Tort cu blat din cartof dulce copt. Sau tortul perfect pentru noiembrie!

Tort cu blat de cartofi - Flori de Menta - Designist (2)

Iată imaginea pe care ne-am face-o cover photo și am înlocui-o doar cu ceva mai festiv în preajma Crăciunului. Exprimă atât de bine starea lui noiembrie, în culori terne și misterioase, cu acea căldură care răzbate doar din pliurile textilelor și aroma de cafea. Da, e panaceul stărilor de toamnă târzie, când doar dulcele de la cafea ține departe melancolia.

Tort cu blat de cartofi - Flori de Menta - Designist (1)

“Vara ne-a părăsit aşa că peisajul s-a schimbat şi el, cartoful dulce, dovleacul, merele, gutuile şi strugurii au luat locul fructelor de pădure. Şi dacă pe lângă fructele sezonului mai aducem în peisaj şi nuci, prune uscate, merişoare, nucşoară, scorţişoară, cuişoare şi ghimbir ne delectăm cu dulciuri cu gustul şi mirosul copilăriei. De data aceasta peisajul tomnatic ne-a inspirat în a face un tort cu blaturi cu cartof dulce copt, fructe confiate, cafea şi o crema fină de mascarpone“, spun Floriana și Vlad, creatorii Flori de Mentă.

Tort cu blat de cartofi - Flori de Menta - Designist (3)

Ce-i drept, nu am gustat până acum un tort cu blaturi de cartof copt. Știm că rețetele Flori de Mentă vin întotdeauna cu mixuri surprinzătoare și întrepătrunderi fine de arome. Recunoaștem că ar fi cadoul ideal pentru cine-i născut în noiembrie. 🙂 Sau ingredientul care ar schimba atmosfera unui weekend acasă, cu câțiva prieteni la cafea.

Tort cu blat de cartofi - Flori de Menta - Designist (5)

Ca să fii la curent cu noutățile pe care le creează Floriana și Vlad, plus scenografiile culinare pe care le semnează pentru diverse evenimente, urmărește și pagina de facebook Flori de Mentă.

Tort cu blat de cartofi - Flori de Menta - Designist (4)Fotografii: Vlad Baltagi

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed