Un ospăț câmpenesc, de toamnă, ca un tablou al ingredientelor de sezon

Cât de rafinat poate fi un ospăț câmpenesc, de toamnă? Ca un adevărat tablou al ingredientelor de sezon, dacă scenariul culinar e semnat de Flori de Mentă. Floriana și Vlad au descris toamna într-un ospăț, ale cărui tarte-personaje pot ilustra poate cel mai savuros calendar al anotimpului cu nuanțe ruginii. 🙂

7Flori de Menta - ospat de toamna - Designist 11Flori de Menta - ospat de toamna - Designist

3Flori de Menta - ospat de toamna - DesignistTort cu mere, mascarpone şi pere fierte în vin

17Flori de Menta - ospat de toamna - Designist Ospățul s-a întâmplat într-o livadă, iar distribuția a fost astfel conturată:

“Am întins în poieniță o masă câmpenească, tomnatică cu fel şi fel de plăcinte, checuri şi torturi – toate cu fructele şi legumele toamnei, menite să fie savurate alături de must, suc de mere şi ceai. Bogăţia anotimpului s-a regăsit în plăcintele cu dovleac, pere şi gorgonzola, în cele cu cremă de griş, nuci, prune şi whiskey. Dar și în plăcintele cu griş însiropate cu apă de portocal şi trandafiri, în checurile cu praz, smochine şi brânză de capră sau în cele cu pere, cafea şi caramel sărat. Iar în mijlocul lor a stat tortul cu mere, mascarpone şi pere fierte în vin”, povestește Floriana.

2Flori de Menta - ospat de toamna - Designist 4Flori de Menta - ospat de toamna - Designist 9Flori de Menta - ospat de toamna - Designist 10Flori de Menta - ospat de toamna - DesignistCulorile pădurii tomnatice servite din tava de copt.

Dacă ați pierdut șirul bunătăților, le reluăm pe rând, ca să fiți sigur că visați tarte la început de săptămână. Ce-i drept, zicala “La plăcinte înainte, la război înapoi” e și preferata noastră. 🙂

1Flori de Menta - ospat de toamna - Designist 12Flori de Menta - ospat de toamna - DesignistChec cu mălai, praz, smochine și brânză de capră. 14Flori de Menta - ospat de toamna - Designist 15Flori de Menta - ospat de toamna - DesignistArta dovleacului.

13Flori de Menta - ospat de toamna - Designist

Dacă aveți dubii că fotografiile fac preparatele Flori de Mentă mai apetisante, nu vă recomandăm decât să încercați măcar o tartă. Odată gustate, veți saliva și mai abitir la fotografiile lor, vorbim din experiență. 🙂 Iar ca să fiți cu poftele la zi, urmăriți și pagina lor de facebook.

Așadar, la ospețe fine înainte, și… mai departe completați voi. Doar e luni. 😉

6Flori de Menta - ospat de toamna - Designist

16Flori de Menta - ospat de toamna - DesignistDespre frumoasa lor nuntă, de la începutul verii, v-am povestit aici.

Fotografii: Deer’s Photography

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed