Wild inspiration à la Maison&Objet

Plin de frământări și neliniști, Parisul a reușit, timp de câteva zile, să devină centrul unui univers de culoare și optimism, rulând frenetic două târguri internaționale de design interior: Maison&Objet și Déco Off.

maison-objet-2016-11-genoveva-hossu

Prima oprire a fost, bineînțeles, la Maison&Objet. Inspirate de deviza acestui sezon, ReWild Yourself, standurile prezente au scăldat privirile vizitatorilor cu peisaje pline de viață și naturalețe.

maison-objet-2016-20-genoveva-hossu

Asemenea unor șamani, designerii trezesc, în acest an, spiritele și forțele supranaturale. Se joacă, intrigați, cu materiale sensibile și brute, neșlefuite, iar metamorfoza e întotdeauna uimitoare. Cât vezi cu ochiul sunt doar texturi și volumetrii ce se aliniază perfect cu Mama Natură.

maison-objet-2016-21-genoveva-hossu

Poate cel mai surprinzător lucru descoperit în cadrul acestui târg a fost o periuță de dinți, care “funcționează” doar pe bază de apă. Cu un design inovator și confecționată din fire cu conținut de minerale, această periuță de la MISOKA promite clar: pasta de dinți rămâne de domeniul trecutului.

misoka-nanotechnology-toothbrush

Periuța Misoka, cu nanotehnologie: nu mai ai nevoie de pastă de dinți!

maison-objet-2016-design-trip-21-genoveva-hossu

maison-objet-2016-design-trip-22-genoveva-hossuInstalație de periuțe Misoka

Previzibile sau nu, tendințele pentru 2016, se pot descrie în doar câteva cuvinte: Natural. Curajos. Sălbatic. De fapt, accentul se pune pe o combinație îndrăzneață de texturi metalice și naturale, cu inserții de elemente brute, alături de care își găsesc locul (doar aleatoriu!) materiale fine și grațioase. Motivele, în general, sunt inspirate din floră și faună, accesoriile sunt manufacturate – de altfel, cu cât mai naturale, cu atât mai în vogă.

maison-objet-2016-8-genoveva-hossu maison-objet-2016-9-genoveva-hossu maison-objet-2016-27-genoveva-hossu maison-objet-2016-design-trip-textures-genoveva-hossu-5 maison-objet-2016-design-trip-textures-genoveva-hossu

Chiar înainte de Déco Off, echivalentul unui Fashion Week al tapetelor și textilelor decorative, i-am descoperit pe cei de la materiO, a true Aladdin’s cave for designers. Texturi spectaculoase, în cele mai ciudate forme și culori, s-au adunat să dicteze tendințele pentru 2016.

deco-off-2016-design-trip-genoveva-hossu-3 deco-off-design-trip-genoveva-hossu-2

La Déco Off, Designers Guild și Jab Ansoetz, două branduri de renume mondial în industria textilelor decorative, au demonstrat că se pot plia perfect pe tendințele actuale. Țesături naturale îmbracă spațiile neutre, prozaice în adevărate locuri de refugiu, calde și confortabile.

deco-off-2016-design-trip-genoveva-hossu-4

Aventura pe minunatul drum al creativității continuă în forță și-n acest an.

Evadăm din cotidian și croșetăm un 2016 cum nici măcar nu l-am visat: călătorii, vacanțe, artă și frumos, un dram de sălbăticie și un motto câștigat pe viață: ReLove your natural self. ReWild Yourself.

Genoveva-HossuGenoveva Hossu, decorator

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed