Noi colecții de mobilier semnate de designeri români

Toamna aceasta vine cu noutăți și pentru arhitecții de la Arhidot, creatorii ceasurilor NoTime, despre care ți-am povestit deja. Ei au început anul acesta o colaborare cu fabrica de mobilă IMAR, de la Arad, care și-a propus să lanseze câteva linii noi de mobilier pentru a revigora imaginea produselor pe care le comercializează.

Astfel, au prins viață chiar toamna aceasta, lansate în cadrul târgului SIM 2012, din București, măsuțele Kupra și Wood Skin. Ele sunt primele piese produse din cadrul colecțiilor realizate pentru IMAR de arhitecții Dana Boștină și Vlad Boștină. Fiecare reprezintă începutul unei serii, care va fi treptat perfecționată.

Măsuța Kupra – detaliu

“Dezideratul principal în conceperea acestor colecții a fost acela de a nu ne îndepărta prea mult de la spiritul cu care fabrica, cu o  veche tradiție în domeniul producției de mobilier din lemn masiv, este asociată. Motiv pentru care, pentru fiecare serie în parte, am avut că sursă de inspirație elemente clasice sau tradiționale, pe care le-am tradus într-un limbaj al designului actual”, ne spun Dana Boștină și Vlad Boștină.

Conceptul seriei Kupra a pornit de la o doniță veche pe care au văzut-o la Muzeul Țăranului Român. Donița este un vas înalt, din doage de lemn legate între ele cu nuiele, în care se căra sau se țineau apa sau laptele. “Forma suplă , proporția echilibrată și naturalețea materialelor ne-au inspirat pentru o întreagă linie de piese, măsuța prezentată anul acesta la SIM fiind prima dintre ele”. Mobilierul este realizat din lemn masiv de fag băițuit și lăcuit, inelele fiind gravate și vopsite într-o nuanță arămie.

Seria Kupra

Seria Wood Skin, cea mai modernă dintre aceste colecții, oglindește o întrepătrundere între regnuri, cel animal și vegetal: “Am urmărit să reinterpretăm cu materiale vegetale, un pattern specific regnului animal”. Mobilierul este realizat din lemn masiv de stejar ceruit, cu zone vopsite în alb.

Măsuțele Wood Skin și Kupra dialoghează 🙂

Măsuța și comoda Wood Skin natur, abia sosite de la Arad, doar ceruite, nelăcuite.

Comoda Wood Skin, acum în variantă 3D, aflată încă în producție

Cea de-a treia serie se numește Monroe. “Linia mobilierului este inspirată din stilul Art Deco, pe care l-am adaptat spiritului anilor ’60. Am obținut o imagine contemporană, care amintește de farmecul și eleganța perioadei de glorie de la care a pornit.” Mobilierul este realizat din lemn masiv de stejar ceruit, cu tapițerie din piele albă. Pentru această serie se lucrează chiar acum la primele prototipuri.

“Ne dorim să extindem brandul NoTime cu piese din toată gama de decorațiuni și mobilier și să reușim să manufacturăm cât mai multe din aceste piese în atelierul nostru. Studiem la ora actuală mai multe tipuri de produse din materiale reciclate, primul pas fiind conceperea unei colecții de corpuri de iluminat din lemn recuperat și alte materiale refolosite. De asemenea, lucrăm tot pentru IMAR la o colecție inspirată din obiecte tradiționale românești.”, adaugă Dana și Vlad Boștină.

14 Comments

  1. Pingback: 5 piese din lemn cu efectul WOW! - DesignistDesignist

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed