Un apartament cu șarm parizian într-un complex rezidențial nou din București

Când spunem atmosferă romantică nu ne gândim la elemente dulci, nici prea florale, nici prea roz. Ci la boemul Paris și la șarmul său subtil, misterios. Punem pariu că și designerii Chambres d’Or, Monica Păduraru, Diana Patriciu și artistul englez, Chris Agnew, l-au avut în minte când au realizat această amenajare, într-un stil clasic reinterpretat, în mijlocul căreia îți vine să te cuibărești, departe de agitația urbană, și să-i dai play, în surdină, lui Charles Aznavour, cu La Bohème…

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist3

În apartamentul cu aer parizian de 112 metri pătrați, din zona Plevnei, nu trăiește un expat francez. Ci o tânără mămică, Ana Maria, împreună cu băiețelul ei, Mihai. Ana Maria și-a dorit un spațiu de locuit mai mare, așa că a schimbat imobilul, dar nu și complexul rezidențial. Așadar, nu este vorba despre un apartament interbelic adus la zi, cum ai putea visa cu ochii deschiși, ci de unul chiar foarte recent construit, în 2010. Atmosfera decorului e înnobilată de stilul clasic, fin adus în contemporan, ce respiră rafinament prin toate detaliile.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist18 Zona de relaxare te învăluie cu aerul ei feminin, distins, prețios.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist29Pianina este personajul principal al livingului. A venit odată cu Ana și Mihai, în momentul mutării în apartamentul cel nou.Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist19Simetria și rigoarea sunt punctele forte ale armoniei clasice. “Tablourile” așezate de-o parte și de alta a șemineului sunt realizate din conuri de ipsos, vopsite și montate individual în suporți metalici. 

“Șemineul este electric, fiind vorba de un apartament de bloc, și a fost dorința Anei sa îl includem în amenajare. Atât corpurile de depozitare ce încorporează șemineul, cât și biblioteca mare din living au fost realizate cu ajutorul producătorului Atvangarde,” aflăm de la Monica.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist15Cât de bine dă negrul fundalului încadrat de rafturile albe!

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist28

“Tot mobilierul tapițat din casă – canapelele, patul din dormitorul matrimonial și fotoliul albastru au fost realizate la ECO Canapele, un producător din Ploiești, cu care colaborăm de mulți ani,” ne-a mai spus Monica.

Înainte de noua compartimentare, apartamentul de trei camere includea o logie în locul dormitorului matrimonial, un living în formă de L, un hol mai spațios și o bucătărie considerabil mai mică. Acum vorbim de două dormitoare cu dressing propriu, o zonă de living și birou, două băi, holuri adiacente și o bucătărie mare & luminoasă, cu zonă de dining.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist

“Pentru a mări bucătăria, am desființat o cămară și un balcon de mici dimensiuni. De asemenea, peretele care desparte diningul de hol a fost modelat în așa fel încât să încorporeze decorativ frigiderul și să creeze spații de depozitare mascate de lambriu, în hol,” povestește designerul.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist7Bucătăria cu aer retro-contemporan vine de la Kika.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist5Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist2Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist27

Ne plac enorm ordinea și armonia pe care le imprimă lambriul alb, tapetul cu dungi verticale și parchetul din lemn masiv. Mai adaugi un strop de Thonet și simfonia clasică te învăluie cu calm și nostalgie.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist26De cum intri pe ușă, te întâmpină un colț rafinat, de vilă aristocrată. Detaliile arhitecturale impecabile ale amenajării și ale finisajelor ne fac și mai grea asocierea cu un apartament de bloc nou… din București. 

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist14

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist17Mașina de cusut este moștenire de familie, vine de la bunica Anei. Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist11

“Dressing-ul în care intri din dormitor a fost achiziționat de la IKEA, dar am intervenit asupra lui cu pasmanterie de catifea neagră, pentru a-l contura mai rafinat și a masca detaliile nedorite. Traforajul decorativ de deasupra ușii, care ajută la ventilarea spațiului, a fost realizat tot la firma Atvangarde,” aflăm de la Monica.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist13 Pictura murală din jurul tăbliei patului completează perfect traforajul cu model decorativ de la intrarea în dressing.
Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist20

Iată cum arată o baie romantică de nota zece. 🙂
Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist24Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist30Un tablou cu iz Art Nouveau în baie este indubitabil fancy, mai ales când e inspirat dintr-o fotografie a proprietarei și realizat de echipa Chambres d’Or.

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist23

Mihai are șașe ani, iar camera lui nu putea fi mai prejos. Același stil clasic contemporan e acum înveselit de pete de galben. Are una dintre cele mai inedite “noptiere” pe care le-am văzut până acum: o minicăsuță galbenă, din care nu lipsește niciodată micul ceas deșteptător cu aripi de Batman. 🙂

Chambre-Dor_Ap-Plevnei_Designist21

Cât costă și cât durează o amenajare de o asemenea amploare, gândită până în cele mai mici detalii? Monica ne-a spus că “amenajarea acestui apartament a durat destul de mult, aproximativ opt-nouă luni, și poate ajunge și la un total de 70-80.000 de euro.” Asta pentru că numai calitatea finisajelor și a pieselor vor face clasicul impecabil, savuros și dezirabil. Dar minunata atmosferă aristocrată, șic&boemă, rezultată la final nu poate fi redată în cifre, ci în trăiri, emoții și experiențe ale frumosului… acasă.

Fotografii: Cătălin Pingu Soare

2 Comments

  1. Andreia

    Imi place foarte mult cum este amenajat apartamentul! Imi puteti spune de unde sunt achiziționate ușile,mobilierul din baie si corpurile de iluminat?

  2. Floria

    Superb!
    Putem afla de unde este procurat lambriul din hol?
    Multumesc.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed