Urban șic de România

Totul a pornit de la niște bijuterii de sandale, semnate de Carla Szabo. Le-am văzut acum mai puțin de o lună, când au și fost lansate în cadrul proiectului Touchedby, inițiat de Mihaela Glăvan în 2009. Ochii văd, inima cere și nu dă uitării îndrăgostelile la prima vedere, așa că, dacă tot vorbim de fashion design made in Romania, vrem să împărtășim cu voi și alte descoperiri stylish pe care le-am făcut în ultima vreme. Am făcut o scanare de designist sub deviza: vară urban șic, made in RO.

Carla Szabo este designerul care semnează creaţiile din noua ediţie a proiectului TouchedBy. Mini-colecţia de sandale este realizată ca o completare a colecţiei I AM  by Carla Szabo (primăvară/vară 2012), prezentată la Berlin Fashion Week, care chiar astăzi își deschide porțile.

Ce înseamnă TouchedBy? Înseamnă că designeri sau persoane publice cu simț artistic sunt invitate să realizeze mini-colecţii de accesorii (genţi şi pantofi). Designul colecţiilor le aparţine în totalitate celor care le semnează, iar consultanţa tehnică şi producţia sunt asigurate de atelierul Sepala by Mihaela Glăvan.

Sandalele semnate de Carla Szabo ne plac la nebunie, pentru că sunt comode, elegante, iar, încălțate, sunt aproape invizibile. Subliniază și evidențiază piciorul, la fel cum un colier sau o pereche de cercei subliniază linia gâtului. Iar sferele din lemn de nuc și căluții argintați montați pe piele fac din aceste obiecte adevarate sandale – bijuterie.

Încă le mai poți comanda la magazinul Sepala, de pe strada Franklin nr. 9. Costă 380 lei/perechea. Următorii care vor semna creații TouchedBy sunt Lucian Broscățean, Alex Gâlmeanu și Mihai Dobrovolschi.

De ceva timp purtăm Ciprian Vrabie. Deocamdată doar tricouri din colecția Romanian Pixel – Folk patterns, dar eșarfele din mătase 100% sunt pe primul loc pe lista noastră de shopping. Stay tuned, pentru că pregătim un interviu cu Ciprian, un arhitect care, așa cum spune el, încă se mai joacă uneori cu creioanele. Și bine face, că uite ce iese din mâinile sale. Designerul-arhitect are și câteva surprize deco pentru noi, pe care am avut ocazia să le admirăm și să le atingem la petrecerea noastră de lansare de la Energiea.

Benzine Scarf este din mătase, are 132 x 132 cm, este superbisimă. Costă 98 de euro și o poți comanda aici

 Proiectul Romanian Pixel reprezintă o serie limitată de tricouri (două modele, oferite de noi la concurs, au ajuns deja la una dintre cititoarele noastre) printate digital cu modele de cusături populare romanești și a fost realizat special pentru ROD, Cărturești. Tricoul costă 60 de lei și îl poți comanda aici.

Pink Folk Scarf este printată digital, pe mătase 100%, 40 x 160 cm, costă 210 lei, o poți comanda aici.

Rămânem tot la motive tradiționale românești și îți mai arătăm câteva creații din colecția ZurZur (la care încă visăm), pusă la cale de ilustratoarea Mădălina Andronic și designerul Claudiu Ștefan. Ți-am mai povestit despre The Awesome Project în cadrul reportajului nostru de la Autor, târgul de bijuterie contemporană românească.

The Awesome Project privește accesoriul ca pe o marcă vizuală a locului de unde provine. ZurZur înseamnă podoabe purtabile, care vorbesc despre simplitatea tradițiilor și a artei populare romanești, valori demne de a fi etalate și împărtășite, frumuseți care vorbesc despre fiecare dintre noi. Piesele sunt lucrate și decorate manual, din porțelan ars la temperatură înaltă, oxizi, glazură transparentă și îmbinări din lasetă. Le poți comanda la weheartawesome@gmail.com.

Bluză N12, 120 lei. Creațiile Subset pot fi comandate la contact.subset@gmail.com

Nu știm dacă ai auzit de Subset, un concept eco-friendly, ce are la bază procesul de upcycling. Designerii proaspătului lansat brand românesc lucrează cu țesături considerate capete de serie, punând accentul pe eliminarea pierderilor de material fără a compromite latura estetică. Rămâi pe designist.ro, pentru că săptămâna viitoare îți pregătim împreună cu designerii de la Subset un concurs stylish. 🙂

Cu designerul Alexandru Nimurad am făcut cunoștință la Street Delivery 2012. Așadar, tricoul semnat de el, cu motive zoomorfe, este cea mai proaspătă achiziție a noastră în materie de fashion design românesc. Tricourile Triple Tiger, Jungle Bungle sunt disponibile în orice măsură, pentru copii sau părinți, păsări sau… șopârle. Depinde cum te simți. 🙂 Tricourile le poți comanda la nimurad@yahoo.com. Prețul variază între 50 și 80 lei, în funcție de grafică și de suprafața imprimată.

Fotografii: prin autorii prezentați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed