Tu ce cuvânt din litere de lemn ai scrie? Găsești literele Kerria la Made in RO!

Mai ții minte jocul Scrabble? Kerria  propune litere din lemn, colorate sau natur, urmând ca tu să faci jocul de cuvinte, nu pe gameboard, ci chiar la tine în apartament. Poți să le pui în bibliotecă, pe un raft sau să transmiți trecătorilor un mesaj de la fereastră.

Kerria - Designist 8

Ai un cuvânt preferat sau un mesaj inspirațional de dat în dar prietenilor tăi? Literele Kerria te așteaptă la Made in RO – târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Vizual final Made in RO III variantaVizualul este un concept semnat de Alexandru Nimurad (www.behance.net/Nimurad)

Este interesant că în ultimii ani mulţi designeri s-au întors la materialele naturale şi au renunţat la plastic. Voi chiar şi refolositi lemnul câteodată. De ce aţi ales să lucraţi cu lemn?

Am ales lemnul pentru că e cald, frumos, poate și din nostalgie pentru materiale primare, pentru legătura cu natura sau pentru legătura cu alte generații care l-au folosit de-a lungul timpului.

Da, îl refolosim. De exemplu, o bârnă veche recondiționată este foarte bine uscată și ne permite să o prelucrăm mult mai repede, pe când un buștean obținut în urma lucrărilor de întreținere a pădurilor are nevoie de câteva luni bune pentru a fi uscat și gata de prelucrare.

În atelierul unde producem decorațiunile  rămân foarte multe bucăti de lemn de diverse esențe, pe care le folosim foarte bine, întregi sau lipite, tăiate în anumite direcții ale fibrei, rezultatele sunt minunate.

Kerria - Designist  16

Există vreo poveste în spatele numelui Kerria?

Povestea numelui e legată de locul în care sunt produse decorațiunile noastre din lemn – Valea Teilor, Tulcea și poate chiar și de fibra destul de des folosită, teiul. De la tei am plecat căutând expresii sinonime, întelesuri și ne-am oprit la „teișor” care e numele și pentru un trandafir galben  – kerria japonica – și de aici Kerria ne-a plăcut ca rezonanță și prezentare, deși mulți prieteni, clienți ne întreabă mereu de ce nu am ales un nume românesc.

Kerria - Designist  12

Kerria - Designist  14Ce pregătiţi pentru această ediţie  Made in RO?

Noi am pornit cu figurine din lemn – măr, pară, ciocănitoare, bufniță, cipercuță etc. și apoi cu litere natur din diverse esențe.

De curând la cererea multor clienți și a unor distribuitori am pregătit o colecție din litere colorate, deși mie personal îmi plac literele natur cu frumusețea fibrei și prezența neutră, adecvată multor spații de decorat.

Pentru seria de început am ales șase culori vesele – roșu, turcoaz, galben, violet, verde și albastru (după mai multe teste și mici sondaje de opinie), pe care le vom schimba în funcție de cerințe la următoarele serii.

Masa de Craciun - Design Romanesc - Designist (13) Masa de Craciun - Design Romanesc - Designist (14) Acesta este mesajul pe care noi ni l-am face cadou la Made in RO!Masa de Craciun - Design Romanesc - Designist (15)

Care este fontul vostru preferat?

Nu putem spune că avem un singur font preferat, am vrut să avem litere simple, curate, cu anumite adaptări de formă care să ne reprezinte și care au ținut și de modalitățile de prelucrare manuală, de ustensile și de esențele de lemn folosite.

Kerria - Designist  13

Kerria - Designist  15

Iar cel mai neobişnuit mesaj compus din litere Kerria a fost…

N-aș spune mesaj neobișnuit, mai degrabă cuvinte faine.

Ne-a făcut plăcere când cei de la Palier Design, prezenți la ROD și Romanian Design Week, au înșirat literele noastre formând numele lor – „palier”, sau de ziua copiilor tot la ROD cuvântul „zmei” așa puternic și jucăuș, sau cuvântul „ogradă” pentru un eveniment tomnatic.

Cadouri citit - Designist (3) Am compus mesaje cu poveste din litere Kerria, le-am transformat în postcards și le-am împrăștiat prin oraș. Ca urările Designist să ajungă la cât mai multă lume, care să ne viziteze la Made in RO, pe 21 & 22 decembrie!Cadouri citit - Designist (2)

Ce au mai mult succes: literele din lemn sau micile obiecte decorative?

Ambele colecții au momentele lor de glorie, am putea spune că literele totuși atrag prin magia cuvintelor, dar și figurinele au admiratorii lor.

Kerria - mesaje - Designist (1)

Kerria - Designist  11

Kerria - Designist 9

Ce tip de vopseluri folosiţi pentru produsele voastre?

Pentru toate produsele Kerria folosim vopseluri, baițuri, grunduri, lacuri, toate ecologice pe bază de apă.

Sunt excelente atât pentru noi care lucrăm cu acestea zi de zi, cât și pentru utilizatorul final.

Aici pot insera precizarea care o am în minte tot timpul, pentru că lumea ma întreabă frecvent, produsele noastre sunt decorațiuni și nu jucării.

Kerria - Designist 10

Putem comanda litere din lemn pe aproape orice culori şi dimensiuni?

Bineînțeles, se pot comanda litere pe orice culori și dimensiuni (pentru moment păstrând șablonul, forma pe care le-am dat-o)  doar că e nevoie de răbdare. În funcție de comandă, livrarea lor poate dura între 2 și 10 zile lucrătoare, timpii de prelucrare și de uscare nu-i putem grăbi. E suficient un e-mail sau un telefon și preluăm comanda.

Spun asta pentru că în comerțul online, care ia avânt tot mai mare și la noi în România, există așa o regulă nescrisă cu cât livrezi mai repede cu atât vinzi mai mult. Mulți clienți apelează la magazinul online pentru că nu au timp să meargă fizic prin magazine, însă o fac în ultimul moment, și câteodată nu ai cum să faci ceva pe comandă și să livrezi a doua zi.

Kerria - Designist 4

La ce preț putem achiziționa creațiile Kerria?

Prețurile produselor variază între 50 și 80 lei și în anumite perioade avem oferte de reduceri sau de vânzări în seturi de litere sau de decorațiuni.

Kerria - Designist 17

Literele din lemn Kerria vin la Made in RO – târg de design românesc, pe 21 și 22 decembrie, la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat chiar în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc, pe str. Halelor nr. 5 (etajul 2 & etajul 3).

Litere din lemn KerriaFacebook event aici.

cover foto Made in RO IIISusține designul Made in RO și uploadează acest cover photo pe profilul tău de facebook!

Fotografii: prin Florin Ghenade

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed