11am architects fac noi experimente grafice, iar la Made in RO (25-26 mai) ne pregătesc lămpi-surpriză inspirate din folclor

11 am architects designis 01 Cândva prin martie, Mihaela Cojan, Andrei Radu & Simona Mihail, aka 11am architects, ne anunțau că lămpile din HIPS albe ca zăpada, pe care ți le prezentam în decembrie anul trecut, sunt bucuroase să aibă acum câteva surori mai îndrăznețe, mai comunicative, mai cu poftă de viață și de veri ploioase. Una dintre ele înmagazinează stropii de ploaie (sau pixelii, depinde cum privești), alta poartă imprimeuri șic, iar preferata noastră ne spune răspicat: “Punk’s not dead!”.

Vizual Made in RO Targ de design romanesc 25-26 mai

Te vei întâlni cu lămpile lor, dar și cu alte surprize pe care le pregătesc special pentru acest eveniment, la Made in RO, târg de design românesc, ce are loc pe 25 şi 26 mai la Galeria Alchemia – Calea Moşilor (Vechi) nr. 95 – la doi paşi de Biserica Armenească, în cadrul Romanian Design Week.

11 am architects designis 02

Cu lampa READ.me, cine va cunoaște mai bine decât tine citate celebre? 🙂

Lămpile s-au născut din nişte experimente grafice, pe care ei le plănuiau în toamna anului trecut. Încă de când lucrau la colecția “sub Zăpadă” știau că acesta va fi pasul următor. Lucrurile au evoluat rapid, firesc și frumos, iar la Made in RO, pe 25 și 26 mai, vei vedea prima lampă colorată by 11 am.

11 am architects designis 10

Lampa PIXELs: când plouă, în general plouă și cu pixeli 🙂

Ce pregătiți nou pentru această ediție Made in RO? 

Pentru târgul Made in RO venim cu două lămpi cu modele diferite faţa de ce am prezentat până acum şi cu o adaptare. Având în vedere tematica târgului (n.r. motive tradiționale românești reinterpretate contemporan), am realizat un model cu o grafică nouă, prin reinterpretarea motivelor tradiţionale româneşti. Ea reprezintă şi prima noastră lampă colorată.

Pentru al doilea model, grafica este semnată de graficianul Bogdan Croitoru şi reprezintă o primă colaborare în acest sens. Iar al treilea model este o adaptare a lămpii Read.me, cu proverbe din popor. (n.r.: toate cele 3 lămpi sunt încă în producție, de aceea nu le putem prezenta acum în acest post. Vom face însă un update atunci când primim imaginile proaspete.)

11 am architects designis 03 Conceptul din spatele proiectului 11am architects constă în personalizarea lămpilor prin tehnica printului de înaltă rezoluţie. Din acest motiv putem adapta uşor coloristica şi grafica lămpilor în funcţie de cum ne place. Deci, fiecare obiect care iese din atelierul nostru este unic.

11 am architects designis 04

De ce black & white? Ziceați că nu v-ați putut decide la o anumită culoare…

Pentru că puteam realiza un număr limitat de lămpi, dar cu o paletă coloristică nelimitată pe orice tip de grafică. Şi acest lucru s-a dovedit a fi cel mai greu: să alegem. În cele din urmă ne-am hotărât sa ne limităm doar la alb şi negru şi patru tipuri de grafică. A început ca un experiment “in house” şi a evoluat într-un mod spectaculos.

11 am architects designis 05Lampa Patterns

11 am architects designis 06Lampa Sketch

Care au fost reacțiile până acum? Care este lampa best seller?

Reacțiile au fost foarte bune, chiar mult mai bune decât ne aşteptam. Vedetele colecţiei sunt modele READ.me şi Punk. După prezenţa la Made in RO – Târg de design românesc, o parte dintre modele vor fi văzute la o expoziţie de design românesc în cadrul DesignMonat Graz (Graz Design Month) organizată de BDC împreună cu galeria Kunstbarkeiten (Graz, Austria).

11 am architects designis 07

Lampa Sketch

11 am architects designis 08Up or Down reprezintă modelul de lampă 2 in 1: aceeaşi lampă capătă aspecte diferite, în funcţie de cum sunt aranjate fâşiile. Dacă ai o zi calmă, poţi lăsa toate fâşiile în jos şi lampa ia o formă rotunjită. Dacă ai o zi mai zbuciumată, poţi întoarce toate fâşiile în sus şi ea capătă o formă… zburlită. 🙂

11 am architects designis 12

11 am architects designis 09

Vă mai doriți astfel de experimente grafice? Știu ca aveți în plan colaborări cu graficieni români… Se anunță ceva nou?

Da şi da. 🙂 Nu ne vom opri aici, acum punem bazele unei colaborări cu diferiţi graficieni. Primul pas am reuşit sa îl facem cu Bogdan Croitoru. Pentru toamnă pregătim un proiect total nou, un fusion între un experiment grafic şi o instalaţie luminoasă. La acest concept lucrăm de câteva luni şi sperăm ca până în septembrie să reuşim să vă surprindem în  mod plăcut.

11 am architects designis 11

Punk reprezintă o abordare nouă,  fiind prelucrată în totalitate pe calculator.

facebook cover Made in RO

Piesele semnate de 11am architects te aşteaptă să le admiri şi să le iei acasă la Made in RO, târg de design românesc, pe 25 şi 26 mai, la Galeria Alchemia – Calea Moşilor (Vechi) nr. 95, în zona Armenească, la doi paşi de Biserica Armenească – eveniment în cadrul Romanian Design Week. Ne vedem acolo weekend-ul acesta!

Facebook event aici.

Foto: Andrei Cătălin Cojan, MediaLab studio (proiect CROS)

One Comment

  1. […] 11am architects fac noi experimente grafice, iar la Made in RO (25-26 mai) ne pregătesc lămpi-surp… […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed