Un restaurant vitrină atrage privirile pe Calea Victoriei

Pe Calea Victoriei, la numărul 18, a apărut un nou restaurant care ne atrage privirile, mai ales că este amenajat pe locul fostului magazinul Expo Moda care, în anii `60 – `80, alături de magazinul Victoria și alte câteva magazine, a stabilit printre puținele contacte ale Bucureștiului cu moda occidentală.

9Restaurant Victoriei 18 - Designist

2Restaurant Victoriei 18 - Designist 17Restaurant Victoriei 18 - Designist

Povestea restaurantului-vitrină am aflat-o de la Cristian Țoni, care și-a văzut acum visul din copilărie împlinit:

“Victoriei 18 are în spate un vis care a luat naștere încă din copilărie, când îmi ajutam părinții în restaurantul deținut de ei. Practic, ei mi-au însuflat pasiunea pentru industria horeca. Ulterior, chiar dacă drumurile m-au purtat prin alte domenii, mereu am visat să deschid propriul restaurant. Victoriei 18 are în spate trei elemente: „victoria” de a-mi vedea visul cu ochii, localizarea pe Calea Victoriei și soția mea, Victoria, care mereu m-a susținut să realizez ceea ce-mi propuneam.”

1Restaurant Victoriei 18 - Designist 4Restaurant Victoriei 18 - Designist 6Restaurant Victoriei 18 - Designist

IMG_2163 after Desenul din spatele barului este semnat Diana Stănciulescu.8Restaurant Victoriei 18 - Designist

Ne-a plăcut decorul foarte ingenios conturat, ce suprapune accesorii specifice modei (umerașe, litere de sârmă ce anunță promoții și noutăți, papiote, reviste) cu piese scoase din anonimat tocmai de fire & textile mixate fin. Impresionant este însă fundalul neo-clasic pe care se proiectează intervențiile ludice, contemporane.

3Restaurant Victoriei new - Designist

Amenajarea e semnată de fiica lui Cristian, împreună cu alți câțiva tineri arhitecți. Toate elementele au fost gândite și realizate de ei, de la colecția de umerașe de pe perete, literele scrise de mână de pe peretele opus, desenul din spatele barului, decorarea scaunelor cu lână colorată și până la alegerea mobilei, a gresiei, decorarea plafonului…

12Restaurant Victoriei 18 - Designist 13Restaurant Victoriei 18 - Designist 14Restaurant Victoriei 18 - Designist La interior, o miniexpoziție cu printuri semnate Mădălina Andronic.15Restaurant Victoriei 18 - Designist 16Restaurant Victoriei 18 - Designist

10Restaurant Victoriei 18 - Designist

Meniul este internațional (pizza, supe, salate etc.), iar clătitele la cuptor au fost deja foarte apreciate, prin urmare veți descoperi rețete noi dedicate lor. 🙂

“Victoriei 18 este perfect pentru prânzuri și cine în timpul săptămâni. Iar în weekend vă așteptăm la late lounge, pentru că vinerea și sâmbăta vom avea un program prelungit”, ne-a spus Cristian.

18Restaurant Victoriei 18 - Designist

Și, pentru că este un restaurant-vitrină care respectă tradiția fostului magazin cosmopolit, vitrinele au fost recondiționate și dedicate designerilor români, ce-și vor putea expune astfel creațiile aici, păstrând în felul acesta și nota românească oferită de istoria locului. Deocamdată vitrinele găzduiesc designeri români de bijuterie.

1Restaurant Victoriei new - Designist 2Restaurant Victoriei new - Designist

Vă dorim măcar o oprire designish, cu accente fashion, în plimbarea de pe Calea Victoriei. 🙂

Fotografii: prin Victoriei 18

One Comment

  1. Foarte frumos. Am trecut recent si e si mai si decat in poze:)

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed