O casă cu atmosferă boemă și accente etnice îți aduce vacanța mai aproape

Vara ne face să visăm la vacanțe exotice și călătorii surprinzătoare, în urma cărora rămân amintiri pentru o viață. Pe noi ne-a inspirat și să căutăm amenajări cu un aer de vacanță, cu terase pline de verdeață și atmosferă boemă, cu accente etnice. Am găsit o astfel de combinație tocmai în California, la un ranch transformat radical de către un designer de interior care și-a făcut o marcă din decorurile boeme, cu tușe de culori îndrăznețe și combinații neașteptate de stiluri – Kathryn M. Ireland.

Stabilită în America de 30 de ani, Kathryn a găsit pe coasta de vest un loc care i-a oferit nenumărate posibilități de exprimare: de la amenajarea interioară a numeroase reședințe la crearea de colecții de textile pentru interior sau colaborarea cu branduri renumite în domeniu, cum ar fi Grange, Scalamandre sau C2 Paint.

Imagini din bucătărie și living

Proiectul Hilltop i-a venit mănușă englezoaicei. Cerința proprietarilor, un cuplu pasionat de călătorii, a fost aceea de a crea o atmosferă exotică – marocană sau mexicană astfel că, pornind de la această temă, designerul a folosit din plin culori vii, aprinse: roșu, oranj, galben, roz, teracotă, albastru și verde – numai bune în lumina tipică regiunilor scăldate în soare – și motive tradiționale cu un puternic impact vizual.

Camera de zi

Dining room

Salonul cu șemineu

Provocarea principală a fost reprezentată de timpul foarte scurt avut la dispoziție pentru amenajare, doar trei luni de zile, și spațiul foarte amplu al casei, amplasată pe o proprietate totalizând 400 de acri (aproximativ 160 ha). Din acest motiv, lucrările de restructurare a interiorului au fost limitate, iar intervențiile s-au axat pe lărgirea holului de intrare pentru a aduce mai multă lumină în interiorul casei, iar în unele încăperi, înlocuirea pardoselilor, înlăturarea tavanelor false și montarea de plăci ceramice marocane și mexicane originale pe pereți și pardoseli. Acest ultim element a fost esențial în crearea atmosferei de casă de vacanță, care te transportă într-un peisaj mai aproape de America de Sud :).

Dormitorul principal

Dormitorul fetei

Care sunt ingredientele prin care designerul recreează un aspect exotic boem, cu elemente desprinse din specificul marocan și mexican? Pe de o parte, piesele vintage și mobilierul recuperat într-un melanj interesant cu mobilier exotic din lemn masiv, de esențe închise la culoare. Pe de altă parte, decorațiunile și accesoriile aduse exact din acele colțuri ale lumii aduc o notă de autenticitate, iar finisajele, țesăturile și textilele multicolore, combinate cu creativitate, reconstituie acea ambianță exuberantă tipic mexicană.

Băile cu mozaic

Un rol important a revenit teraselor inundate de vegetație, pavate cu piatră sau teracotă și mobilate cu piese din lemn exotic sau rattan și înfrumusețate de nenumărate ghivece cu flori și accesorii și decorațiuni din locuri exotice. Hamace din Guatemala, supradimensionate, agățate din loc în loc pe toate terasele invită la relaxare și visare. Cu siguranță, într-un astfel de decor plin de accente locale și obiecte cu patină, sentimentul unei vacanțe exotice te însoțește în fiecare zi!

Grădina

Foto: prin APR, www.kathrynireland.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed