneţi în cele 2 tăvi bezelele şi coaceți-le în cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o oră. Stingeţi cuptorul, apoi lăsaţi bezeua în cuptor să se răcească.

Bezele designist 06

Enjoy! 🙂

Fotografii: Vlad Baltagi

One Comment

  1. Gloria

    Unde mai exact putem gasi cream of tartar? Multumesc!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed