Câtă aventură creativă este în somnul ușor ca puful de gâscă?

Natura este un personaj amuzant. Uneori, pare că pur și simplu ne privește de la distanță cum ne străduim să găsim o soluție și apoi cum descoperim răspunsul care era deja acolo: vreun material natural, vreun indiciu care ne conduce spre mai bine și mai simplu. De exemplu, știai că puful de gâscă este cel mai bun material izolator natural? 😊

Am aflat și noi acest lucru de la Poohy, un brand din Plovdiv, Bulgaria, nou ajuns în România, care ne ajută să facem alegeri mai conștiente, mai sustenabile, în mai strânsă conexiune cu natura: perne și pilote din puf de gâscă (și rață) și bumbac natural, lucrate manual. De fapt, produsele bifează tot ce ar putea sta pe lista ta de must have-uri în ale confortului: sunt moi, ușoare, durabile, termoreglabile, ba chiar și hipoalergenice! Unde mai pui că materialul este regenerabil.

Ah, și ai dedus deja că asemănarea numelui cu pufosul Winnie the Pooh nu este întâmplătoare, nu? 😉

💡Un detaliu-cheie direct de la specialiștii Poohy: puful de gâscă nu creează bătăi de cap nici în ceea ce privește curățarea. Poți spăla orice produs în mașină, la 40°C, iar vara îl poți usca pe sfoară, afară, având grijă să îl storci de 2-3 ori pe zi, ca să te asiguri că puful se răspândește uniform.  

Povestea Poohy este, de fapt, internațională: a început în Franța, unde Milen Ganzurov (foto ⬇️), CEO-ul și fondatorul brandului, a descoperit în acțiune calitățile magice ale pufului de gâscă și importanța unui proces de producție în armonie cu natura. Apoi, a ajuns în Bulgaria, când Milen și-a dat seama că i-ar plăcea să-și pună în scenă visul de antreprenoriat într-un spațiu cu valoare emoțională.

Am stat de vorbă chiar cu Milen, așadar, pentru toate celelalte informații, te lăsăm mai jos cu discuția noastră despre confort, siguranță și încrederea în soluții simple și istețe, perfecte pentru o noapte (și o zi!) bună.

Începem din culise: cine ești tu, Milen, când nu ești creatorul Poohy? Care îți sunt pasiunile și background-ul?  

Ca să nu mă întorc foarte departe în trecut, să pornim chiar de la călătoria mea în Franța. Acolo am studiat managementul internațional și, în același timp, am descoperit și m-am îndrăgostit de cultura franceză. Am fost foarte impresionat de modul în care oamenii apreciază munca și creația altora, de cât de mult sunt apreciate și iubite micile produse artizanale.

Apoi am lucrat mai multe joburi pe partea de IT și ultimul, cea mai satisfăcătoare experiență, a fost în domeniul pufului și penelor. Acolo am ocupat poziția de director executiv la una dintre cele mai avansate fabrici tehnologice de prelucrare a pufului și penelor, unde m-am îndrăgostit de acest material natural – puful de gâscă. Acum îmi trăiesc visul de antreprenor.

În timpul liber îmi place să călătoresc, să descopăr locuri și oameni noi, să gust un vin bun și să gătesc. Și, de asemenea, îmi place să-mi plimb câinele, pe care îl cheamă tot Poohy. 😊

De fapt, de ce Poohy? Există vreo semnificație specială a numelui?

Ei bine, în timpul procesului de creare al acestui brand, am căutat ceva scurt, de care lumea să își amintească cu ușurință. Totodată, am căutat un cuvânt care să fie delicat, drăguț și, de ce nu, amuzant. Poohy a venit cumva în mod natural, ca un joc de cuvinte. Scris în chirilică este Puh, care înseamnă puf de gâscă, dar pe de altă parte amintește și de ursulețul Winnie the Pooh, care este foarte pufos 😊. Așa am ajuns la concluzia că acest nume ne descrie cel mai bine și pe noi, și aventura noastră creativă.

 

De ce ai ales puful de gâscă pe post de element principal Poohy? Care sunt beneficiile lui?  

Așa cum spuneam mai sus, după ce am lucrat 12 ani în procesarea penelor și pufului de gâscă, mi-am dat seama că sunt îndrăgostit iremediabil de puful natural. Este un produs natural extraordinar, care nu are alternativă. Și putem spune că este cel mai bun material izolator natural (nici măcar omul nu a reușit să facă încă ceva similar). Este foarte moale, ușor, compresibil și durabil. Protejează pe deplin mediul înconjurător, datorită faptului că este reutilizabil și biodegradabil.

Cât despre preferințele copiilor, acestora le place că puful este…pufos 😊. Și este incredibil de respirabil și termoreglabil, previne transpirația pe timpul nopții. Acest lucru este foarte important pentru copii și persoanele mai sensibile, care au sângele foarte fierbinte.

Și nu în ultimul rând, noi curățăm puful de gâscă foarte bine și îl sterilizăm la temperaturi ridicate, astfel încât să îndepărtăm toate reziduurile, iar asta îl face hipoalergenic. Totodată, puful natural Poohy este testat și are certificare Oeko-Tex Standard 100, clasa 1, ceea ce asigură siguranță completă pentru utilizarea de către copii și persoane sensibile.

Materialele pe care le folosim pentru a acoperi puful și penele de gâscă sunt țesute atât de strâns, încât husa oferă protecție anti-acarieni și reduce astfel alergiile în mod semnificativ.

În ceea ce privește alergiile la puful de gâscă, putem spune că este vorba mai degrabă despre un mit: acest tip de afecțiune este extrem de rar, mai rar decât alergia la
pisicile din apartament, iar oamenii au mai degrabă alergie la praf sau acarieni.

Spune-ne mai multe despre procesul de producție Poohy? De unde provine puful de gâscă și cum sunt create pernele și pilotele voastre?

Aducem umplutura din Europa, în principal din Polonia și Ungaria pentru penele și puful de gâscă, și din Franța – renumită pentru puful și penele de rață. Oferim țesături din 100% bumbac direct de la cel mai bun producător din domeniu. Apoi, facem toate celelalte procese de tăiere a țesăturii, de coasere, de umplere internă a pufului, iar cea mai mare parte a procesului nostru este manuală. Da, produse din puf de gâscă fabricate manual – handmade. 😊

Încercăm să folosim principiile de producție artizanală și ne pasă de fiecare proces în parte. Partea interesantă a producției de pilote din puf este că fiecare casetă din întreaga construcție trebuie să aibă exact aceeași cantitate de umplutură, ceea ce nu este ușor. Cea mai grea parte pentru noi este realizarea unui topper din puf, cu un perete interior pentru fiecare casetă din construcția topperului, astfel încât puful și penele să fie distribuite egal și înălțimea să fie aceeași.

Pe scurt, mai întâi tăiem materialul în forma dorită, apoi îl coasem pe exterior și apoi facem structura casetelor. În cele din urmă, umplem fiecare casetă cu puf și pene și obținem produsul final.

Ai menționat mai devreme certificarea Oeko Tex Stanard 100. Ne povestești un pic despre ea?

Este una dintre cele mai apreciate certificări din lume pentru articolele textile, testate pentru lipsa substanțelor nocive și, prin urmare, inofensive pentru sănătatea umană. Reprezintă “încredere în textile” și oferă o siguranță ridicată pentru folosirea produsului. Oeko Tex garantează lipsa substanțelor nocive în produs sau în orice etapă a procesului de producție.

În testările efectuate, se iau în considerare numeroase substanțe reglementate și nereglementate, care pot fi dăunătoare oamenilor. Iar când certificarea include produsul în Clasa 1, înseamnă că el este potrivit chiar și pentru copii și persoane sensibile. Toate elementele noastre – pene, puf, țesături, fire și chiar etichete –, toate sunt certificate Oeko Tex Standard 100, Clasa 1.

Ce trei cuvinte descriu cel mai bine proiectul Poohy?

Dragoste – iubim ceea ce facem, iubim puful de gâscâ, Poohy iubește natura și natura
iubește Poohy 😊.
Sinceritate / Încredere – pentru că acestea sunt cele mai importante calități din viață, de aici se pun bazele tuturor relațiilor. Încrederea crește productivitatea, facilitează legăturile puternice și reduce stresul.
Confort – este esențial pentru sănătate, dar și pentru bunăstarea psihică. Îmbrățișarea confortului și a micilor plăceri ale vieții poate îmbunătăți fericirea generală.

Poohy pentru toți: pernele, pilotele și topperele pot fi personalizate, produse pe diferite dimensiuni, cu umpluturi și culori numeroase. Și, în curând, vor putea fi personalizate prin brodarea numelor, inițialelor sau a oricăror alte inscripții îți dorești. 

Ce urmează pentru Poohy?

Lucrăm acum pentru a adăuga mai multe produse pentru dormitor, din materiale naturale și de calitate, de care clienții întreabă în mod regulat: lenjerii de pat sau fețe de pernă din bumbac 100%, mătase, lyocell și in. Fabricăm totul încet și cu atenție, pentru că trebuie să evaluăm fiecare material necesar produsului și să facem producția conform standardelor noastre. Cel mai sigur, vom începe cu cearșafuri albe și fețe de pernă din bumbac 100%, apoi vom adăuga niște fețe de pernă din mătase.

Îți propunem să încheiem cu niște întrebări scurte și un pic haioase (sperăm), care cer răspunsuri asemenea 😊

1. Cum ți-ai amenaja acum camera din copilărie? 

Aș face-o mai spațioasă, pregătită pentru activități precum pictură, design sau muzică. Practic, aș transforma-o într-un loc în care creativitatea vine natural.

2. Ce obiect ai vrea să fie al tău, dar nu a fost inventat încă?  

Perne și pilote din puf de pinguin. Și alte persoane caută 😊

3. Ce personaj de carte sau de film s-ar bucura cel mai mult de produsele Poohy? 

Albă ca Zăpada: cu siguranță i-ar plăcea pernele din puf de gâscă de la Poohy. Și Winnie the Pooh, normal: este pufos și noi îi spunem Winnie the Poohy 😊

4. Cum i-ai explica despre Poohy unui extraterestru care îți înțelege limba?

Sincer, nu aș vorbi prea mult, aș spune doar: “Știu de ce ești aici. Poohy bun”. Și i-aș întinde o pilotă din puf de gâscă. Trebuie să fie teribil de frig pe alte planete.

5. La ce te gândeai înainte să răspunzi acestor întrebări? 

Chiar acum mă gândeam să mănânc o înghețată bună și să număr zilele până când voi merge pentru prima dată la plajă anul acesta.

———–
Poți să iei legătura cu Poohy aici:

📢 Website: poohy.ro
📢 Email: office@poohy.ro
📢 Telefon: 0785 546 232

Fotografii si video: prin Poohy

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed