The Subway Series sau fascinația metroului

Într-o zi așteptam metroul la stația Unirii și priveam spectacolul unui grup de copii din alt oraș. Erau în vizită la muzeul de la… metrou. Aceiași ochi curioși îi avem și noi, bucureșteni sau nu, când descoperim rețelele întortocheate, parcă de mâna unui artist, ale altor metropole europene. Lumi din undergorund, cu forfotă de pași și pagini de ziar, cu priviri fugare sau ațintite, cu mesaje de atenționare ca o melodie.

Metroul londonez e “gătit” din spaghete vopsite

Asta e fascinația metroului bucureștean și de pretutindeni, care l-a făcut pe fotograful Henry Hargreaves să recompună 5 hărți iconice din spaghete vopsite, fire toarse, M&M’s sau panglici colorate. Am aflat de a new way to commute de la prietenii noștri de la experimentalist.ro. Da, și nouă ne place în underground-ul bucureștean și ne-ar plăcea și mai mult dacă hărțile din metrouri ar fi… comestibile.

Rețeaua din Moscova se țese din fire de mohair sau de lână


În Washington metroul e imaginat ca un desert cu M&M’s

“I come from New Zealand so didn’t grow up with a mass-transit system like a subway. London was the first place I encountered one and I was really blown away by the scale of it and got such a kick out of riding under a city and popping up right next to your destination. Then studying these maps figuring out how to get somewhere I kind of fell into a trance with the colors and lines that are used to represent a route and how I felt somehow they create a kind of a metaphor of a city”, povestește fotograful Henry Hargreaves într-un interviu pentru www.tbd.com.

Metroul din New York e ca un cadou legat cu panglici colorate

Iar la Paris metroul e din șerpișori pentru desfundat țevi de… pipe 🙂

Fotografii: Henry Hargreaves
Styling: Sarah Guido

Citește despre multe alte experimente artistice pe www.experimentalist.ro

2 Comments

  1. simona

    “Iar la Paris metroul e din șerpișori pentru desfundat țevi”….
    Nu-mi vin sa cred ignoranta unei astfel de afirmatii, va ocupati de design si nu recunoasteti un pistol de lipit care poate functiona si cu lipici colorat???????????

  2. Elis Popescu

    Se pare că suntem foarte aproape de răspunsul corect și este vorba despre niște instrumente de desfundat, special concepute pentru pipe. Le găsești chiar aici de cumpărat: http://www.grandrivertoys.com/products/Assorted-Colours-6-Pipe-Cleaners-p1683/. Importantă este ideea creațiilor. 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed