Sound Calligraphy – workshop și live performance cu artista vieneză Ulla Rauter @ POINT pe 3 martie

Te-ai întrebat vreodată cum ar suna un desen? Sau dacă un cuvânt scris ar putea literalmente vorbi? Tehnologiile zilelor noastre fac posibile experiențe transformatoare surprinzătoare, în care jonglăm cu ușurință cu dimensiuni senzoriale distincte prin intermediul unui cod binar.
Ulla Rauter îți va vorbi cu pasiune și pe limba ta despre toate acestea pe 3 martie la POINT (Str. G-ral Eremia Grigorescu, nr. 10), unde va susține un workshop, urmat de live performance-ul Sound Calligraphy și un scurt lecture care sigur te va inspira să visezi la idei îndrăznețe pe drumul spre casă.

Sound CalligraphyRauter este profesoară la Universitatea de Artă din Viena, artist media și muzician ce lucrează la confluența dintre sunet, arte performative și vizuale. Lucrările ei includ sculpturi performative, instalații multi-media și instrumente inedite construite în totalitate de artistă.

Sound Calligraphy, performance-ul prezentat de artistă la POINT, exemplifică poetic transformarea în timp real a unei informații grafice în sunet cu ajutorul tehnologiei digitale. Timp de aproximativ jumătate de oră, Rauter desenează diferite cuvinte și propoziții cifrate în spectograme, iar cuvintele capătă treptat voce odată ce sunt scanate și traduse live de un software de sonificare personalizat de artistă.

Sound Calligraphy

Click pe video pentru un sneak-peak din performance: https://vimeo.com/256064548

Program event: 

Ulla Rauter va împărtăși din experiența sa celor interesați de acest tip de performance și tehnici, în cadrul unui workshop cu intrare liberă, ce va avea loc la POINT, de la 16:30 la 18:30. Participanții vor putea chiar să-și creeze propriile sound calligraphies, îndrumați de Ulla.

Accesul la workshop este liber în limita celor 45 de locuri disponibile, condiționat de înscrierea aici.

După workshop, de la ora 20:00 la 21:00, participanții vor experimenta și explora împreună cu Ulla intersecția dintre artă și tehnologie prin live performance-ul Sound Calligraphy ce se va încheia cu un scurt lecture.

Accesul la Performance + Lecture este liber în limita celor 70 de locuri disponibile, condiționat de înscrierea aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed