Expoziția Măiastra – Povestea nespusă a Iei și 9 zile magice la Neogalateca

În prag de solstiţiu, Galeria de Artă Contemporană Galateca  a deschis o expoziţie cu totul specială: ‘Măiastra – Povestea nespusă a iei’. În centrul atenţiei se află ia românească, simbol identitar şi de protecţie, ale cărei semne aşteaptă să fie desluşite şi asumate. Expoziţia prezintă o selecţie de bluze româneşti de patrimoniu sub forma unei instalaţii de artă, o serie de 200 de fotografii interbelice din colecţia britanicei Beryl de Zoete, precum şi faimoasele fotografii ale Reginei Maria, în veşmânt tradiţional românesc. Cu acesta ocazie, a fos expusă în premieră colecţia de ii vechi a poetului Mircea Dinescu.

Maiastra - Galateca - Designist (5)

Proiectul este realizat de Galeria “Galateca” în colaborare cu Muzeul Horniman din Londra, Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Complexul Muzeal Astra din Sibiu, Muzeul Bucovinei din Suceava şi Fundaţia Culturală Mircea Dinescu.

Maiastra - Galateca - Designist (2) Maiastra - Galateca - Designist (3)

Ca eveniment asociat pe 21 iunie au început cele „9 zile magice la NeoGalateca” cu o selecție de obiecte autentice, ii vintage, fashion și obiecte de design inspirate din tradițiile românesti, semnate de Ciprian Vrabie, Lana,  Andra Andreescu, Culture Soup, Ia Românească, Mândra Chic, Mihaela Ivana, Una ca Luna, The Awesome Project sau NoTime. 

Maiastra - Galateca - Designist (6)

Cum cele 9 zile magice se încheie pe 30 iunie, o recomandare designish de weekend ar fi să treceți pe la Galateca 🙂

Maiastra - Galateca - Designist (1)

One Comment

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed