Un spațiu de un eclectism artistic, din București. Descoperi și mai mult interioare high end în albumul Interioare din România, numărul 4.

Prietenii de la Igloo media tocmai au lansat albumul Interioare din România, numărul 4,  prilej de a vă updata cu cele mai faine & arhitecturale amenajări de la noi. Vestea bună e că, dacă îl comanzi până pe 20 iunie, adică până mâine, primești nu doar reducerea de 30%, dar intri în tombola ce are ca premiu o pereche de căști Bang & Olufsen.

9Interioare din Romania - Igloo media - DesignistDespre amenajarea pe de copertă v-am povestit și noi, via Igloo media, aici.  

Vă facem poftă de descoperit proiectele albumului prin prezentarea unei amenajări din București, finalizate anul trecut, care ne-a impresionat prin detaliile ei eclectice, artistice. Proiectul de arhitectură și design interior al clădirii din anii ’30, acum adusă în contemporan, este semnat de arhitecții Daniel Ciocăzanu și Claudia Ștefănescu.

1Interioare din Romania - Igloo media - DesignistPiesa centrală a amenajării este șemineul custom-made cu focar de 320 cm lungime și panouri frontale unicat, semnate de sculptorul Étienne Moyat, care ascund biblioteca și un ecran. 3Interioare din Romania - Igloo media - Designist

După consolidarea clădirii din anii ’30 și regândirea spațiului, au fost alese pentru amenajare materiale naturale, calde, masive și prețioase, combinate cu obiecte de artă într-un discurs care îmbină curajos maturitatea temperată cu spiritul tânăr, contemporan. În afara ac­cesoriilor decorative high-tech, sistemele inte­li­gen­te care controlează funcționarea clădirii și apa­ratura audio-video sunt ascunse.

Fiecare textură naturală este reinterpretată: travertinul acoperit cu foiță de argint și apoi pictat; marmura albă transformată într-o suprafață irezistibilă din punct de vedere tactil; tapetul în relief; și textilele catifelate, care intrigă și invită totodată la relaxare.

2Interioare din Romania - Igloo media - DesignistFormele simple cu texturi elaborate, culorile de pământ și corpurile de iluminat sce­no­grafice, organice (de la Catellani & Smith, Delightfull și Tom Dixon) domină spațiile.

4Interioare din Romania - Igloo media - DesignistJocul abil între cald și rece creează o tensiune care adaugă valoare scenografiei: inserțiile din inox lucios intră în dialog cu lumina caldă de zi și cu materialitatea pregnantă a mesei de dining cu blatul dintr-un nuc secular.

5Interioare din Romania - Igloo media - Designist

Proiectul de amenajare utilizează numeroase trimiteri culturale – de la omul vitruvian al lui da Vinci, inserat în baia principală, circulară și masculină, cu luminator central (simbol al perfecțiunii renascentiste); la cultura japoneză, cu a sa simplitate austeră.

7Interioare din Romania - Igloo media - Designist

Prezentarea pe scurt a acestei amenajări din București a fost preluată din albumul Interioare din România 4. Până mâine îl poți comanda la un preț special și intra în tombola ce are ca premiu o pereche de căști Bang and Olufsen.

Text: Catrinel Negru • Foto: Cosmin Dragomir

One Comment

  1. Laura

    As vrea sa stiu daca semineul este pe baza de bioetanol sau daca functioneaza cu gaz. Cine este producatorul?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed