What Liberty Ate – un proiect fotografic delicios

Începem cu o întrebare: aţi auzit până acum de What Liberty Ate? Dacă nu, o recomandăm drept o necesitate pentru un lifestyle sănătos. Pentru că What Liberty Ate este prima revistă independentă de fotografie culinară din România. Primul ei număr, ediţia toamnă-iarnă, s-a lansat în decembrie 2011, iar noi am prins repede de veste şi am zis să nu începeţi anul fără cele mai noi trenduri în food design degustate.

Ne-a plăcut foarte mult ideea din spatele acestui proiect, susţinut şi creat de Gabriela Iancu. Cu Gabriela nu am putut ieşi încă la o cafea, pentru că de 3 ani locuieşte la Brno (la 2 ore depărtare de Praga), dar am vorbit despre importanţa şi necesitatea unor proiecte independente care să comunice şi să promoveze creativitatea made in Ro şi nu numai:

“Încerc să fac cunoscut un trend mai puţin cunoscut în România – fotografia culinară şi calitatea food blogurilor romîneşti. Deşi food blogurile au câştigat teren în ultimii ani, blogosfera plânge după food bloguri de calitate, fără reclame agresive, cu fotografii delicioase. Revistele şi mass-media în general, din România, susţin incredibil de puţin, ca să nu zic deloc, activitatea food bloggerilor. Eu mi-am propus să schimb acest lucru într-un fel sau altul, şi să fac cunoscute cele mai bune (necomerciale) food bloguri şi fotografi amatori”, ne-a spus Gabriela.

Revista este disponibilă doar on-line şi va apărea de 2 ori pe an (ediţia primăvară/vară, toamnă/iarnă). Va conţine interviuri şi reţete cu cei mai buni food bloggeri şi fotografi din România, dar şi din Statele Unite, reţete organice, raw, vegane, reţete de dulciuri şi din bucătării internaţioanle, de sezon, călătorii in jurul Europei. Primul număr şi-a trecut deja în dosarul de presă o recenzie minunată din partea lui Holly Becker, celebra scriitoare şi jurnalistă americană şi autoarea cărţii Decorate (numărul 1 în vânzări pe Amazon), pe blogul ei Decor8.

În primul număr, vă puteți delecta cu trei dintre cele mai frumoase food bloguri din România (nu le divulgăm încă, vă lăsăm să le descoperiţi cum le-am descoperit şi noi) și puteți citi interviuri cu unii dintre cei mai celebri food bloggeri internaţionali, premiaţi de reviste precum Saveur, Times Online, Elle, Bon Appetit sau Martha Stewart, interviuri realizate în exclusivitate de Gabriela.

La ceas de seară, garantăm că lectură mai savuroasă nu există 🙂 Iar veştile bune nu se opresc aici. De săptămâna viitoare vă vom îndulci&încânta cu câte o reţetă testată şi fotografiată de What Liberty Ate la rubrica noastră azi inaugurată – Food Design. Iar de acum încolo, staţi cu ochii pe ediţiile revistei, ne veţi vedea şi pe noi în paginile ei.

Enjoy!

3 Comments

  1. Va multumesc pentru primirea calda. Va astept cu drag pe toti/toate printre retetele mele si sper sa rasfoiti cu drag revista.

  2. Elis Popescu

    Cu mare plăcere, Gabriela! Așteptăm și noi cu interes minunățiile culinare 🙂

  3. […] What Liberty Ate v-am mai vorbit o dată cu lansarea ei, în decembrie 2011. Noi ne-am declarat instant fani ai revistei independente de fotografie […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed