Wooba: cele mai cool corpuri de iluminat Made in RO ale lui 2020

Nu știm cum este prin orașul tău zilele acestea, dar dacă locuiești în București, probabil deja te-ai săturat până peste cap de ploaie, nori și ceață tomnatică. Oh, unde e Crăciunul luminos de altădată? Totuși, noi te sfătuim să nu îți pierzi speranța și să nu vezi doar conotațiile negative ale întunericului: îți povestim imediat despre o soluție scoasă din stele care poate da alte valențe home&deco lui 2021.

Colecția Dark by Wooba, un brand românesc născut chiar în pandemie, înseamnă corpuri de iluminat cu forme geometrice, minimaliste, care au fost create din materiale reciclate și prin tehnologia de printare 3D. Recunoaștem, pe noi ne-au cucerit de la prima vedere! 🖤

Până pe 20 decembrie, lămpile Wooba fac parte din selecția Designist a târgului Made in RO online🎁, așa că îți facem mai jos un video teasing, înainte să îți dăm toate detaliile despre cum le poți comanda online. #buylocal #staysafe.

 

Meet the creators: Adrian Bursuc, Cristina Cerga și Ștefan Nădejde  

Pentru Wooba, totul a început dintr-o joacă, în 2018 – Adrian își dorea să îi construiască Larei, fetița lui, câteva piese interactive care să-i antreneze imaginația și să o atragă în multitudinea de lumi posibile ale geometriei. Iar pentru că, în perioada aceea, Adrian tocmai participa la cursuri de design de produs și tehnologie de print 3D, și-a propus să  deseneze noile jucării ale Larei din simetrii și linii perfecte inspirate din geometria sacră, care atribuie semnificații simbolice anumitor forme și proporții geometrice.

De la stânga la dreapta: Adrian, Ștefan, Cristina = echipa Wooba (foto: Alex Bărbulescu)

În paralel, Cristina și Ștefan lucrau deja de câțiva ani împreună dezvoltând un fenomen de bună practică în creație de concept și grafică în studio-ul The Hurricane. Așa au ajuns, în 2019, să colaboreze la campaniile de crowdfunding ale start up-urilor care participau la competiția Startarium Makeathlon. Printre aceste startup-uri se număra, firește, și proiectul lui Adrian. Era scris în stele, o să vezi  😉.

„După mai multe discuții, în luna noiembrie, ne-am unit sub visul de a dezvolta împreună ideea Wooba într-un brand real, un business sustenabil și pregătit pentru o piață internațională. Toate pasiunile noastre se reflectă în stele. Astfel, am ales să lansăm brandul Wooba sub semnătura corpului de lumină Cassiopeia și să introducem în identitatea noastră constelația acesteia. Minimalismul a venit natural. Suntem adepții liniilor drepte și ai formelor curate. Ne-am propus să oferim tactilitate geometriei prin designul produselor și să alegem o lumină caldă, care cere să fie privită”, ne-a povestit Cristina.  

Constelația Cassiopeia

Colecția DARK – despre întunericul definit prin lumină

Prima colecție Wooba, Dark, este formată din 5 corpuri de iluminat create din esență de fag pe care membrii echipei îl debitează la cota dorită, îl șlefuiesc și îl finisează cu ulei sau baiț pe bază de apă. Siluetele minimaliste sunt completate de accentele cromatice negre, desigur. Ce este de reținut, însă: creatorii le-au gândit ca pe un simbol al întunericului în cheie pozitivă – un spațiu sigur în care îți poți exprima sentimentele 😉.

Vedem lampa Bennet Star în amenajări calme și senine, care să îi îmblânzească puțin compoziția spectaculoasă. Dimensiuni: 380 x 400 x 470 mm / greutate: 0,700 kg

„Pornim de la proiectarea formelor solide. Identificăm intersecția a două sau mai multe muchii și în jurul lor proiectăm îmbinarea corpului. Lucrăm cu softuri de proiectare pentru realizarea îmbinărilor – părțile de plastic biodegradabil. Avem îmbinari personalizate realizate prin printare 3D pentru fiecare obiect. Ulterior, asamblăm piesele, adăugăm componenta de lumină, aranjăm eticheta, împachetăm și punem stelele noastre în cutii de depozitare personalizate gata să lumineze un suflet sau o casă”, spune Cristina.   

Lampa Aaron este compusă din baghete de lemn îmbinate într-o formă asemănătoare unei flăcări. Poți ajunge ușor la întrerupător, care este poziționat pe cablul de alimentare. Dimensiuni: 190 x 190 x 300 mm / greutate: 0,350 kg 

Poți așeza steaua compusă de lampa Ariel oriunde ai nevoie de ea, fie la înălțime, fie chiar pe podea. Dimensiuni: 310 x 310 x 380 mm / greutate: 0,420 kg 

Lampa Uriel a fost gândită de designerii ei ca accesoriu must have pentru birourile minților creative. Dimensiuni: 235 x 235 x 235 mm / greutate: 0,315 kg

Luna și silueta ei în formă de diamant. Dimensiuni: 190 x 190 x 260 mm / greutate: 0,290 kg

Despre antreprenoriatul creativ by Wooba

Designul corpurilor de iluminat nu împrumută doar forma stilizată a astrelor, ci și precizia lor: sunt obiecte în care totul se îmbină la milimetru, create conform principiilor economiei circulare și cu ajutorul materialelor reciclate. De fapt, Wooba își propune să ia tot ce este mai bun și din lumea creativității, și din cea a antreprenoriatului inteligent: este o comunitate mică de artiști cu o linie clară de business development bazată pe obiectivele de dezvoltare durabilă ONU, în căutarea liniilor perfecte, așa cum ne-au spus.

„Căutăm zilnic soluții să integrăm cât mai multe rebuturi de lemn si plastic în construcția obiectelor de decor sub marca Wooba. Avem nevoie de antreprenori și producători din România care să se alăture mișcării noastre și să ne ajute să construim obiecte 100% românești: de la becuri retro și cablu textil, la procesatori de plastic și fabrici de lemn dispuse să lucreze cu rebuturi în construirea materiei prime pentru noi”, ne-a spus Cristina. 

 

Cum comanzi o lampă Wooba?

Ai o serie întreagă de posibilități: colecția de corpuri de iluminat Dark te așteaptă în shop-ul online www.wooba.ro, pe Facebook-ul Wooba, sau în magazinele online și offline ale Galeriei Galateca. Dacă vrei să le vezi live, îi poți vizita pe Cristina, Ștefan și Adrian la biroul lor din București – scrie-le ca să-i anunți și să le ceri toate detaliile legate de adresă.

🎁 Și o veste luminoasă: pe toată perioada Made in RO online (până pe 20 decembrie), toate piesele din colecția Dark au prețuri cu 25% mai mici dacă folosești codul de discount designist25 în comanda online ➡ #staysafe #buylocal

Dacă treci zilele acestea pe lângă vitrina Galeriei Galateca, oprește-te să vezi coloana spre stele creată de Wooba. O găsești acolo până la finalul lunii ianuarie 2021.  

În final, 4 întrebări altfel pentru Wooba…

1. Care este ultima schimbare pe care ai făcut-o în propria casă?

Cristina: Locuiesc într-un bloc construit în 1913 în București și amenajat shabby chic, pe care l-am completat cu accente vibrante „culese” din ultima vacanță din Bali. 

Ștefan: Ultima schimbare a fost să schimb casa cu totul. M-am mutat din chirie după 4 ani în care am reușit să amenajez locuința exact cum îmi place mie. 

Adrian: În vară, am decis să mă mut din București în Breaza, unde am închiriat mansarda unei pensiuni. Felul în care era amenajată m-a obligat să mut piesele de mobilier între ele de parcă mă aflam în finala campionatului mondial de șah.  

2. Care este stilul de design pe care îl asociezi cu vacanța?

Cristina: Stilul modern minimalist, care îmi permite să fac pace în gânduri, planuri și urgențe: obligatoriu ferestre mari cu deschidere spre natura sau mare ☺. 

Ștefan: Cred că stilul boem (boho-chic): aduce foarte multă culoare, este aventuros și are și o mică notă de nostalgie. 

Adrian: Cu toate că iubesc natura și prefer vacanțele outdoor, seara prefer confortul unei încăperi moderne cu design organic în detrimentul unui cort.

3. Care este cel mai extravagant obiect pe care îl ai?

Cristina: Sunt deținătoarea unei colecții extravagante de postere realizate de noi și semnate de artiști. 

Ștefan: Nu sunt adeptul lucrurilor extravagante, cred că lucrurile cu adevărat de preț reprezintă suma experiențelor plăcute.

Adrian: Dețin un craniu realizat din ipsos extrem de realist, care a fost tratat cu pilitură de fier oxidată. 

4. Deviza ta este…? 

Cristina: “Live, do, fly, see – explore. Roll happiness everywhere you go”.  

Ștefan: “You only live once” sau “O viață avem”. 

Adrian: “I tried to reach out, to touch in order to unveil the secret before it was too late, but still I was too early”.

Fotografii: prin Wooba

1. Citește și alte povești Made in RO AICI și inspiră-te pentru lista de cadouri fine, de designist 🎁 
2. Fă un tur virtual AICI, pe Facebook event Made in RO online – descoperă și mai multe idei de cadouri Made in RO, fotografii și informații, toate la un loc 🎁🎁

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed