Zilele geroase se văd mai bine dintre tartele cele mai savuroase
Sătuli de țurțuri și steluțe de gheață, am aruncat o privire înapoi spre vară, când Floriana și Vlad, creatorii Flori de Mentă, ne-au povestit despre nunta lor delicioasă, în mijlocul naturii care le-a și inspirat multe dintre bunătățile savurate la masă. După scenariile și preparatele care ne-au bucurat ochii și lăsat gura apă la propriu, în cadrul rubricii de Food Design, credem că Floriana și Vlad nu mai au nevoie de introduceri suplimentare. 🙂 Casă de piatră le-am urat deja, din vară, acum topim frigul de afară cu cele mai “ochioase”, nu mai zicem de gustoase, bunătăți de la nunta lor. Tort de mere, lavandă, iaurt și fructe de pădure Tartă cu lime, lapte condensat și cimbru Povestea nunții lor pe Designist a început cu decorul și sfârșește cu ospățul. Scenografia mesei de dulciuri este în același spirit meditaranean, relaxat și familiar al evenimentului. Iar inspirația… stă decorativ la masă, sub forma plantelor aromatice în ghivece ceramice, alăturate preparatelor îmbibate suav de aceleași arome:
Biscuiți cu cimbru, ciocolată albă și zmeură Biscuiți cu lime, lavandă și lapte condensat Chec cu ciocolată, rozmarin și nuci pecan Tort cu caise, salvie și marțipan Alături de plantele aromatice și aromele răcoritoare de lămâie, iaurt și fructe proaspete, nucile și alunele de pădure vin cu subtilitățile lor în multe dintre torturile și tartele preparate:
Biscuiți cu ghimbir si ciocolată Tartă cu ciocolată și nuci pecan caramelizate Tort cu Guinness, ciocolată și vișine Trufe cu Guinness și ciocolată neagră Am păstrat pentru final povestea tortului lor:
Floriana, Vlad și tortul… special, dar și spectacular introdus în scenă. Acum, că v-am trecut prin fața ochilor cele mai apetisante bunătăți, vă urăm o seară și o săptămână nouă încălzite de pofte și planuri fine. Suntem siguri că așa friguroase nu vor mai fi. 🙂 Fotografii: Deer’s Photography |