The Pig & The Pig in the Wall: experiența unui country hotel din sudul Angliei

The Pig și The Pig in the Wall nu au nici o legătură cu concertul lui Roger Waters, așa cum am crezut noi, vestea hotelurilor ajungând la urechile noastre la scurt timp după experiența The Wall la București. The Pig in the Wall este al doilea hotel, după The Pig Hotel, dintr-un concept  britanic care se numește scurt și la obiect – The Pig.

The Pig Hotel - Designist (2)Nimic porcupin în asta, ba, din contră, un concept de hotel pe care l-am dori implementat și la noi. Și anume, The Pig Hotel  este un country hotel din sudul Angliei, mai exact regiunea Southampton. The Pig (In the Forest – se află în parcul național New Forest) este, pe de o parte, un restaurant cu camere (26 la număr), iar pe de altă parte un hotel concentrat în jurul grădinii și pădurii de care se bucură, pe care le impune de la meniu la activități.

The Pig Hotel - Designist (3) Terasa hotelului The PigThe Pig Hotel - Designist (6)Grădina hotelului, care dictează meniul de fiecare zi

Ce-și propune The Pig Hotel? Să le ofere vizitatorilor nu doar relaxarea într-o grădină frumoasă, plimbări în pădure sau ieșirile la mare (atât de aproape de hotel – harta aici). Ci un stil de viață în care tot ce vor consuma vine de la o depărtare de maximum 15 de mile: de la preparatele zilei, impuse de cele mai bune ingrediente din grădina proprie, până la un spa amenajat în cabana de lângă lac.

The Pig Hotel - Designist (8) Bine ați venit în cabana tratamentelor, la masaj, lângă lac!The Pig Hotel - Designist (9)

 Bineînțeles, lucrează cu bucătari și grădinari deja renumiți și premiați, iar în meniu veți regăsi permanent rubrica Literally Picked This Morning. De fapt, The Pig oferă experiența unei zone în sine, de la cadrul natural până la bunătățile pe care le poți găsi doar în zona respectivă. Totul ambalat într-un concept relaxat, dichisit, dar care în fața prețiozității pune naturalul și confortul.

The Pig Hotel - Designist (16) Diningul The Pig sau sala de conferințe, în stil victorian, cu lustră și aplice Ochre.The Pig Hotel - Designist (17)Biblioteca, cu fotolii adânci ce ne amintesc de noua colecție Upholstery by Quadra.

The Pig Hotel - Designist (14)The bar, foarte aproape de bucătărie. Remarcați tapetul ca un colaj de cărți poștale! Ne simțim ca în interioarele spectaculoase, cu piese din lemn masiv Grange.

Să intrăm și în camere, cu alură shabby chic. Atmosfera The Pig ne duce cu gândul la stilul dichisit, relaxat al vilei Poem Boem, din Sinaia.

The Pig Hotel - Designist (12)The Pig Hotel - Designist (13) The Pig Hotel - Designist (15)Din nou terasa

În afara clădirii principale, veți găsi și mici duplexuri, cu grădină și curte proprie, pentru ca experiența aici să fie una cât mai firească, în spiritul unei vieți sănătoase, cu stil, la țară.

The Pig Hotel - Designist (1) The Pig Hotel - Designist (4)Cum arată preparatele The Pig: “fresh english food from the garden”, conceptul-cheie al hotelului.

The Pig Hotel - Designist (11)

Ce trebuie să știți e că prețurile chiar nu sunt de speriat, având în vedere experiența inclusă. Prețul unei camere începe de la 125 lire sterline/noapte, iar al unei mese cu 3 feluri principale de la 35 lire (fără vin).

The Pig Hotel - Designist (18)Prin grădina și curtea The Pig, acolo unde, de fapt, se întâmplă totul!

The Pig Hotel - Designist (7)

Să trecem însă și pe la fratele mai mic al lui The Pig – The Pig in the Wall. The Pig in the Wall are foarte multe în comun cu stilul The Pig, mai puțin grădina și pădurea.

The pig in the Wall Hotel - Designist (3) The Pig in the Wall nu mai este în mijlocul naturii, ci în mijlocul orașului Southampton. De ce in the Wall? Pentru că este literalmente construit în zidul medieval al orașului,The pig in the Wall Hotel - Designist (4)

Veți găsi la The Pig in the Wall aceleași preparate 100% naturale și proaspete, care vin aici din grădina The Pig, însă exepriența grădinii, a lacului, curții și pădurii e înlocuită acum de cea a orașului Southampton.

Pentru cei care călătoresc în sudul Angliei e bine de știut că cele două hoteluri sunt la o distanță de 20 de minute cu mașina, prin urmare când simțiți că vă e dor de o plimbare prin oraș sau de una prin grădină, totul devine mult mai simplu de organizat – The Pig vă vor ajuta cu rezervările pentru diversitate 🙂

The pig in the Wall Hotel - Designist (2) The pig in the Wall Hotel - Designist (6)The Pig in the Wall are 12 dormitoare, cosy și spațioase. Cât despre baie, nu mai avem cuvinte 🙂

The pig in the Wall Hotel - Designist (1)

La The Pig in the Wall prețul pentru o cameră începe de la 115 lire sterline/noapte. Mai mult, în 2014 conceptul The Pig se va extinde, sunt anunțate deschiderile The Pig near Bath și The Pig on the Beach. Așadar, vom reveni cu tentații estivale ale mărcii The Pig.

The pig in the Wall Hotel - Designist (5) Cameră la mansardăThe pig in the Wall Hotel - Designist (7)Lounge-ul The Pig in the Wall

În sudul Angliei noi nu am ajuns decât până la Brighton, unde ne-am întoarce… mâine pentru o cafea în bărulețele atât de cosy din South Lanes și o plimbare pe faleză. Descoperind The Pig, recunoaștem că ne bate gândul să aprofundăm experiența sudului. Ne spuneți dacă ajungeți înainte, da? 🙂

Mai multe informații aici.

Fotografii: prin The Pig

One Comment

  1. […] Lampa Arctic Pear mai apare, pe Designist, și în decorul unui country hotel foarte dichisit din sudul Angliei: The Pig & The Pig in the Wall […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed