Stardust, noua colecție Chicineta și Alina Ceramics, îți pune aurul pe farfurie

Acum vreo două săptămâni și ceva, când am văzut noile platouri, farfurii și boluri Stardust, ne-am entuziasmat subit :). Aduc la un loc două dintre bucuriile noastre cele mai mari: ceramica modelată cu finețe și atenție, în nuanțe pastelate care ne fac să poftim la înghețată cu fistic, și un designer român! 🙂
Stardust

Stardust este rezultatul colaborării dintre unul dintre designerii noștri ceramiști favoriți, Alina Constantin de la Alina Ceramics, cea despre care ți-am vorbit recent, de fiecare dată când îți povesteam despre vizualul târgului Made in RO #Ceramică, și Oana Titică de la Chicineta, despre care ți-am dat de veste aici și aici, cu ocazia lansării colecțiilor sale anterioare.

Stardust

Chiar dacă Oana ne-a obișnuit până acum cu mesaje fără perdea, care arată mai ales latura ceva mai… condimentată a vieții, Stardust este una dintre cele mai delicate colecții Chicineta de până acum – noi am zice că intervine influența stilului Alinei, care se vede limpede și în noile piese. Este vorba despre obiecte ceramice unicat, create din porțelan glazurat și colorat în masă, cu margini neregulate, decorate cu aur pentru pictură pe porțelan. Ne-au plăcut foarte mult și nuanțele de bombane fondante, care se potrivesc perfect cu niște cupe de înghețată sau o gustare răcoroasă 🙂 .
Stardust

Cât despre pornirea colaborării, Oana a descris-o irezistibil cu ocazia lansării:

“La sfârșitul lui martie, stăteam la o cafea cu ceramista Alina Constantin, încercând să îi explic cum văd eu o colaborare: ‘MMMMmmmm nu știu, aș vrea așaaa cevaaa să fie frumoooos, cu roooz, cu auriu pe maaargine, nu știu exact cum să îți explic, dar să fie și cu beeeeej și cu bleeeu.” Alina se uita la mine cu fața cu care o privesc eu pe Lola (n.r. cățelușa Oanei) când mănâncă bețe de pe jos. La final a zis  “OK, mă apuc de lucru și revin cu mostrele”. Și ne-am văzut doar multe săptămâni mai târziu. Adevărul e că încă nu știu cum și ce a făcut, dar designul Stardust nu e doar așa cum mi-l imaginam, ci MULT mai mișto, feminin și delicat. Pentru că Alina e foarte talentată și are o intuiție fantastică”.

StardustNoi subscriem și așteptăm cu nerăbdare încă o serie Stardust – pentru că da, stocul primelor piese s-a terminat cu mare-mare repeziciune 🙂 .

Stardust Fotografii: Cristina Mazilu pentru Chicineta

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed