7 remedii Designist împotriva asteniei de primăvară

Nu ne “entuziasmăm” la prima rază de soare, doar că mai avem un pic până pe 1 martie. Și, dacă unii dintre voi vă întrebați ce e de pus la cale prin oraș sau prin țară, avem lista pregătită. Cât să nu ne prindă astenia de primăvară… când ar trebui să fie vorba despre noi începuturi, energie și schimbare. Ghidul Designist despre cum ne resetăm “rutina” activităților curge fin mai jos.

4Recomandari Designist

E sănătos să variezi traseul urban, să iei pulsul unor zone și locuri noi. Pentru provocarea descoperirii în sine și pentru experiențe pe care numai anumite scenografii și gusturi ți le pot oferi. Încă de la sfârșitul anului trecut, ne-am tot abătut pe la Form, într-o zonă a orașului prin care rareori treceam, dar care acum a câștigat ceva: un loc fain integrat într-o  clădire construită înainte de anii ’50. Terasa din spate cu siguranță va deveni hub-ul nostru pe timp de vară.

În scurt timp, vom reveni și cu povestea Form pe larg, și cu un nou ghid pentru rubrica Design în oraș.

5Recomandari Designist

Ia orașul la pas. Și nu o spunem ca să întărim cele “minimum 30 de minute de mișcare în fiecare zi”. Ci pentru că noutatea vine, de cele mai multe ori, din ochii (a se citi, cu riscul dezacordului, perspectiva) care o privesc – avem nevoie constant de schimbări de abordare, de privirea curioasă a turistului, ca lucrurile pe lângă care trecem razant să ni se dezvăluie și altfel.

Am pus pe listă o plimbare de pieton pe străduțele din zona Berzei, ocazie cu care vom îmbogăți poate și instagramele cu graffiti hunting în București.

2Recomandari Designist

Pentru plimbări cu tâlc și perspectivă ghidată prin zone istorice, ruine sau zone în care natura bate urbanul, vă recomandăm să stați cu ochii pe tururile Asociației Bucureștiul meu drag și pe pagina Arhiva de Geografie. Creatorul Arhivei, Andrei Ionel, este un geograf pasionat și organizează excursii în locuri ca Delta Văcăreștiului, amfiteatrul abandonat din zona Palatului Copiilor, salba de lacuri de pe râul Colentina. În curând va apărea și cartea sa cu toate aceste expediții.

11Recomandari DesignistDelta Văcăreștiului, pe care acum câțiva ani, tot primăvara, am vizitat-o pentru prima dată.

Am pomenit de graffiti și de locuri noi, așa că nu putem să nu punem pe lista primăvăratică noua oază culturală&arhitecturală a orașului: Point. Pentru că graffiti-ul care îi anunță prezența pe strada Eremia Grigorescu a circulat masiv încă din toamnă pe mulți pereți virtuali. Îl recomandăm pentru zona în care se află, care, pentru mai mult de câteva momente, îți dă senzația că Bucureștiul s-a transformat conform tuturor visurilor tale; pentru amenajarea impecabilă semnată Lama Arhitectura; și pentru activările culturale care au avut loc până acum aici. Nu mai demult de săptămâna trecută, mergeam la o super piesă de teatru la Point – Menajeria de sticlă.

Pentru un restart arhitectural & cultural.

7Recomandari Designist 8Recomandari Designist

O seară de teatru, zone noi de luat la pas, excursii ghidate în oraș, experiențe în locuri designist ce apar pe harta urbană. Sunt cuvintele-cheie atunci când încercăm să ne armonizăm stilul de viață în oraș, să ne resetăm rutina activităților. Cu siguranță, toate remediile noastre să ți se aplice și ție. Iar dacă vrei să mergi mai profund în a-ți crea obiceiuri sănătoase și un lifestyle armonios, ți-am pregătit o experiență completă de weekend. Se întâmplă în primul weekend de primăvară, pe 5 și 6 martie, într-un loc designist, cu un meniu savuros și sănătos.

Discuțiile intensive cu Larisa Petrini, în cadrul workshop-urilor cursului de Nutriție&Wellbeing, se vor traduce în descoperiri și sfaturi pentru un reset armonios pe toate palierele: fizic, emoțional, mental, spiritual. Noi îi spunem experiența Redesign yourself, că tot vorbim de noi începuturi.

1Recomandari DesignistIată de ce îți recomandăm acest curs. Și,  cum toate lucrurile bune se leagă, meniul va fi asigurat de Form, locul nou cu care am deschis ghidul de primăvară. Ceea ce înseamnă că vei descoperi și gustul Form, dar în deplasare. 🙂
10Recomandari Designist

Auzim des în perioada asta despre planuri de cadouri, zile festive. Dintotdeauna am mers pe calitate în favoarea cantității și pe acele lucruri ce fac diferența. Printre noutățile cu impact armonios și sănătos în casa unui designist, trecem în revistă două descoperiri recente. Dar între timp îți pregătim o listă consistentă – va urma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6Recomandari Designist

Alege materiale naturale. Cele “artificiale” și mai ales adezivii lor toxici afectează aerul pe care-l respiri acasă. Mai multe despre acest subiect, cu focus pe mochetă, ți-am povestit aici. Măsuța de mai sus vine de la Urban Woods, un atelier de mobilier românesc.

Vacanța ține de supapele cu energii bune care ne trasformă viața. Alegem să o petrecem acolo unde natura întâlnește valorile sănătoase: de la arhitectura tradițională, la conservarea tradițiilor și materialele naturale folosite la construcție. Vorbim de un sat tradițional de vacanță, creat lângă Cluj – Cuibul Corbului.

13Recomandari DesignistArmonia construcțiilor tradiționale, plus colțul acesta fermecat de natură contribuie cu siguranță la starea de detașare.

RavensNest-32

De ce 7 remedii? Pentru a întregi ideea armoniei pe care v-o dorim la început de primăvară. Vă mai dorim să le gustați pe fiecare în parte și pe toate anul acesta! Noi începem antrenarea obiceiurilor sănătoase în weekend-ul 5&6 martie, la cursul de Nutriție & Wellbeing. Experiențe fine și armonie să fie. 🙂

Fotografii: prin locurile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed