Restaurantul Naan își reinventează gustul alături de un nou chef. MasterChef Aida Parascan.

Dacă ai trecut pe Strada C.A. Rosetti, din București, ai văzut ferestrele scenografic iluminate ale restaurantului Naan și nu ai intrat, crezând că e vorba (doar) de un restaurant indian, ai ratat o foarte fină experiență culinară… și de design. Pentru că în primul rând decorul grăiește că vorbim de un fusion cât se poate de contemporan, iar legătura cu naan-ul indian se regăsește în meniu chiar sub forma naan-ului gustos reinterpretat. Vei descoperi, desigur, și alte trimiteri la bucătăria indiană, însă totul e europenizat atât cât trebuie să domolească suav intensitatea mirodeniilor. Pe scurt, intrați și măcar un canapé de sfeclă roșie coaptă la cuptor să vă luați. 
3Naan - Designist

Interiorul, canapé-ul faimos (cu brânză chevre, anghinare și muguri de pin) și… o perspectivă cu fereastra1Naan - preparate -Designist 17Naan - Designist

Înainte de a ne reaminti gusturile experimentate aici – pentru că vorbim de unul dintre cele mai bune restaurante din București, și nu doar noi am confirmat-o – începem cu specialitatea noastră, decorul. Și continuăm cu specialitățile lor. 😉

Restaurantul Naan este un concept Delta Studio: așa cum vă povesteam în aprilie, un nou restaurant Naan a fost amenajat lângă showroom-ul de pe Șoseaua Progresului nr. 1-3, foarte aproape de intersecția Răzoare, din București. L-am experimentat cu ocazia vernisajului Delta Studio Design Expo. Cu siguranță, alte astfel de oaze de răsfăț culinar și design contemporan vor fi lansate în viitorul apropiat și în alte orașe din țară.

10Naan - Designist 13Naan - Designist 15Naan - Designist 16Naan - Designist

Designul interior Naan Food&Drink Studio este semnat de arh. Victor Grosu (ți-am povestit și despre colecțiile sale de design de obiect pe care le semnează sub umbrela Formmat by Delta Studio), arh. int. Mihai Constantin și arh. int. Iuliana Dincă. Ce ne-a plăcut au fost plăcile faine de ceramică îmbinate cu lemn, scenografia corpurilor de iluminat, plantele verzi ce te trimit cu gândul la o minigrădină urbană, și… Crama!

Iar mobilierul de bar și mesele sunt Made in Romania, mai exact în Piatra Neamț, de Formmat – brandul de mobilier românesc lansat de Delta Studio în toamna lui 2015.

2Naan - Designist 6Naan - Designist 7Naan - DesignistPlăcile ceramice folosite în amenajare vin de la furnizorii de top Delta Studio: Porcelanosa, Venis, Dalet și Natucer.9Naan - Designist 12Naan - Designist 14Naan - Designist

Acum, că v-am stârnit pofta descoperirii unui nou loc fain pe harta orașului, să trecem la… pohta ce-ați poftit-o de când ați cuvântul magic, la ceas de seară, “restaurant”. Mâncarea de la Naan era oricum excelentă, iar prețurile deloc mari având în vedere ce gust avea și… cum arăta. Însă, de curând, au introdus un meniu nou împrospătat cu preparate mediteraneene, preparate indiene îmbunătățite, ingrediente de sezon și preparate făcute în casă: paste și carne maturată – Black Angus crescută pe pășunile din împrejurimile Sibiului. Semnat de Aida Parascan, câștigătoarea show-ului culinar MasterChef în 2013.

3Naan - preparate -Designist2Naan - preparate -DesignistCarne Salada

La sfârșitul lunii mai, Aida a gătit pentru 20 de bloggeri, invitați la avanpremiera noului meniu. Regretăm că nu l-am degustat atunci, dar curiozitatea abia de-acum începe, ocazie cu care va urma o seară copioasă la Naan.

Printre noile preparate aduse de MasterChef în meniu se numără Scoici cu sos Tapenade și Harissa, Sushi Maki&California, Carne salada, Hamburger de Black Angus, Coaste de porc în bere neagră, Inele de Calamari Panko cu sos Olandez al Lime, File de Dorada all’acqua Pazza cu Piure de sfeclă. Preparatele au fost asociate de somelierul restaurantului cu vinuri single-vineyard din gama Aristocrat, de la Amfiteatru Vitis. La desert, oaspeții au avut de ales între Lava Cake cu Înghețată de vanilie în păr de înger și Affogato Caffé.

5Naan - preparate -Designist

4Naan - preparate -DesignistInele de Calamari Panko cu sos Olandez al Lime 6Naan - preparate -Designist

Ce nu v-am spus este că orice vizită la Naan înseamnă și degustarea unui vin din cramă, însoțită de recomandarea somelierului restaurantului. Cu siguranță ați trecut prin acele momente în care aveați poftă de un vin nou și nu știați care ar fi cel mai potrivit. De-acum vă va fi descris și recomandat… avizat. Noroc, vă zicem! 🙂

Așadar, pentru pauza de prânz în zona Romană, o cină cu prietenii sau una mai mult romantică decât socială, rețineți “mantra” Naan. E foarte chill și seara, cât să curgă înmiresmat și lin conversația.

Pentru noutățile ce apar în meniu, fiți cu ochii și pe pagina de facebook.

1Naan - Designist 18Naan - Designist

Fotografii: prin HQRomm și Delta Studio

One Comment

  1. Ciprian

    In zona cu vinuri e un ansambly de iluminat pe mijloc si unul pus pe margine ..rasfirat, dar care se poate monta si mai adunat din cate stiu.imi poate spune cineva umde se poate gasi asa ceva?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed