Vești bune de noaptea până dimineața: am descoperit cum să ai un somn lin ca mătasea

Poate le numești rezultatele tardive ale trecerii la ora de vară. Sau poate astenie. Sau pur și simplu Potrivit studiilor de profil, la nivel internațional, 1 din 3 adulți suferă de insomnie. Dar în cazul în care ai bifat deja, în ultima perioadă, mai multe nopți petrecute cu ochii deschiși fără să fie nevoie și fără să-ți dorești, atunci veștile bune despre care îți spuneam în titlu (⬆️) ți se adresează. Teasing: “ca mătasea” nu este doar vreun joc de cuvinte 😉.

Potrivit echipei Poohy, alegerea lenjeriei de pat în general și a feței de pernă în particular are un efect hotărâtor asupra performanței somnului tău: optează întotdeauna pentru un material natural, care lasă pielea să respire, este hipoalergenic, dar ia în calcul și estetica. Da, este vorba despre mătasea naturală ❤️.

Și – apropo! – Poohy chiar știe ce spune: este brandul născut în Bulgaria și ajuns recent în România, specializat în crearea și producția de perne, pilote și așternuturi din materiale naturale, lucrate manual. Mai exact, produsele din portofoliul lor sunt moi, ușoare, durabile, termoreglabile!

Citește și: Câtă aventură creativă este în somnul ușor ca puful de gâscă?

Mai jos, punem rând pe rând sub reflector cele mai importante argumente pro fețe de pernă din mătase ➡️ scroll pentru explicații simple și istețe, cu design și confort incluse 😴.

Mătasea: carte de vizită extinsă

Știm: este posibil ca până acum să fi evitat mătasea pentru că ți se părea pretențioasă, luxoasă, costisitoare. Nu o să te contrazicem neapărat, dar o să adăugăm pe listă și alte caracteristici pe care e obligatoriu să le reții ca să ai imaginea completă, așa cum ne-au spus cei de la Poohy:

🪶 este un material durabil și rezistent la uzură, așa că fețele de pernă din mătase îți vor permite să te bucuri de ele multă vreme, mai ales dacă le îngrijești corect și constant (ceva mai jos, îți dăm detalii cum); 

🪶 este hipoalergenică, deci ideală pentru persoanele care suferă de alergii sau pur și simplu doresc să evite contactul cu materialele sintetice;

🪶 îți permite echilibrarea temperaturii corporale, deci vine la pachet cu mult confort resimțit de-a lungul nopții; 

🪶 am lăsat la final avantajul nostru preferat: mătasea este un material suficient de versatil încât să-și găsească locul și într-un dormitor cu ferestre uriașe, amenajat în stil minimalist, și într-unul cu baldachin, în stil clasic, ba chiar și ca să “încălzească” un dormitor cu perete de cărămidă aparentă în stil industrial.  

Citește și: Am pornit la vânătoare: 5 mituri despre pernele și pilotele din puf de gâscă

Personajul principal: Mulberry Silk

De la discuția la nivel global, despre avantajele generale ale mătăsii, mergem acum în profunzime, navigăm printre cele mai cunoscute tipuri de mătase – naturală, sălbatică, artificiala organza – și ajungem la recomandarea noastră, pe care am găsit-o și în portofoliul celor de la Poohy: mătasea Mulberry Silk!

Începem cu câteva detalii tehnice: Mulberry Silk este fabricată din coconi de viermi de mătase ai speciei Bombyx, care au fost hrăniți cu frunze de dud. Rezultatul prelucrării este o fibră fină, lungă și continuă, care este apoi răsucită în fire și care urmează să fie țesută.

În cazul în care nu ai avut ocazia până acum să intri într-un tête-à-tête cu o față de pernă din Mulberry Silk, îți spunem că senzația seamănă foarte bine cu o după-amiază de vacanță pe nisip. Sau cu un duș desfătător la sfârșitul unei zile pline. Sau pur și simplu cu o îmbrățișare pe care abia o așteptai.

Bine, nu facem poezie aici: Mulberry Silk este considerată cea mai rafinată dintre tipurile de mătase disponibile pentru că firele au grosime uniformă, fără noduri sau alte defecte. Ba mai mult, acest tip de mătase are un luciu strălucitor și o textură moale și fină la atingere, ceea ce o face perfectă pentru țesăturile de lux, șaluri, eșarfe și, desigur, lenjerii de pat și – desigur – fețe de pernă.

Să nu crezi că detaliile tehnice s-au terminat: le-am cerut ajutorul celor de la Poohy ca să aflăm toate informațiile din culisele Mulberry Silk. Așa am aflat că acest tip de mătase poate să bifeze multiple categorii, în funcție de:

🪶 gradul de calitate al fibrelor: Grad A – cu fibre uniforme și puternice și o textură
fină și netedă (cu variațiunile A, AA, AAA sau 6A) sau Grad B – de calitate mai redusă, însă comparativă cu mătasea de grad A și nu cu oricare alt tip de mătase;

🪶 proveniență: cultivată (produsă în mod deliberat din coconi de viermi de mătase crescuți în ferme, în care viermii sunt hrăniți cu frunze de dud) sau sălbatică (produsă din coconi de viermi de mătase sălbatici). Desigur, această ultimă variantă este mai rară și mai scumpă decât mătasea cultivată, deoarece este mai dificil de obținut și de procesat.

Mulberry Silk via Poohy

Dacă până acum am păstrat povestea mai ales la nivel teoretic, să știi că a venit momentul să trecem la practic. Iată ce ne-au spus cei de la Poohy:

“În magazinul nostru vei găsi o gamă amplă de produse special create pentru nevoile tale, începând de la fețele de pernă din mătase naturală 6A, momme* 22 și până la pernele luxoase din puf și pene de gâscă. Te vei putea bucura astfel de un spațiu confortabil, perfect pentru tine și pentru somnul și odihna ta”.

Apropo, partea din spate a fețelor de pernă din mătase by Poohy este din lyocell, un material produs din celuloză de lemn, prin dizolvarea într-un solvent organic. În traducere liberă, lyocellul are calități naturale asemănătoare cu cele ale bumbacului: este termoreglabil, antialergenic, moale și lasă pielea să respire.

* momme este o unitate de măsură tradițională, folosită în mod obișnuit în Japonia și alte țări asiatice pentru a măsura greutatea și densitatea fibrelor de mătase. 1 momme = 3,75 grame.

În loc de concluzie: ce trebuie să reții despre fețele de pernă din mătase?

🛏️ alege întotdeauna mătase de calitate: consider-o o investiție nu doar în confort, ci și în designul dormitorului tău 😉;

🛏️ alege o față de pernă…cu două fețe: cea de-a doua are un cuvânt important de spus în ceea ce privește echilibrarea temperaturii corporale;

🛏️ alege o pernă potrivită: adică nu lăsa responsabilitatea confortului doar pe fața de pernă. Ți-am spus deja că cei de la Poohy au și perne din puf și pene de gâscă, da?

🛏️ folosește detergenți blânzi: optează pentru detergenți care curăță atent, dar se și clătesc foarte bine și ușor și evită înălbitorii. Folosește balsam, însă optează pentru substanțe naturale, care să nu afecteze fibrele materialului;

🛏️ spală fețele de pernă din mătase exclusiv cu apă rece: în caz contrar, fibrele materialului pot fi afectate de temperaturile prea ridicate.

Bonus: mătasea este suficient de fină și moale ca să îți protejeze părul și tenul în timpul somnului.

———–

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, poți să iei legătura cu specialiștii Poohy aici:

📢 Website: poohy.ro
📢 Email: office@poohy.ro
📢 Telefon: 0785 546 232

Foto: prin Poohy și unsplash.com – Zohre Nemati și Susan Wilkinson

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed