Un penthouse din București are idei de dat.

Ai visat vreodată la un penthouse, de unde să vezi orașul de sus? Da-da, știm, o să spui că e o întrebare retorică sau cu o doză mare de “wishful thinking”. Dar ce ai împrumuta la tine acasă din amenajarea unui penthouse? Am văzut câteva idei cool pe care le putem prelua din amenajarea unui penthouse bucureștean de 200 mp, din complexul Cortina Residence, în vecinătatea Parcului Herăstrău. Autorii proiectului: arh. Raluca Gîndilă și Radu Dofin – echipa Dofinteriors.

Ne întâlnim și cu o cunoștință mai veche, sigur o s-o recunoști în imagini 🙂 .

Îmblânzirea scorpiei industrialului

penthousePrima noastră oprire nu are cum să fie altundeva decât în fața peretelui spectaculos din dining: nu, nu este vopsit cam neglijent, așa cum ai putea să crezi la prima vedere, și nici nu e acoperit de un graffiti, ci de un fototapet super scenografic. E o variantă de mijloc dacă îți place stilul industrial, dar îți e teamă că o să pară mult prea rece.

penthouseȘi holul mizează pe scenografie: plafonul, pereții și pardoseala sunt acoperite de o vopsea decorativă care imită oțelul corten – material rezistent la intemperii, fără să aibă nevoie de vopsire. El capătă o patină similară ruginii dacă nu este protejat de intemperii vreme de câțiva ani. Culoarul este fragmentat asimetric de o bandă LED care face ca totul să pară o scenă desenată de lighsabers din Star Wars 🙂 .

penthouseNuanța betonului revine și în dormitorul matrimonial, de data asta încălzită de fototapetul cu motive vegetale. Delicat, neutru și numai bun ca fundal. Lămpile de veghe nu ocupă spațiu pe noptiere, dar credem că sunteți de acord că vedeta rămâne spectaculoasa lampă-pălărie Vertigo, vechea noastră cunoștință, despre care ți-am povestit de curând aici.

Pune materialele în constrast

penthouseNu ne prea plac maximele, dar arhiutilizatul “Contrastele se atrag” (și se pun în valoare) se verifică în cazul mesei de dining. Blatul din lemn masiv, greu și dur, arată surprinzător de ușor așezat pe baza din sticlă translucidă. Trebuie să admirăm și scaunele Panton de la Vitra, elementele sculpturale ale spațiilor de zi.

Transparențe și oglindiri 

penthouseNe-ar fi plăcut o cadă cu vedere la oraș, dar ne mulțumim și cu un walk in shower. În apartamentul amenajat de arhitecții Dofinteriors, transparențele și oglindirile sunt folosite mai ales în băi, dar soluția se potrivește în general oriunde ai nevoie să păcălești un pic numărul de metri pătrați și să creezi senzația de spațiu larg și fluid.

penthouse

penthouse

Oare am găsit bucătăria perfectă?

penthouseDaaa, pentru că e o bucătărie unde ai putea să-l inviți pe chef Marco Magri, de exemplu, să țină un curs de gătit! Sau unde ai putea să fii tu the chef și să-ți coordonezi întreaga familie de… bucătari aspiranți. Spații de depozitare mascate într-un corp de mobilier realizat la comandă, cuptoare montate la înălțime și o insulă cum numai într-un spațiu generos poți avea. Masa invadează un pic blatul de bucătărie, dar cum ar fi ca, într-o situație de amenajare diferită, în care chiuveta ar fi instalată într-o altă zonă, masa să gliseze complet peste blat, pentru mai mult spațiu?penthouseFotografii: Arthur Țințu

4 Comments

 1. Maria Ionescu

  Ce aș împrumuta? Totul! Și m-aș muta acolo mâine!

 2. Andreea

  Superb !!

  Ne puteti indica si furnizorul/producatorul lustrei de deasupra mesei din zona dinning?

 3. Designist

  Andreea, ia legătura cu autorii amenajării, ei te pot ghida.

 4. Alexandra

  As dori sa stiu de unde a fost achiziționat tapetul din dormitor, cel cu motive vegetale de deasupra patului. Multumesc!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed