Una ca Luna a creat pentru Made in RO o ie de Făgăraş, din 9 farfurii pictate cu motive tradiţionale

Pe Anca Vintilă Dragu, creatoarea Una ca Luna, cu siguranţă o cunoaşteţi din poveştile Designist. Dacă anul trecut Anca picta flori de ie pe căni de porţelan, anul acesta, odată cu provocarea târgului de design românesc Made in RO, a cărui ediţie din 25 şi 26 mai stă sub semnul Motivelor tradiţionale în designul contemporan, Anca a creat o ie-puzzle, din 9 farfurii pictate cu motive din zona Făgăraşului.

Una ca Luna - Made in RO -Designist (1)

Pentru ediţia a doua a Made in RO, târg de design românesc ce are loc pe 25 şi 26 mai la Galeria Alchemia (Calea Moşilor 95 – zona Armenească), în cadrul Romanian Design Week, Una ca Luna pregăteşte o colecţie de farfurii decorative noi – Rapsodia Română, dar piesa centrală a colecţiei, intitulată poezIE, recompune într-un set de 9 farfurii din porţelan o ie tradiţională din Făgăraş.

Una ca Luna - Made in RO -Designist (2)

poezIE: o Ie-puzzle din 9 farfurii pictate cu motivele tradiţionale ale unei ii din zona Făgăraşului, ce a fost purtată de bunica Ancăi.

Mi-am propus să încapsulez în porţelan diverse obiecte tradiţionale pe care le iubesc, care fac parte din moştenirea noastră tradiţională şi care pot deveni obiecte de artă decorativă contemporană. Sunt toate obiecte cu poveste, iar provocarea pentru mine a fost să aştern aceste poveşti pe porţelan şi să le redau cu fidelitate prin intermediul culorilor”, spune Anca Vintilă Dragu, designerul şi fondatorul brandului Una ca Luna.

Vizual Made in RO Targ de design romanesc 25-26 maiSetul de farfurii pictate manual devine astfel un tablou din porţelan, care păstrează într-o formă mai puţin perisabilă o ie tradiţională creată fără îndoială pentru a fi purtată în zi de sărbătoare.

Este o ie plină de semnificaţii, iar faptul că trebuie să depui un efort pentru a recompune imaginea întregii bluze te face să priveşti mai atent detaliile şi fiecare farfurie în parte” , spune Anca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Făgărăşenii, mândri şi patrioţi, purtau adesea haine în culorile tricolorului, fie că erau brâie sau ii. Mie mi-a placut să mă uit la aceasta bluză şi să mă întreb la ce sărbatoare o fi purtat-o bunica şi mai ales ce trebuie să fi simţit purtând-o”, povesteşte Anca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADetaliile ansamblului poezIE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot pentru Made in RO, târg de design românesc, 25 şi 26 mai, Anca a pregătit platouri pictate cu obiecte şi motive tradiţionale româneşti.

Una ca Luna - Made in RO - DesignistLucrarea Firul roşu, formată din 2 platouri

Ansamblul poezIE, împreună cu noi farfurii decorative din colecţia Rapsodia România, platouri şi căni la care încă se pictează te aşteaptă să le admiri şi să le iei acasă la Made in RO, târg de design românesc, pe 25 şi 26 mai, la Galeria Alchemia (Calea Moşilor 95), în zona Armenească, la 5 minute de Teatrul Naţional – eveniment în cadrul Romanian Design Week.

facebook cover Made in ROPoţi susţine şi tu designul Made in RO, uploadând acest cover photo profilului tău de facebook!

 

One Comment

  1. […] Una ca Luna a creat pentru Made in RO o ie de Făgăraş, din 9 farfurii pictate cu motive tradiţio… […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed