Cele mai frumoase torturi: de Primăvară și de Paște!

Pe vremea asta e cel mai bine să te gândești la un tort colorat & delicios. Îndulcește starea și te introduce în povestea mesei de duminică, de Paște. Prietenii Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, ne-au pregătit câteva torturi grozave, cu ingrediente și decor primăvăratic. Ți-au lăsat și o rețetă, ca inspirația să se transforme în ceva gustos acasă 🙂

Tort vegan, cu căpșune și crengi înflorite

tort_veganTort vegan cu blat de migdale, fulgi de cocos, unt de cocos şi miere, alături de smântână de cocos cu lime, vanilie, sirop de agave şi căpşuni. Minunat, uşor şi foarte sănătos!

Tort de ciocolată și mentă, cu floare de liliac

tort_cioco_mentaTort cu ciocolată şi mentă. Un blat ciocolatinos, asezonat cu multă ciocolată cu mentă şi glazură de ciocolată neagră.

Înfloresc și torturile!

tort_banane_caramel_ciocolataTort cu blaturi moi de banane şi ovăz, cremă de caramel cu Baileys şi ganache de ciocolată (rețeta mai jos). Pentru că ne place combinaţia de banane cu ciocolată! De data aceasta îşi face apariţia în haine de primăvară, cu frişcă şi multe floricele comestibile.

De ce ai nevoie pentru ganache de ciocolată:

400 g smântână pentru frişcă 35%
400 g ciocolată cu lapte mărunţită
200 g ciocolată neagră mărunţită

Cum prepari ganache-ul de ciocolată:
Ciocolată împreună cu smântână pentru frişcă se topesc la bain-marie până ce toată ciocolată este complet topită. Crema rezultată se lasă la răcit, apoi se mixează.
Se lasă la frigider până ce vom asambla tortul.

Irezistibil: cu ghiocei înfloriți!

tort_copil_5443Tort cu blaturi cu iaurt şi lime, cremă de vanilie şi glazură de unt. În loc de La Mulți Ani, vei scrie Paște Fericit 🙂

tort_copil_5427_web

Cheesecake pastel

Cheesecake_ciocolata_ricotta_rubarba

Cheesecake cu ciocolată albă, ricotta şi rubarbă. Rețeta:

Pentru blat:
-350 g de biscuiţi digestivi mărunţiţi
-180 g de unt topit

Pentru umplutură:

– 500 g brânză fină de vaci cât mai grasă
– 180 g ciocolată albă mărunţită
– 4 ouă
– 60 g zahăr
– un baton vanilie
– sucul şi coaja de la un lime
– 150 g smântână

Pentru topping-ul de ricotta şi rubarbă:
– 200 g brânză ricotta
– 3 linguri de zahăr pudră
– 2 tije de rubarbă
– 2 linguri de zahăr brun

Se încinge cuptorul la 180 de grade.
Se unge cu unt o tavă de tort cu fund detaşabil, cu baza de 13 cm.
Pentru blat, se amestecă biscuţii cu untul topit apoi se nivelează pe fundul tăvii dar şi pe pereţi, apăsând uşor cu degetele pentru a fixa bine biscuiţii.
Se pune blatul în cuptor aproximativ 10 min, cât să se rumenească puţin.

Pentru umplutură, se topeşte ciocolata la bain-marie. Odată topită, se lasă să se răcească. Se mixează crema de brânză timp de 3-4 minute, se adaugă apoi zahărul, se mai mixează puţin, după care se adaugă smântâna, ciocolata albă, seminţele de la batonul de vanilie, coaja şi sucul de lime. Se adaugă ouăle, unul câte unul, se mai mixează foarte puţin până când sunt încorporate în compoziţie.

Se înveleşte bine în folie de aluminiu tava de tort (baza şi marginile). Se aşază apoi într-o tavă cu pereţii înalţi. Se pune umplutura în blatul de biscuiţi şi se toarnă apă fierbinte în tava în care aţi pus forma de tort.

Coaceţi în cuptorul încins la 180 de grade timp de 45 de minute, după care continuaţi să coaceţi la 160 de grade timp de alte 30 de minute. Va fi gata când marginile vor fi rumenite, iar centrul uşor moale. Se stinge focul, dar se mai lasă în cuptor încă 30 de minute, cu uşa cuptorului crăpată. După cele 30 de minute, se scoate din cuptor, se răceşte complet şi se lasă în frigider.

Tijele de rubarbă se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se pun apoi într-o tavă, presărând peste zahărul brun. Se coace în cuptor timp de 10 minute la o temperatură de 180 de grade. După, se lasă la răcit.

Brânza ricotta se mixează cu zahărul pudră şi se pune peste cheesecake, împreună cu rubarba uşor caramelizată.

Poftă bună și un Paște Fericit!

Tort vegan - Flori de menta - DesignistDetaliu cu tortul vegan de la începutul articolului. Noi pe el îl vom alege duminică!

Flori de mentă personalizează și combină cu ingeniozitate rețete descoperite pe bloguri, în cărți și reviste.

Fotografii: Vlad Baltagi

One Comment

  1. Pingback: Niciodată nu-i prea târziu pentru o brioșă!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog