Vrei soare, soare îți dăm. Sub forma celor mai frumoase lămpi. Lumina vine de la Made in RO – Târg de design românesc.

A fost soare azi, dar parcă nu de-ajuns încât să ne vindece dorul de lumină resimțit acut zilele trecute. Pentru perioade care ne vor mai afecta mood-ul (pe care nu, nu le dorim, dar pare că mai nou cojoacele babei iarna sunt cam întunecate), vă tratăm cu cele mai frumoase lămpi de design românesc, ce vor fi lansate la Made in RO – Târg de design românesc. Weekend-ul viitor, pe 20 și 21 decembrie, la Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

Vizual Made in RO 5 final - low resBrăduțul din lemn de pe fundalul vizualului este o creație Deco-Box.

Vrei soare, soare îți dăm! Dar și luna de pe cer. 🙂 La Made in RO, Kaptura de Aer, adică Veronica Olariu și Cristina Enuță, lansează lampa Vis Scris. Este o piesă de design de poveste, pe care îți poți scrie și tu, cu creta, propria poveste. Lampa-tablă de scris face lumină în căsuțele decupate și același lucru se va întâmpla și în căsuța ta. De pus aproape de pat, ca să visezi frumos.

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (8)

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (9) Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (10) Cristina și Veronica

Vorba Cristinei Șerbu, de la Christine on the Clouds – pe care o vei cunoaște tot la Made in RO – Târg de design românescdacă am putea, am respira alb. Colecția First a brandului Threads & Throws (Alexandra Baciu și Bianca Bărdaș) va fi lansată weekend-ul viitor, pe 20 și 21 decembrie. Lămpile lor din ceramică diafană sunt “cusute”cu fire naturale. Aceste abajururi sunt adevărate bijuterii iluminate.

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (17)

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (2)Până am suspenda abajururile, le-am folosi și cu lumânări mici la interior. 🙂Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (18)

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (1)

Cu creatorii FabLab te-ai mai întâlnit la Made in RO – Târg de design românesc. Dacă anul trecut în decembrie și-au adus și imprimanta 3D (ei sunt foarte cunoscuți pe acest domeniu), acum vin cu o lampă foarte cochetă și ludică, din lemn și hârtie.

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (4)Pe laturi, poate fi personalizată cu alte gravuri și motive
Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (6)Avion, palmieri… așa începe vacanța de iarnă. 🙂

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (5)

Lână și Beton este brandul timișorean creat de Maria Sgîrcea şi Alexandra Spiridon, care se lansează la Made in RO – Târg de design românesc, pe 20 și 21 decembrie. Da, avem și lansări de branduri românești la Made in RO! Lămpile lor sunt o poezie de lână și beton. Sau, cum ne place nouă să spunem, unele au petale din lână. Oragnice, minimale, cool!

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (12)

catalog.inddLămpi Lână și Beton din… lână, fetru colorat (gri și verde) și beton (cele mai slim).

Vă povesteam de curând despre cum fragmente din picturile artistei Maria Dermengiu ajung imprimate pe bluze, rochii, genți, huse pentru tabletă sau telefon etc. Dar aplicațiile ei artistice cuceresc acum produse noi: abajururile Marie Nouvelle vin în premieră la Made in RO.

Lampi Marie Nouvelle Studio

10835046_811888245542728_6185311754733175934_oVeioza de pe noptieră sau lampadarul împrumută din literele cărții – pentru seri în care lectura se asortează cu lampa. Arcasha (brandul designerului Cristina Mocan, din Cluj) lansează la Made in RO corpuri de iluminat pe al căror abajur a creat un amalgam perfect ritmat de litere scrise de mână.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“În plină eră tehnologică am uitat de frumuseţea scrisului de mână, această artă la îndemâna fiecăruia, prin care ne putem releva personalitatea şi spiritul nostru interior. O artă menită să ne cizeleze şi să ne focuseze spre ceea ce este important. Proiectul de faţă este un omagiu adus caligrafiei, o încercare de a descoperi frumuseţea fiecărei linii şi a texturilor unice ce rezultă din scrierea acestor semne cu un anumit ritm”, spune designerul Cristina Mocan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (7)Decorațiune caligrafică pentru perete

Simplexio este un brand destul de activ pe scena designului românesc, ale cărui produse sunt caracterizate de inspirația din natură pe care o transformă în structuri geometrice, futuriste, prin intermediul fabricației digitale. Designerul Mădălin Gheorghe va prezenta în premieră la Made in RO o nouă colecție de lămpi, inspirate de universului microscopic al polenului, transpus într-o creație artistică cu fațete scăldate în lumină.

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (14)Veioza și lampadarul Pollen, cu abajururi din aluminiu anodizat.

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (15)

Și o lampă spontană, creată de designerul clujean Adrian Balcău, care va aduce mai multe noutăți în premieră la Made in RO.

SpFo3_ AdrianBalcauToate aceste cadouri de design, împreună cu alte câteva sute te așteaptă, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc. Weekend-ul viitor, pe 20 și 21 decembrie, la Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Te așteptăm. 🙂

FB_cover_Designist_wall

Facebook event: aici.

Fotografii: prin designerii și brandurile menționate în articol

2 Comments

  1. Bună,

    Fotografia din articol, la care tu te referi, nu reprezintă o lampă: este un simplu suport, pe care au fost agățate mai multe modele de lămpi semnate Lână și Beton: de la lămpile din fetru, la cele din lână și cele de beton. Așadar, e doar un artificiu de expunere – nu o lampă în sine.
    Știm că e aproape un trend să suspectezi orice obiect nou creat de un designer român că e, de fapt, inspirat de x designer internațional. În acest caz nu există nicio legătură cu lampa indicată de tine. Probabil nu ai citit și explicațiile despre lămpile Lână și Beton din articol.:)

    Îți mulțumim că ne urmărești!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed