Stropi de lumină: ploaia care se aprinde la tine acasă

Știm, ne-am săturat și noi de stropii de afară. Îi simțim infiltrându-se deja în subconștient, ne vine greu să credem că mai e soare pe undeva. În afară de a da un sănătos & solar google images search după plaje strălucitoare și ape turcoaz, ne tratăm cu deturnări designish ale ploii.

Ochre lamps - Designist (1)

Atmosfera care s-a lipit azi ca un timbru de starea generală vine de la lămpile Ochre – stropi de lumină care se aprind la tine acasă (ca să nu mai pronunțăm numele fenomenului meteorologic, pe care astfel sperăm să-l îndepărtăm total).

Ochre lamps - Designist (2) Ochre lamps - Designist (3) Ochre lamps - Designist (6) Ochre lamps - Designist (7)

Lămpile Seed Cloud și Celestial Pebble au fost ca un mic scurtcircuit la primele ore ale zilei: ca atunci când imaginea din vis se estompează pe măsură ce deschizi ochii, ca apoi, în lumina unui amănunt al zilei, să revină cu toată forța detaliului. Cu imaginația infiltrată de vremea de afară, ne-am trezit cu gândul la ele. Iar lumina pe care o proiectează în spațiile sobre, melancolice ține de poezia… griului, cu toate reflexiile și nuanțele lui.

Ochre lamps - Designist (10) Ochre lamps - Designist (11)

Ochre lamps - Designist (8) Ochre lamps - Designist (9)

Cum sunt realizate aceste instalații organice? Fiecare strop de stilcă, iluminat cu LED, are o terminație de bronz, prin care pătrunde discret firul electric. Unele dintre instalații au deja configurații prestabilite, însă pot fi adaptate spațiului.

Lămpile Ochre, misterioase și organice, au mai apărut pe Designist în două amenajări: apartamentul lui Harriet Maxwell Macdonald din New York, unul dintre cei 3 designeri Ochre; și apartamentul amenajat de Solenne de la Fourchardière, din Paris, un alt design Ochre.

Ochre lamps - Designist (4)Lampa Arctic Pear mai apare, pe Designist, și în decorul unui country hotel foarte dichisit din sudul Angliei: The Pig & The Pig in the Wall

Ochre lamps - Designist (5)

Fotografii: prin Ochre.net

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed