Locuri din București în care ne-am petrece vara

Ca în fiecare început de vară căutăm oazele noi ale Bucureștiului, ca să fim acoperiți chiar dacă vacanțele nu se vor ține lanț. Așadar, sperând că deja vă găsim instalați la terase, iată noul tur DESIGNIST care-ți face planurile de weekend! 😉

Vanfruct-Mendeleev_Lama_Designist2

Începem din Piața Amzei, tot a fost epicentrul designului săptămânile trecute, cu o doză de energie marca VanFruct Mendeleev și un design îndrăzneț semnat de Lama Arhitectura. Pe un fundal de cărămidă galbenă și o arcadă metalică cu plăntuțe agățate din loc în loc, poți savura un fresh pe bune sau o limonadă rece, smoothie-uri cremoase, gofre făcute în casă sau o cafea venită tocmai din Peru.

Vanfruct-Mendeleev_Lama_Designist3

Ne duce cu gândul la un garaj cool

Vanfruct-Mendeleev_Lama_Designist

Rămânem în Piața Romană și ne îndreptăm către strada Visarion, unde Animaletto Pizza Bar este the new hip place in town și locul pefect pentru un prânz italienesc într-un decor designish-industrial, cu pereți nefinisați din cărămidă și beton. A fost și parte din circuitul Romanian Design Week, unde artiști precum Andreea Macri, Kitra sau Bon Bijou și-au expus creațiile într-un mod cât mai neconvențional, folosind, de exemplu, sticlele din bar.

5Animaletto Pizza Bar - DesignistBarul iluminat este la pièce de résistance.

1Animaletto Pizza Bar - Designist 3Animaletto Pizza Bar - Designist 4Animaletto Pizza Bar - Designist

Atmosfera friendly și staff-ul glumeț te conving să te reîntorci cât de curând.

2Animaletto Pizza Bar - Designist

După o masă delicioasă, e musai să încerci o înghețață artizanală, așa că ne îndreptăm spre Ateneu și ne așezăm în vitrină la Creamier, cafeneaua-gelaterie, unde te retragi ca să te bucuri de ceva dulce, cremos și bun și să privești liniștit trecătorii.

Creamier_Designist Creamier_Designist3

Decorul ludic pare desprins dintr-un film retro, cu cărămidă, lemn, metal și ceramică,  toate “încălzite” de galbenul de pe pereți sau de mozaicul în nuanțe vii. Preferatele noastre sunt lămpile metalice, cu “traforaj” sub formă de înghețată.
Creamier_Designist4

Creamier_Designist2

Take it away, it’s too dangerous! 🙂

Mănânci bun și nu te îngrași, doar te menți! Ai auzit bine, la Kid You Not, din strada Domnița Ruxandra 7, what you see is what you get, adică ingrediente sănătoase și mai puțin calorice, principiile Montignac și Dukan aplicate direct în rețete și un decor simplu, dar nu simplist, ci mai degrabă, cosy.

Kid-you-not_Designist

La Kid You Not accentul se pune pe detaliile din farfurie și de pe perete. O să ne dai dreptate după prima vizită! 😉
Kid-you-not_Designist2

E momentul acela în care doar o cafea adevărată mai bate ușoara letargie de dinainte de vacanță, așa că hai la TED’S COFFEE CO, din Dorobanți. Responsabili cu designul sunt, din nou, arhitecții de la Lama Arhitectura, iar ochiul atent începe deja să distingă elementele semnăturii lor. Lemnul și galbenul dau genial pe un fundal cenușiu mat.

Ted's-Coffee-Co_Designist2

Ted's-Coffee-Co_Designist

Ingenios cum paharele de cafea au fost concentrate în corpuri de iluminat simpatice. E aproape imposibil sa treci pe lângă ele și să nu-ți fure un zâmbet. 🙂
Ted's-Coffee-Co_Designist3

Vară = terasă = piscină = grădină cu jazz = filme în aer liber = Grădina Floreasca cu multe like-uri pe toate planurile, căci aici poți petrece un weekend lejer, cu toate ingredientele unei pauze fine de agitație și beton.

Gradina-Floreasca_Designist2 Gradina-Floreasca_Designist3Grădina împrejmuită de verdeață se împarte în zona de piscină cu șezlonguri, barul și terasa-restaurant înălțață pe o platformă de lemn.
Gradina-Floreasca_Designist4

Gradina-Floreasca_Designist

Social 1 este fratele mai mic al lui Stadio – Restaurant cu Atrium, ambele semnate de biroul de arhitectură PickTwo. Locul este cunoscut deja pentru reinterpretarea cool, cu iz socialist, care integrează marmura de Rușchița amenajării industrial contemporane. Iar tavanul, ca să nu mai zicem de lămpi, e un spectacol!

Social1_Designist Social1_Designist2

Zona de intrare și barul au influențe mediteraneene prin combinația alb-albastru și scaune împletite.Social1_Designist3

Credem că este momentul să spunem: Piua! 🙂 Nu stop joc, ci Piua Book Barun spațiu al poveștilor, ideilor, coincidențor, inadaptat realității cotidiene, care își dorește să ne ducă în efervescența ideologică a Bucureștiului interbelic de altădată. Atât prin concept și atmosferă, cât și prin amenajarea ușor eclectică, cu influențe Art-Deco.

Piua-Book-Bar_Designist3 Piua-Book-Bar_Designist4

Piua-Book-Bar_Designist

Lasă-ți imaginația să zboare cu puțin praf de stele. 😉

Ca-n “La Țigănci” a lui Eliade, trecerea dintr-o lume în alta se face pe nesimțite. Așa și noi aterizăm, pe nepusă masă, în Mahala Restaurant, din cadrul Palatului Bragadiru, aproape de mahalaua propriu-zisă și piața de flori, unde suntem fascinați de atmosfera boemă și designul tradițional-eclectic al unuia dintre cele mai vii și mai colorate locuri de mâncat din București.

Mahala_Designist Mahala_Designist2

Mâncarea este cu specific românesc… reinterpretat, la fel ca și amenajarea. Printre pereții autentic scorojiți, des întâniți în zonele aflate în paragină, din cartierele mărginașe sau chiar centrale ale capitalei, ne minunăm de pictura murală cu simboluri tradițional-românești, precum Coloana Infinitului, măștile populare sau îndeletnicirile străvechi. Iar băncuțele sunt îmbrăcate în carpete de toate soiurile.Mahala_Designist3 Mahala_Designist4

Propunem să mai rămânem un pic în zona de “românesc” cu Mi și Mu, adică Mici și Muștar Barbecue Restaurant, din Centrul Vechi, unde designul a fost realizat de Dan Adrian si Radu Tinc de la Studio Meka. Inițiativa e cel puțin simpatică, trebuie să recunoașteți. Nu ne-am fi așteptat să găsim un loc fain amenajat în care poți servi niște mici, “littleși”, vorba reclamei. 🙂

Mi si Mu - DesignistFoto: Robert Preoteasa.

Dacă nu ai ajuns până acum la FORM, trebuie să știi că, pe Vasile Lascăr 173, te așteaptă un loc fusion, cu design industrial fresh și luminos, gândit în spiritul clădirii postbelice ce l-a adoptat. Interiorul cu cărămida originală, metal și vegetație se continuă cu o terasă super generoasă, coturată cu aceleași ingrediente, într-un stil cât se poate de contemporan pentru o casă cu o istorie tumultoasă. Pe vremuri, în subsol a funcționat și o mică fabrică.

Proiectul este semnat de arhitecții de la cra • de (Jean Craiu, Ada Demetriu).

Form_Designist4

1Form - Designist Grădina urbană din spate2Form - Designist 3Form - Designist 4Form - Designist

De sus totul se vede mai bine. Iar pentru că ne place la înălțime am păstrat pentru final două terase-restaurant musai de bifat în această vară.

S-a redeschis Astrodom, aflat pe acoperișul hotelului Domenii Plaza, și este mai încântător ca niciodată. Desigur că priveliștea panoramică asupra Bucureștiului e mare parte din farmecul restaurantului, dar scările iluminate, scaunele romantice și plantele contribuie din plin la crearea atmosferei. Nota Bene: terasa poate fi închiriată pentru evenimente, în cazul în care ai vreun plan serios și n-ai găsit încă Locul. 😉

Astrodom_Designist-3

Iată și cum a fost la petrecerea de re-deschidere.Astrodom_Designist2

Pe strada Sevastopol, la numărul 24, ne urcăm în liftul ușor ascuns și apăsăm etajul 7. Upstairs Rooftop se deschide în fața noastră, abia după ce mai urcăm un rând micuț de scări și ne minumăm de cum arată clădirile de birouri privite de la egal la egal. E fancy&șic, intens colorată și cu un acoperiș retractabil pe timpul verii. Este exact ce-ți trebuie într-o după-amiază toridă de vară, când un cocktail răcoritor și o adiere de vânt sunt la mare căutare.

Upstairs-Rooftop_Designist Upstairs-Rooftop_Designist2 Upstairs-Rooftop_Designist3

Rooftop-ul are și o parte de teresă în afara clădirii, cu mese mici rotunde și banchete în nuanțe jucăușe. Ca să plutești de-a dreptul deasupra orașului.

Fotografii: prin locurile menționate în articol

4 Comments

  1. De cand v-am descoperit sunt numai cu ochii pe voi, sa stiti! Aveam nevoie de idei si sugestii pentru “escapadele” mele prin Bucuresti! 🙂 Ati facut o selectie minunata de locuri cu adevarat speciale. Multumesc.
    mamapetoc

  2. Stancu
  3. roman

    chiar nu-mi vine sa ma imbrac chic sa ma duc sa sufar in mai nici una din locatiile mai sus mentionate, probabil ca articolul se adreseaza profund urbanizaților deconectati de realitate…

  4. roman

    gresit, gradina floreasca, dar acolo nimic nou.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed