Ce lampă ne-ar plăcea să plutească deasupra mesei de dining

Se întind ele, zilele, până târziu în noapte chiar și în luna august, dar atunci când vine întunericul într-un final, poveștile de la cină devin cu atât mai limpezi, cu cât sunt iluminate de piese designish. Am făcut, deci, o selecție de lămpi ale căror curbe, materiale și stiluri să îți pună și amenajarea, și preparatele, și poveștile de peste zi sub reflector.

Cupele din stejar – Oak by Ross GardamlampaCreate manual și aduse tocmai din Australia, lămpile Oak vor concura prin forma lor cu cele mai funky pahare ale tale. Orificiul din capătul lămpii îți dă mai multe opțiuni de agățare, iar cele trei finisaje disponibile le dau tot atâtea șanse să se asorteze cu restul designului.

lampaJocuri nordic style – UNFOLD

lampa

Cine spune că stilul industrial nu merită și o pată de culoare? Lămpile UNFOLD, create din cauciuc siliconic moale și colorat, nu-și iau în serios formele ce amintesc de lămpile industriale. Iată mai jos cât de frumos arată într-o bucătărie în care domina albul.

lampalampaColumb cel luminos – Egg of Columbus by Valentina Carretta / Fabrica

lampaLampa Egg of Columbus, eco și foarte ușoară, “face valuri” din suportul care combină hârtia reciclată și materialele ceramice. Cântărește doar 0,3 kg, iar firul este din material textil. Ai de ales dintre o mulțime de nuanțe și forme, ba poți opta chiar și pentru varianta pentru birou.

lampaLumina plut-itoare by Innermost

lampaȘtii că ne plac soluțiile ingenioase și liniile simple, iar lampa din plută de la Innermost le bifează pe amândouă. Ai de ales dintre varianta natural și cea smoked, mai întunecată, dar ce trebuie să știi este că materialul durabil îi permite luminii să pătrundă numai parțial prin suport, așa că vei obține doar o penumbră confortabilă.

lampa

Lumina mătăsoasă by Ango LightinglampaMaterialul natural ajunge la un alt nivel atunci când vorbim despre lămpi Ango Lighting. Sunt țesute dintr-o împletitură de cocon de mătase nevopsit, prin care lumina se filtrează hipnotizant.

lampaLumina diafană – Cloud by Hae Young Yoon

lampaCând te-am anunțat în titlu că vei vedea ce lămpi ne-ar plăcea să plutească deasupra mesei din dining, nu a fost o exagerare :). Lampa Cloud, așa cum sugerează și numele, plutește mai mult decât oricare dintre celelalte concurente din lista noastră. Și asta pentru că este creată din țesături diafane de bumbac prinse de fire metalice subțiri. Nu-ți face griji, nu este atât de fragilă pe cât s-ar putea să ți se pară: firele pot reveni la forma inițială dacă este lovită accidental.

lampa lampaAmețitoarea – VERTIGO by Constance Guisset Studio

lampaPe spectaculoasa VERTIGO (și câteva dintre variantele ei) ți-am mai arătat-o de-a lungul timpului pe Designist.ro și asta pentru că este una dintre instalațiile de iluminat cu adevărat spectaculoase. Este construită din fibră de sticlă, metal și poliuretan și este așa de ușoară încât reacționează chiar și la cea mai fină adiere de vânt. Abia când o aprinzi, însă, începe spectacolul 🙂 : lumina se strecoară printre firele pălăriei și proiectează umbre scenografice pe pereți și podele. Cât să îți pună imaginația la joacă.

lampaAluminiu luminos – Spinning Light by Layer

lampa

Îmbunătățite an de an începând cu 2010, lămpile Spinning Light sunt create din aluminiu cu forme perfect smetrice prelucrate cu ajutorul unui strung. Știm-știm, sună foarte rigid, dar uite cât de cool, proaspăt și minimalist arată 🙂 .

lampa lampaUn nod de lumină – Knot Lamps by Vitamin

lampaCompuse din globuri de sticlă finisată manual și suspendate cu fire textile colorate, Knot Lamps vin în două versiuni diferite și șase opțiuni cromatice. Pentru un plus de lumină, le poți grupa într-un buchet extins sau le poți împărți prin întreaga cameră, cât să marchezi colțurile cheie ale încăperii.

lampaAbajururi din bambus (sau bambajururi?) – BloomingvillelampaNoi o vedem plutind deasupra unei mese luate la ceas târziu, pe terasă. Cât să te simți într-o vacanță exotică 🙂 . Are abajurul împletit din fire de bambus și un cablu de 1,8 m, deci nu-ți face probleme dacă ai o terasă cu o înălțime mare.

Fotografii: prin brandurile menționate

One Comment

  1. Raluca

    Foarte frumoase lampile, multumesc pentru recomandare.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed