Unde ieșim weekend-ul acesta? Localuri frumoase din București departe de Centrul Vechi

Ne-am zis așa: va fi soare, frumos, 21-22 de grade celsius. Poate printre ultimele weekend-uri în care putem lenevi la o terasă colorată în nuanțe de toamnă. Și hai să fie liniște și să uităm pentru două zile de Centrul Vechi. Sunt atâtea străduțe faine, locuri ascunse, grădini-surpriză în alte zone ale acestui oraș, pe care îl iubim.

Deja “Unde îmi fac ziua de naștere?” sau “Unde îmi invit prietenii francezi la cină?” sunt două întrebări care au multe răspunsuri frumoase și fine în București. Iată care sunt ale noastre. Traseu de designist, am zis! 🙂

Localuri frumoase din Bucuresti 020 designist

1. Camera din față

Este un loc unde mai poposim uneori, atunci când găsim o masă liberă. De aceea, te sfătuim să suni pentru o rezervare înainte de a pătrunde în universul celor mai bune cafele. Este micuț, dar cochet și impecabil amenajat. Zici că te-ai micșorat și ai intrat pe gaura cheii într-o lume a cafelei așa cum nu ai cunoscut-o niciodată. Un exemplu despre cum poți să amenajezi cea mai frumoasă cafenea în cel mai mic spațiu. Se află chiar în Piața Amzei, pe strada Mendeleev. Info aici.

Localuri frumoase din Bucresti 05 designist Localuri frumoase din Bucresti 04 designist

2. Beautyfood

Despre Beautyfood ne-a povestit o bună prietenă cândva pe la începutul anului. L-am găsit exact pe locul unde era înainte Violeta’s Vintage Kitchen, pe strada Jean Louis Calderon 34, zona Batiște. Știm că se mănâncă bine și sănătos (încă nu am încercat mâncarea), cu ingrediente bio. Ne-au mai plăcut aerul de bistro franțuzesc, precum și bicicletele din parcare. 🙂 Ce ziceți de o supă cremă de ardei copți urmată de dovleac cu prune, zahăr brun și smântână cu vanilie?

Localuri frumoase din Bucuresti 02cdesignist Localuri frumoase din Bucuresti 03 designist Localuri frumoase din Bucuresti 01 designist

3. Cafeneaua GensDuBien

“Circles”, “Când se lasă seara peste București sau metabolism” și “Haute Cuisine” sunt trei filme pe care le puteți vedea duminica aceasta la cinema Elvira Popesco. Iar dacă tot ajungeți acolo, vă recomandăm să beți o cafea la GensDuBien, aflată alături de cinematorgraf, chiar în curtea Institutului Francez. Cafeneaua are integrat și un pop-up store, în care găsiți obiecte semnate de designeri români, dar și mărci premium de cafea, ceai, miere sau produse bio. Am scris despre GensDuBien aici.

Localuri frumoase din Bucresti 09 designist

4. Infinitea

După cum îi sugerează și numele, aici ceaiul vine în infinite variante și combinații, iar ritualul servirii lui este adus la rang de artă. Deși au trecut două veri de atunci și multe alte evenimente peste noi, nu am uitat concertul de jazz cu Irina Sârbu & Alex Man în atmosfera grădinii terasate, unde timpul pare că se oprește în loc. Acum, în culori de toamnă și pe covor de frunze căzute pe caldarâm, atmosfera e decadentă. Fă un popas la Infinitea, în Cotroceni, pe strada Dr. Grigore Romniceanu nr. 7.

Localuri frumoase din Bucresti 10 designist Localuri frumoase din Bucresti 11designist5. Joie de Vivre

Rămânem tot în zona Cotroceni, nu ne îndepărtăm prea mult de Infinitea și ajungem la Joie de Vivre. Erai practic la doar… “a tea away from happiness”. O ceainărie care își propune “să ne gâdile simțurile” cu ceaiuri aduse de peste mări și țări, cu specialități culinare inspirate din bucătăriile lumii, dar și cu tot felul de evenimente culturale. Despre cum ajungi citești aici.

Localuri frumoase din Bucresti 17 designist Localuri frumoase din Bucresti 16 designist

6. Institute, the Café

Cafeneaua prietenilor noștri de la Institute este locul ideal pentru întâlniri casual atunci când punem țara la cale. Aici bănuim că “s-au copt” Romanian Design Week sau AdPrint Festival, precum și multe alte idei ale echipei care ne aduce revista Institute, The Magazine. Vă sfătuim s-o răsfoiți (ne veți găsi și pe noi în paginile ei), dacă nu ați făcut-o până acum. Design inconfundabil semnat Corvin Cristian, care este și autorul imaginii. Unde: Știrbei Vodă 104-106.

Localuri frumoase din Bucresti 13 designist7. J’ai Bistrot

Este acea grădină din vis, care apare exact unde te aștepți mai puțin, cum ar fi, de exemplu, în apartamentul vecinului de deasupra. Cam asta a fost senzația noastră când am ajuns vara aceasta la J’ai Bistrot, pe Calea Griviței nr. 55, din ce în ce mai dubioasă când se lasă seara peste București. Nu ne-am simțit descurajați și uite așa am avut toată vara un bistro unde să lucrăm atunci când se producea marea evadare de la birou.

Localuri frumoase din Bucresti 14 designist Localuri frumoase din Bucresti 15 designist

8. Bistro Voilà 

La intrare te salută un rinocer mov, apoi pătrunzi într-o atmosferă chill, de grădină interioară franțuzească. Decorul ne-a plăcut la nebunie, cu ornamente casetate, pictate și mobilier vintage. Acesta din urmă sigur vine de la vecinii de la Eclecticó Studio. L-am declara localul nostru preferat, iar tartinele cu branză de capră și miere sunt pe locul 1. Este o surpriză deosebit de plăcută, verde și calmă într-o zonă (Str. Gral. Constantin Budișteanu nr. 18, aproape de Calea Griviței) cu case superbe, dintre care însă mult prea puține au avut norocul să-și recapete strălucirea și eleganța de altădată.

Localuri frumoase din Bucresti 26 designist Localuri frumoase din Bucresti 27 designist Localuri frumoase din Bucresti 28 designist

9. Stadio – Restaurant cu Atrium

Un loc nou-nouț pe strada Ion Câmpineanu la nr. 11. “Smart casual restaurant. Fresh Italian style recipes. Locally inspired” – trei promisiuni făcute de proprietarii localului, care l-au pus rapid pe lista noastră, la “De vizitat”. Cum îi stă bine unui designist, în joc mai e și designul interior. Deși ai zice că semnătura “Corvin Cristian” se vede de la o poștă, surprise!, este e vorba de alt autor.

Localuri frumoase din Bucresti 22 designist Localuri frumoase din Bucresti 23 designist

10. Urbanesc

Noi urbanim, voi? 🙂 Am trecut pe la Urbanesc, la scut timp după deschidere, în primăvara acestui an, și am descoperit nu doar un restaurant, ci și un spațiu al artelor și un concept-store. Turul ni l-a făcut chiar our own guest writer – Ana Alexandra Blidaru, manager cultural și director executiv al Festivalului internațional de film documentar One World Romania. Am aflat că tot ce este în meniu este opera master chef-ului Doru Șerban. Zona Armenească, strada Pictor Stefan Luchian nr. 17.

Localuri frumoase din Bucuresti 24 designist Localuri frumoase din Bucresti 26 designist11. La Plăcinte

Încă nu am ajuns aici, însă trebuie să recunoaștem că ne-au atras mai mult plăcintele decât decorul. Nu întocmai pe înțelesul fin, epurat al designistului adevărat, dar poate perfect croit pentru plăcinte și plăcintari. Nu ne mai întindem la vorbă, că ne lasă gura apă și deja ne miroase a plăcinte. Direcția: Blvd. Dacia, la nr. 20!

Localuri frumoase din Bucresti 19 designist Localuri frumoase din Bucresti 18 designistFotografii: designist.ro, prin localurile prezentate

4 Comments

 1. Util articol, am aflat de câteva locuri noi.

 2. cristina

  Da,am aflat locuri noi si minunate.
  Bucuria cea mare este ca tinerii educati din Bucuresti au unde sa petreaca.
  O mai mare bucurie -ce tineri talentati (arhitecti,decoratori,graficieni etc) are Romania. Succes in continuare si VOI puteti salva tara!

 3. Laura

  eu nu as mentiona stadio. de aratat bine, da arata, in schimb mancarea nu e chiar punctul lor forte. Vita e extrem de atoasa, burgerii nu au nimic special, iar carnatii daca erau banali era bine, insa nici macar banali nu sunt. De un drink e un loc foarte placut, insa ca mancare nu merita drumul.

 4. […] Seara se poate încheia, cum altfel, într-un loc designish pe care îl alegi din Lista Designist. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed