Tipografica: expoziția studenților la graphic design @ Galateca

Galeria Galateca în colaborare cu Universitatea Națională de Arte din Bucuresti vă invită la expoziția TIPOGRAFICA, ce cuprinde o selecție de lucrări realizate de studenții anilor I și II de studiu, dar și lucrări de licență sau dizertație din perioada 2007-2014.

Tipografica - Galateca - Designist (5)

Expoziția porneşte de la ideea că în designul grafic rolul literei este esențial. Este prima cale de comunicare scrisă, literele fiind forme ce pot exprima ritmuri, expresivități, gesturi spontane. Ele amintesc de câteva stiluri ale artelor decorative, fac trimitere (uneori) la scena social politică, la societatea consumeristă, eleganță, prost gust sau chiar la un viitor pe care încercăm să-l prefigurăm, cu mai multă sau mai puțină imaginație.

Tipografica - Galateca - Designist (3) Tipografica - Galateca - Designist (6)

Proiectul prezintă o selecție de 70 de lucrări realizate în perioada 2007-2014 de studenții anilor I și II, dar și câteva proiecte de licență sau dizertație, din care majoritatea sunt lucrări de design tipografic (tipodesign) produse în cadrul disciplinei comunicare vizuală, design grafic, din cadrul departamentului Design, FADD, a Universității Naționale de Arte din București, sub îndrumarea Conf. Univ. Dr. Dinu Dumbravician si Asistent Univ. Drd. Radu Matei Manelici.

Tipografica - Galateca - Designist (7) Tipografica - Galateca - Designist (8) Tipografica - Galateca - Designist (9)

Manifestarea face parte din seria evenimentelor prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la fondarea UNARTE​ și care se vor desfasura pe parcursul întregului an​.​

Tipografica - Galateca - Designist (1)

Galateca găzduiește pentru a doua oară un proiect UNARTE, primul fiind SELENIT, un act de creație colaborativă și integrativă, coordonat de lectorul univ. Ioana Sanda Avram, ce a cuprins o lansare de stare și un proiect de design seriabil.

Tipografica - Galateca - Designist (2)În centru, designerul Alexe Popescu care a susținut cursul de la Graphic Design la școala Creative Learning.

Expoziția de design tipografic te așteaptă să o vizitezi până pe 3 august 2014.

Fotografii: Adrian Mihaiu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed