The Ivy: cum ar fi să locuiești aproape de pădure, în nordul Bucureștiului?

E dimineață devreme, iar soarele te îmbie să începi cu energie o nouă zi. Este momentul cel mai inspirat să observi cu atenție tot ce te înconjoară: și spațiile vitrate ultrageneroase, și terasa îmbrăcată în lumină, și pădurea Băneasa, care te așteaptă foarte aproape de casă și în care îți poți bea cafeaua oricând, poate chiar după o tură matinală cu bicicleta.

Așa ne-ar plăcea să descriem începutul fiecărei zile acasă și tot așa ar putea suna teaser-ul unei povești despre proiectul rezidențial The Ivy, din nordul Bucureștiului (strada Jandarmeriei nr. 9a). Despre toate celelalte coordonate, îți povestim în continuare, așa că rămâi cu noi și vezi cum ar putea să arate viitorul tău apartament! 🙂

BE WELL – Meet Speedwell, dezvoltatorul The Ivy

Începem cu un “CV” concis al companiei Speedwell :). Ca să trasăm contextul, trebuie să îți spunem că The Ivy este unul dintre cele mai fresh proiecte imobiliare dezvoltate de Speedwell, compania care și-a propus să îmbogățească peisajul urban cu noi concepte rezidențiale (și nu numai) unde spațiile verzi, localizarea accesibilă și designul upscale să fie piloni esențiali.

“Consider că avem o oportunitate nemaiîntâlnită de a regândi, adapta și recrea orașele în care trăim spre a le transforma în locuri în care oamenii se simt cu adevărat bine. Ne dorim să dezvoltăm proiecte mai verzi, sănătoase, sustenabile și sigure. Proiecte care sporesc nivelul de calitate a vieții și facilitează conviețuirea, care susțin dezvoltarea comunităților și a creativității. Toate aceste elemente se regăsesc în cele două cuvinte: BE WELL”, ne spune Jan Demeyere, co-fondator Speedwell și arhitect, Jan fiind cel care supraveghează îndeaproape designul fiecărui proiect.

Prin urmare, “au declinat” acest concept (în București, dar și în alte orașe ale țării) în proiecte nu doar rezidențiale, ci și cu alte funcționalități: Triama Residence – rezidențial, în București, Miro – office space, în apropiere de The Ivy, Record Park – mixed-use, în Cluj-Napoca, Paltim – mixed-use, în Timișoara, Riverside City – rezidențial, în Râmnicu-Vâlcea, și SpacePlus – industrial, în București).

Revenind la The Ivy, povestea proiectului are deadline-uri bine stabilite:

„Vom dezvolta The Ivy în 4 faze. Faza 1 include 2 clădiri și 228 de apartamente, prima clădire fiind deja în etapă avansată de dezvoltare și urmând să fie livrată în vara anului viitor, iar a doua, cea pe care începem să o construim în următoarele săptămâni, va fi livrată în prima parte a lui 2023”, am aflat de la Didier Balcaen, CEO și co-fondator Speedwell.

În final, The Ivy se va întinde pe 5 ha și va fi compus din 10 clădiri cu un regim de înălțime de P+6 (studiouri + apartamente de 2, 3 și 4 camere), care urmează să fie ridicate, deci acum este momentul perfect să te lași inspirat. Noi am rămas cu gândul la penthouse-uri, dar ne mulțumim să stăm și cu un etaj-două mai jos. 😊 Motive vor fi o mulțime: până la urmă, sloganul proiectului este state-of-the-art living .

Locația – și aproape de oraș, și vecin cu pădurea

Firește că atunci când îți cauți o locuință, unul dintre cei mai importanți factori diferențiatori este locația, dar și felul în care se prezintă vecinătățile – ce facilități ai în zonă, cât de repede ajungi la magazine, la școli, la grădinițe, la job etc.

Noi vedem The Ivy ca fiind mixul perfect în ceea ce privește locația: este aproape de pădurea Băneasa (deci vine la pachet cu liniște și aer mai curat), dar, în același timp, e bine conectat cu restul orașului, fie că vorbim despre centru, zona de nord a Bucureștiului sau aeroport. Poți reintra foarte ușor în ritmul urban, mai precis în 15 minute, cât am făcut noi cu mașina până în Piața Victoriei la ora prânzului. 🙂

“Consider că este un privilegiu să poți locui într-un ansamblu rezidențial atât de aproape de pădure și natură. De aici vin multe avantaje, precum aerul curat, priveliști către spațiile verzi neobstrucționate, densitate redusă și multe altele. Pe lângă proximitatea față de pădure, am inclus în proiectul nostru spații de recreere cu grădini publice, o curte interioară, alei și piste de biciclete. Ne dorim ca acest ansamblu să fie resimțit atât ca o locuință, cât și ca un refugiu”, adaugă Didier Balcaen.

Proiectul The Ivy urmează să obțină certificarea BREEAM Excellent, care subliniază standardele ridicate menite să protejeze sănătatea locuitorilor și resursele naturale: consum redus de apă și electricitate, emisii de carbon scăzute, confort vizual, izolație acustică. 

Un refugiu ultraconfortabil

Așa cum ni se prezintă în randările fotorealiste, dacă la exterior vom avea un refugiu verde, la interior The Ivy va fi un cocon de lumină: apartamentele au ferestre generoase, iar majoritatea au orientare estică sau vestică, iar, în unele cazuri, către ambele puncte cardinale, așa că lumina îți va fi coleg de apartament constant 😊.

Ce mai știm despre cele 800 de studiouri și apartamente ale proiectului este că designul poartă semnătura biroului FUSE Architecture, parte din grupul Speedwell, în colaborare cu KXL Studio, și că formele simple și liniile curate vor fi prioritare. Principalele materiale folosite vor fi piatra pentru nivelurile inferioare și lemnul pentru nivelurile superioare, într-un dans al contrastului rece-cald.

Important de reținut: dacă hotărăști să devii parte din comunitatea The Ivy, finisajele vor intra în aria ta de decizii. Vei avea de ales între un look natural și neutru, mai degrabă minimalist, unul sleek și elegant și altul vesel, cu texturi curajoase.

Ne-a plăcut că spațiile de zi vor fi deschise și cromatica va fi, în mare parte, neutră, așa că îți va lăsa libertate maximă în ceea ce privește amenajarea. Imaginează-ți o foaie albă pe care poți face compozițiile dorite, în funcție de nevoile tale.

Apropo de îndemnul pe care ți l-am făcut mai sus, acela de a te lăsa inspirat, îți recomandăm să bifezi și turul virtual al The Ivy: este un spectacol care îți dă voie să visezi la ce poate urma între pereții din cărămidă ai proiectului sau pe terasele extinse 😉.

The Ivy = comunitate & un altfel de lifestyle

Dincolo de diversitatea spațiilor de locuit, conceptul architectural și peisagistic The Ivy înseamnă și un efort de dezvoltare a unei comunități. Acesta se traduce prin grădini private care se îmbină cu spațiile verzi comune sau cu locuri care încurajează rezidenții să petreacă mai mult timp în natură: plimbare, socializare, jocuri cu copiii, practicarea de sporturi și alte activități care contribuie la crearea și consolidarea unei comunități. Așa cum spuneam, la The Ivy, rezidenții au acces la facilități precum club de fitness cu piscină, restaurant, magazin, grădiniță, toate acestea având scopul să îmbunătățească nivelul de calitate a vieții și gradul de confort.

“Dezvoltăm atât The Ivy, cât și celelalte proiecte ale noastre folosind conceptul TOD (Transit Oriented Development). Pe scurt, ne concentrăm eforturile pentru inserarea diferitelor funcții, fie că sunt retail, office sau rezindențiale. Ideea este de a acoperi toate nevoie locuitorilor prin facilități aflate pe o rază de 15 minute distanță. Aceste facilități vor fi puse la dispoziția întregii comunități, nu doar rezidenților The Ivy. Atunci când suntem în procesul de dezvoltare a unui proiect, ne întrebăm ce putem face pentru a îmbunătăți zona și viețile celor care locuiesc acolo. Răspundem la nevoile nesatisfăcute prin adăugarea de astfel de facilități”, ne spun dezvoltatorii.

Când se lasă seara peste The Ivy…

Înainte să ne luăm rămas bun de la The Ivy te mai anunțăm doar că stocul de apartamente disponibile deocamdată (în clădirea 1 & clădirea 2) și-au găsit deja cumpărători într-o mare proporție, deci dacă plănuiești o vizită la biroul de vânzări, ar fi bine să te grăbești: găsești aici toate datele de contact. Iar aici poți vedea ce apartamente mai sunt disponibile.

Imaginile sunt randări fotorealiste și ne-au fost furnizate de Speedwell.

Toate drepturile asupra articolului/textului aparțin designist.ro. Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru, în scris, și doar în condiții specifice. All rights reserved.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed