VELUX a lansat o aplicație care îți arată cum lumina naturală devine un partener în amenajarea mansardei tale

În marea schemă a designului interior, este vorba, de fapt, despre o ștafetă a transformărilor: tu readuci la viață un spațiu nefolosit reamenajându-l – poate un pod sau o mansardă? -, iar lumina naturală, care intră prin ferestrele VELUX, intervine ca element în decor și transformă, la rândul ei, spațiul: reflexii solare pline sau filtrate, lumină un pic albăstruie, dar ce zici de lumina lunii? 🙂

Și cum viața într-o mansardă este ceva la care încă aspirăm sau pe care o experimentăm un pic atunci când o vizităm pe Iulia, prietenă Designist, ne-am jucat cu o aplicație supersmart de la VELUX care îți arată cum lumina devine coechipier în amenajarea mansardei tale. Sună simplu, nu?

lumina

Și chiar este 🙂 . Așa cum spuneam, noi am avut imaginea exactă recent, când am testat aplicația gratuită MyDaylight de la VELUX – ne-a plăcut că până și numele aplicației îți arată că lumina poate fi oricând la dispoziția ta. Aplicația este realizată cu ajutorul tehnologiei de gaming și te ajută să configurezi spațiul direct pe ecranul smartphone-ului tău. Astfel, pentru podul tău acum trist și prăfuit, poți pune la punct planul de design, jucându-te în esență cu numărul și dimensiunile ferestrelor de mansardă și surprinzându-le efectele. Vei vedea cum lumina naturală definește spațiul și îl transformă. De la nefolosit la util, de la nimic la spațiu confortabil, așa cum o să vezi în imaginile de mai jos.

luminaMultă lumină și pereți complet albi sunt soluțiile cele mai accesibile ca să creezi impresia de spațiu larg și încăpător…
lumina
…sau, dacă vrei să amenajezi în mansardă un spațiu intim, ca un dormitor, vopsește pereții într-o nuanță caldă, care dublează lumina naturală.  

De fapt, rolul MyDaylight de la VELUX este să te ajute să vezi aplicat cum va arăta proiectul de design pe care o să-l realizezi cu ajutorul luminii naturale. Iar pentru asta, trebuie să urmezi câțiva pași foarte simpli:

  1. Pentru început, trebuie să descarci gratuit aplicația MyDaylight din magazinele virtuale App Store sau Google Play Store;
  2. Apoi, trebuie să configurezi spațiul tău virtual și să completezi parametrii camerei direct în aplicația creată de VELUX – dimensiunea spațiului, panta acoperișului, localizarea camerei etc.
  3. Urmează variantele de iluminare naturală: încearcă mai multe opțiuni schimbând poziția și/sau dimensiunea ferestrelor, ca să vezi care situație e pe placul tău. Completează totul alegând modele de pardoseală și finisajele de la nivelul pereților, pentru o imagine cât mai relevantă. lumina
  4. După toate modificările, lasă-i aplicației aproximativ 10 minute ca să-ți proiecteze simularea digitală personalizată a încăperii. O să primești o notificare când e totul gata.
  5. Dacă îți place rezultatul, distribuie simularea pe rețelele sociale și spune-le prietenilor tăi despre aplicație sau așteaptă reacțiile lor.

Poți salva simularea în telefonul tău, deci o poți vedea instantaneu atât 360o, cât și – sau mai ales! – prin intermediul VR. Noi îți recomandăm varianta asta pentru un plus de… realism: îți pui ochelarii VR și te trezești brusc în viitoarea ta mansardă 🙂 .

Credem că inspirația nu ține doar de creativitate, ci și de experiență, așa că dacă ai nevoie să primești mai multe idei de transformare, poți intra aici pentru o serie extinsă de transformări. Vei vedea și alte versiuni înainte și după ale spațiilor în care lumina naturală a coordonat scenografia amenajării, iar proiectele diferite îți pot servi ca exemple de lucru pentru propriile camere. Transformarea vine observând și experimentând 🙂 .

lumina

Cât despre aplicația MyDaylight, dă play mai jos pentru tutorial:

Iar la final, intră pe VELUX pentru gama completă de produse. Abia așteptăm să vedem imagini cu proiectele tale 🙂 .

Fotografii: prin VELUX

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed