Trend alert: Accentele de Cupru

Că ați fost sau nu la târgul de mobilier de la Milano, că ați fost sau nu mai atenți la vitrinele din oraș, trebuie să vă fi sărit măcar în ochi câteva accente de cupru, care-și fac loc atât în designul de interior, cât și în fashion design. Dacă de acum doi ani stilul industrial, brut cucerea și încă mai cucerește spațiile, de anul acesta cuprul îi dă fix strălucirea de care are nevoie. Acel la finesse oblige, cum îi spunem noi, ce virează decorul și asigură varietatea texturilor.

Ca să ne înțelegeți pledoaria noastră pentru accentele de cupru în designul interior, începem cu câteva transformări de încercat și acasă, și continuăm cu câteva ponturi de piese cool & șic, cuprate, ce nu afectează bugetul de vacanță. 😉

cupru_1

Cum e ideal să integrezi cuprul acasă? Prin accesorii, căci pe suprafețe mari ai crea senzația unui showroom ușor rece. Lămpile din cupru de mai sus și tava ce amintește de meșteșugul vechi al cuprului bătut sunt prezențe a căror discreție se simte savuros în decor.

Iată alte 3 exemple despre cum poți picura cuprul în decor, cât să încălzești prețios colțurile foarte simple ale spațiului:

accente-cupru1carafă fin meșteșugită (care, atenție, e și la reducere) poate sta frumos pe măsuța din living, pe blatul bucătăriei sau pe raftul oricăruia dintre încăperi! Nu mai zicem că i-ar sta tare bine lângă un felinar din cupru, de mutat și pe balcon sau lângă canapea. Pe care să-l aprinzi seara.
cupru_5Lampadarul care transformă colțul de lucru – îl face mai feminin șic. Brusc, ochii ne-au fugit și la pantofi.V-am zis doar că se insinuează cuprul și în fashion design.
masa-rotunda-cupru-cu-blat-din-sticla-cupid-s-zuiver~12268Măsuța rotundă din cupru ne-a mers direct la suflet, este atât de ’60s revisited. Și costă 399 lei. Alătură-i o vază cuprată – preferata noastră costă 149 de lei.

masa-rotunda-cupru-cu-blat-din-sticla-cupid-s-zuiver~12267

Și, pentru că am ajuns la măsuța de cafea din cupru, e musai să vă arătăm piesele care, pentru noi, duc trendul cuprului la următorul nivel. Acolo unde designul se reîntâlnește cu meșteșugul. V-am tot vorbit în ultima vreme despre inițiative locale și internaționale de reinvestire a tehnicilor și materialelor tradiționale în designul contemporan, iar măsuțele – taburet de mai jos chiar asta fac. Însă nu vorbim acum de un proiect local, ci de o piesă de design care se vinde internațional. La un preț foarte bun, zicem. Este creația brandului Antique Dutchbone și costă 549 de lei.

cupru_6 Măsuța – taburet din cupru a cărei textură mai întâi trebuie atinsă, apoi folosită pentru tabieturile cotidiene…masa-taburet-cupru-37x48-cm-antique-dutchbone~12354 scaun-cupru-31-5x47-cm-warung-dutchbone~12343 O altă măsuță-taburet, și mai sculpturală, care ajunge la tine acasă prin The Home.ro.scaun-cupru-31-5x47-cm-warung-dutchbone~12348

Accesoriile sunt cele care-ți vor permite tot timpul să dai o față nouă casei, să-i virezi aspectul în direcții noi. Nu spunem “Copper will always be a good idea”, căci nu știm la ce nuanțe te gândești pentru noul test-look, însă alegând lămpile de mai jos, cu siguranță schimbarea va fi una punctuală, dar consistentă ca impact. Cupru + sticlă = accente retro, diafane.

13173792_1026320257415153_3424429260934565006_nEste sublim acest bec Edison, pe care l-am descoperit de curând la The Home.

Colaj lampiNe-am colat pendantele preferatele. Așa le-am vedea și deasupra mesei de dining, din lemn brut. Pendantele din cupru și sticlă costă 399 de lei, iar cel din sârmă cuprată 499 lei. Imaginați-vă cum ar da acesta din urmă și atârnat din tavan, de-o parte și de alta a patului, deasupra noptierei.

Am spus mai devreme masa din lemn și gândul ne-a zburat la terasă și balcon, acolo unde câteva ghivece mici și sfeșnice, din cupru, firește, ar face diferența. Le vedem pline cu flori de câmp albe…

Colaj ghiveceGhiveciul din stânga, lucrat manual din cupru, costă 39 de lei. Iar ghiveciul hexagonal e capabil să transforme geometria balconului sau a terasei, .

Colaj sfesniceDouă sfeșnice și un suport de lumânare care nu au cum să te lase indiferent. Sfeșnicele din cupru costă 34, respectiv 39 de lei – un preț care îți permite o instalație cool de lumânări acasă. Iar suportul pentru lumânare (din stânga), din cupru și sticlă, 79 de lei.

Dacă nu am include măcar un accesoriu pentru depozitare, lista nu ar fi completă. Câteva coșuri metalice pe care ne-ar fi drag să le ținem aproape, cu câteva reviste sau umbrele, sau pernuțe, sau câteva pleduri… sau pur și simplu așa cum le vedeți. Să țeasă culoare și suavitate în hol, living sau dormitor. Sunt 3 și sunt la reducere.

set-3-cosuri-rotunde-din-cupru-35-39-46-cm-house-doctor~6859

Un perete pe care te joci cu rame foto și oglinzi cu rame de cupru va fi un perete de designist. Urmează-ne sfatul și vopsește-l gri mat! 😉

set-2-rame-foto-dreptunghiulare-cu-lant-cupru-simple-hubsch~10790

Cele două rame foto, cu lanț de cupru, costă 115 lei.
oglinda-rotunda-cupru-o50-cm-sunshine-l-pols-potten~11563

Oglinda-oglinjoară te întâmpină aici.

Tare ca fierul, dar fin precum cuprul! Altă rimă nu ne-a venit. 🙂 Bucurați-vă de subtilitatea acestei texturi: s-a reinventat frumos, iar alura de meșteșug care se suprapune formei de design imprimă acel prețios pentru connaissseuri.

Toate piesele care ne-au inspirat acest grupaj, alături de contextele în care le-am descoperit vin de la The Home. Dacă nu le-ai făcut încă o vizită în showroom-ul lor de pe Căderea Bastiliei nr. 68, ar cam fi cazul. Vei descoperi la fața locului accente și piese pentru multe alte trenduri și idei de încercat acasă. Urmărește și pagina de facebook pentru interioare și ponturi nordice… în fiecare zi.

accente-cupru-2

Fotografii: prin The Home

2 Comments

  1. MIHAIL SPANTOVEANU

    Buna ziua. As dori sa imi dati un sfat referitor la cum sa “tratez” inainte de montaj cateva foi de cupru pe care le voi fixa in bucatarie, in dreptul chiuvetei si aragazului (in loc de faianta). Va intreb asta pentru ca momentan foile de cupru achizitionate sunt curate iar daca le montez asa, va trebui sa sterg serios petele aparute, dupa fiecare folosire a chiuvetei sau aragazului… Ma gandeam sa le tratez cu ceva ca de la inceput, ca sa nu mai para noi si impecabile… ce parere aveti?

    Multumesc

  2. Designist

    Buna, Mihail! Din pacate, nu avem informatii despre tratarea acestui tip de finisaj, dar sfatul nostru este sa ceri sprijinul firmei care le comercializeaza si de la care le-ai achizitionat. Ei au cea mai mare expertiza in ceea ce priveste materialul si felul in care se comporta el in timp.

    O zi frumoasa!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed