Între 23 și 29 mai, vine Sibiu Jazz Festival!

În perioada 23-29 mai, Sibiul va răsuna din nou în ritmuri de jazz. Șapte zile de concerte în spații convenționale și neconvenționale, indoor și outdoor, jam sessions, spectacole stradale, workshop-uri și expoziții, acestea sunt câteva dintre propunerile Sibiu Jazz Festival din acest an.

Cea de-a 46-a ediție aduce în program proiecte artistice inedite, variate ca stil și origine etno-culturală. În line- up-ul acestui an: Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guinea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia).

Untitled-1

Festivalul debutează cu deja tradiţionalul Concurs Internațional Sibiu Jazz Festival, care se va desfășura în perioada 23-25 mai, la Teatrul Gong. Platformă de afirmare pentru tinerii muzicieni, concursul va putea fi urmărit în direct și pe livestream.com, sibiujazz.ro sau contul de Facebook al festivalului. După două zile de concurs, vom asista la Gala de Premiere ce va fi deschisă în acorduri de jazz manoush cu recitalul câștigătorilor ediției trecute: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșa.

Iată – în linii mari – programul ediției 2016:

Joi, 26 mai, ne va cuceri The Diaspora House. Programul include muzică evreiască, o combinație electrizantă în care cântecele tradiționale se împletesc cu muzica de jazz. Seara se încheie cu un regal oferit de Modern Art Orchestra, cea mai importantă orchestră de jazz din Ungaria, recunoscută internațional datorită colaborărilor cu muzicieni de renume.

Reijseger_Fraanje_Sylla_nr2_Krijn_van_NoordwijkReijseger – Fraanje – Sylla

Seara de vineri surprinde. Formația italiană Tangostinato prezintă un proiect ambițios, în care muzica face loc senzualității unice a tangoului. După acest periplu, ne vom întâlni cu un trio exploziv Reijseger – Fraanje – Sylla, care creează o întreagă lume plină de umor, unde excelența improvizațiilor se combină cu ritmuri și cântece africane, interpretate de solistul de origine senegaleză, Mola Sylla.

Sâmbăta va fi plină de culoare! La început de program, cei de la Dock in Absolute vor îmbina jazzul cu muzică clasică, rock și electro, pregătind astfel atmosfera incendiară pe care o va declanșa Sekou Kouyate, supranumit “Jimi Hendrix al korei”.

Modern Art OrchestraModern Art Orchestra

Festivalul se va încheia vesel, într-o atmosferă relaxantă, organizatorii pregătind pentru prima dată un program exclusiv dedicat copiiilor: Jazz for Kids.

Biletele și abonamentele la festival se pot cumpăra din rețeaua EVENTIM, din librăriile Humanitas, magazinele Orange, Vodafone, Germanos și din OMV.

Mai multe detalii despre artiști și festival pe www.sibiujazz.ro sau pe www.facebook.com/sibiujazz/

Sekou Kouyate 3Sekou Kouyate

Despre Sibiu Jazz Festival
Fondat la începutul anilor ‘70, Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care l-au onorat cu prezența. Este cel mai vechi festival de acest gen din țară și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, cand însăși existența acestei muzici abia depășește un secol.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed