Cum vopsești ouăle de Paște cu… fructe și legume

Mai întâi ne-au cucerit fotografiile. Apoi ne-am spus că vrem și noi, de Paște, ouă pastelate și primăvăratice ca acestea. Sunt vopsite și aranjate de Maria, de la Dreamy Whites (cu care te-ai mai întâlnit pe Designist aici), împreună cu familia ei, după câteva rețete de la Better Homes and Gardens, cu vopsele preparate în casă, numai din ingrediente naturale.

Pentru a obține coloranții naturali, iată ce nu trebuie să-ți lipsească de pe lista de cumpărături: varză roșie, afine, turmeric, muștar, cafea, sfeclă, ceai de mușețel, cartofi, avocado… Și neapărat oțet. Găsești însă toate ingredientele și cantitățile necesare, pentru fiecare nuanță în parte, aici.

Aceste ouă cu picățele în tonuri de lavandă au rezultat așa dintr-o întâmplare, pentru că nuanța ar fi trebuit să fie uniformă. Pentru vopsirea lor, Maria a combinat suc de struguri roșii și oțet și apoi a lăsat ouăle peste noapte în această soluție, la frigider.

Dacă vrei o nuanță de piersică, amesteci coji de avocado, de cartofi și coji de ceapă, adaugi apă clocotită și le lași la infuzat vreo 5 minute. Adaugi apoi oțet și scufunzi ouăle. Le lași acolo ceva timp, până se prinde culoarea.

Pentru ouă blue pastel, torni apă clocotită peste câteva bucăți de varză roșie și adaugi oțet. Dacă vrei câteva ouă galben-muștar, pui turmeric în apă clocotită și adaugi oțet.

Acest coțuleț antique pentru ouă sau fructe este de vânzare prin Dreamy Whites Shop

Fotografii: by Dreamywhites

One Comment

  1. Eu am facut si un scurt video (in limba romana) de cum anume sa vospesti cu ingrediente naturale, pe care il gasiti aici –
    http://gandurisibucatareala.ro/cum-sa-vopsesti-oua-de-paste-cu-produse-naturale/

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed