Studio WM. ne-au cucerit cu a lor delicatețe a liniilor

Am descoperit Studio WM. relativ de curând, când atenția ne-a fost atrasă de simplitatea și forma grafică a unei lămpi din porțelan, ca un pocal întors, prezentată în cadrul Milan Design Week 2012. Iar când am aflat că echipa de designeri vine din Olanda, ne-am și imaginat o casă tradițională, ca din turtă dulce, pe un canal în Leiden (de exemplu), cu lămpile acestea atârnând deasupra mesei de dining din lemn masiv și luminând desenele cu creioane colorate ale unor copilași blonzi și ghiduși. 🙂

Studio WM. înseamnă  Wendy Legro și  Maarten Collignon și nu are mai mult de doi ani de când s-a lansat. Amândoi au terminat Design Academy din Eindhoven, iar imediat după absolvire, în 2009, și-au unit talentele complementare și, inspirați de natură, își propun ca fiecare detaliu creativ să facă designul să prindă viață. De pildă, colecția semnată de ei, Lightness in Lines, prezintă o serie de obiecte care jonglează cu iluzia optică, greutatea și lumina.

Studio WM.:  designerii Maarten Collignon și Wendy Legro  

Dimensiuni abajur: h 40 cm x diametru 15 cm. Culori: galben și nuanța de grapefruit roșu. Firul electric este îmbrăcat în material textil. 

Gradient Lamp este realizată manual, din sticlă suflată, și, după cum anunță și numele, pleacă de la opac colorat către transparent, o tranziție care dă senzația că lampa plutește. Înălțimea este ușor reglabilă printr-un sistem cu scripete.

Inspirată de șantierele navale din Rotterdam, de aici și sistemul scripete de reglare a înălțimii, Porcelain Lamp e superelegantă, sobră, dar și foarte delicată, feminină și fresh datorită culorilor pastelate pe care la îmbracă.

Dimensiuni abajur: h 27 cm x diametru 10 cm. Culori: antracit, gri deschis, roz, verde deschis, verde-mentă

Expoziția Studio WM. de la Milano 2012

Designul acestor scaune – Dining chair and Easy chair – este inspirat de țesăturile care se pot crea cu ajutorul mașinilor de tricotat circulare, iar perna șezutului este realizată în colaborare cu Audax Textiel Museum din Tilburg. Structura delicată din metal face din el un scaun light, feminin, care nu încarcă spațiul, și care este în același timp foarte durabil, potrivit și pentru exterior.

Dimensiuni Dining Chair:  L 47,5 cm x l 52 cm x h 80,5 cm
Dimensiuni Easy Chair: L 52 cm x l 65 cm x h 72,5 cm

Ce ziceți de un mix vintage-contemporan șic în care Dining Chair e și scaun de birou sau de măsuță de toaletă?

Aphis Desk se conturează zvelt, ca o insectă cu picioare lungi. De fapt, chiar din insectarul naturii vine și inspirația: gâze, cărăbuși și alte vietăți din aceeași categorie. Pare fragil, dar nu este, pentru că are structură metalică, dar îmbrăcată în MDF alb. Picioarele sunt din tulipwood.

Dimensiuni: L 94,5 cm x l 135 cm x h 72 cm 

Iar în final, o serie de side tables, pe nume Bombus, al căror design este inspirat tot din familia insectelor. Noptiere sau, pur și simplu, măsuțe de așezat lângă un fotoliu sau o canapea. Iar dacă le pui una sub cealaltă pot forma, la nevoie, un mic dulăpior de pus în hol, de exemplu.

Dimensiuni (de la stânga la dreapta): L 40 cm x l 62 cm x h 60 cm / L 36 cm x l 45,5 cm x h 34 cm / L 38 cm x l 38 cm x h 26 cm

Fotografii de studio: Paul Schipper

One Comment

  1. Andra

    Le vad intr-o casa cu pereti albi, o dusumea alb-gri si multe frunze verzi in ferestre: cam ca la mine asa… Foarte discrete si foarte frumoase!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed