Câștigătorii tombolei Designist de la Autor sunt…

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Designist.ro a fost la Autor. Ne-am întâlnit cu prieteni mai vechi, ne-am făcut prieteni noi, am făcut schimb de cărți de vizită, am stat la povești de design și am admirat creațiile a peste 60 de tineri designeri români în cadrul celui mai mare târg de bijuterie contemporană din România, care la această ediție ne-a adus o nouă secțiune: design de obiect. Am salutat-o cu căldură.

Dacă săptămâna trecută vă invitam să ne vizați la Autor și să particpați la tombola de design pe care am pus-o la cale cu ocazia acestui târg, astăzi, așa cum v-am promis, vă spunem care sunt cei 6 norocoși câștigători ai celor 6 obiecte de design create de designeri din România. Am făcut tragerea la sorți în ordinea alfabetică a numelor creatorilor obiectelor oferite la tombolă, dintre cei 232 pasionați de design care au participat la tombola noastră.

O să-i rugăm pe cei 6 designiști care se vor bucura zi de zi de aceste obiecte să ne trimită câte o fotografie cu ele, integrate în viața lor de zi cu zi, și să ne povestească cât mai sincer și obiectiv posibil despre cât de mulțumiți sunt de aceste obiecte din perspectiva designului și a funcționalității lor. 🙂

Tantanam!!! Norocoșii câștigători sunt:

1. Oglinda cu ramă din panglică metalică, creația Mădălinei Dumitru, de la Lightsquare, o va oglindi (cel puțin în fiecare dimineață) pe Corina Dobre.

2. Lampa Pitagorically Bright, By Anca Fetcu, va crea un spectacol de lumini și umbre în casa lui Filip Ristovski.

3. Cățelul Dodo, design Irina Neacșu – thecraft LAB, va mânca cu poftă din brioșele (pentru că adoră brioșele) făcute de Raluca Marinescu.

Câte un portofel P-2, urmașul upgradat al lui P-1, by Alexe Popescu,  va fi purtat prin oraș de: 1. Ioana Gorzo 2. Laura Iosub 3. Constantin Stoleriu. Ei își vor putea alege culoarea favorită dintre cele 3 culori disponibile.

Dar ce creatori au expus în cadrul secțiunii de design de obiect:

Câteva creații semnate de arh. Justin Baroncea, despre care ai mai citit pe designist, le-am cooptat în standul Designist. SNWB, scaunul cu snowboard reciclat pe post de spătar, a fost încercat și pipăit de mulți vizitarori. Poți vedea creațiile sale la Aiurart.

Masa de tâmplărie creată de arh. Ciprian Manda, de la Silva I Artis, a fost centrul standului Designist. 

Standul Silva I Artis. Masă din stejar, finisată cu ulei la exterior şi cu baiţ negru, la interior: L 72 x l 45 x 72 cm. Este realizată dintr-o singură bucată de lemn, păstrându-se desenul şi forma lemnului. Taburet dintr-o singură bucată de stejar, tratat cu ulei, cu roţi mari, industriale: L 32 x l 32 x h 40 cm.

Standul Silva I ArtisCea mai recentă creaţie a lui Ciprian, lansată la SIM, a obţinut Premiul II la concursul de design organizat de Asociaţia Producătorilor de Mobilier din România. Ne plac îmbinările, picioarele naturale zvelte şi alura ei de masă de bar şi în acelaşi timp minicabinet.

Lămpile albe ale Ancăi Fetcu anticipează iarna feerică care va să vină. Despre povestea lămpilor ei și culorile în care sunt disponibile poți citi în inteviul pe care l-am realizat cu ea.

Cine a spus că iarna nu are culoare? În nici un caz designerul Irina Neacșu de la thecraft LAB, care are o poveste de spus cu fiecare obiect pe care îl creează. Pernuțele ei au fost tare admirate și curtate. 🙂

Designerul Mădălina Dumitru, de la Lightsquare, a venit tocmai de la Cluj pentru a-și expune creațiile. Fiecare obiect este realizat cu mâna ei și este unicat. Dar nu e nevoie să-ți  spunem mai multe, pentru că o cunoști deja de la noi, doar ai citit inteviul cu ea cu puțin timp în urmă. 🙂

Lampă cu prințesă, de la Lightsquare.

Bull Light, by Constantin Alupoaei (IZZI Design), a făcut furori. La o așa vânătoare am porni și noi. 🙂 Aplica în formă de cap de taur cu belciug este pe lista noastră de shopping. Despre Constantin și creațiile sale poți citi într-un interviu pe care l-am realizat cu el aici

Vizitatori la standul IZZI Design

Măsuța Leaf, din metal perforat, creația designerilor Anca Trestian și Alina Turdean, a fost de curând premiată la SIM, cu locul I, la concursul de design organizat de Asociaţia Producătorilor de Mobilier din România. Ne-a plăcut mult, deci vom detalia subiectul cât de curând. 

Leaf lasă umbre grafice, datorită modelului perforat. 

O descoperire nouă, care ne-a plăcut, a reprezentat-o Ideogram Studio, adică arhitecții Ilinca Constantinescu și Tudor Constantinescu, care decupează în metal și apoi finisează cu furnir de nuc american. În măsuță, sălășuiesc și doi tabureți. Nu știi când ai nevoie de două locuri în plus. Sigur veți mai citi despre ei pe designist.

Lămpile din metal au doar 3 mm grosime și diverse finisaje. Sunt semnate tot de Ideogram Studio.

Lămpile cu forme organice ale celor de la 11 am architects expuse într-o instalație de efect.

Arh. Dragoș Motică, care pregătește o expoziție săpătămâna acesta (te vom anunța despre ce e vorba la timpul potrivit), a lansat la Autor o serie nouă – Marco, care mixează lemn, plută și metal în forme grafice, bine proporționate. 

Fotografii: designist.ro

Toți câștigătorii vor fi contactați de noi pentru a le comunica cum intră în posesia premiului. Felicitări norocoșilor! 

One Comment

  1. great points permanently, you recently acquired emblem readers. Just what exactly would you propose in regards to your own publish that you just manufactured some days ago? Virtually any certain?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed