13 decoruri fresh, de vară

Ne întrebam zilele trecute, când soarele nu se mai oprea din dogorit nici măcar pe plaiuri transilvănene: “Ce-ar fi să dăm o fugă până la mare? Ne-am mai răcori un pic.” Dar planurile citadine ne fac să mai amânăm un pic vacanța la mare, așa că, între timp, ne putem împrospăta cu ajutorul unei echipe forte formate din un pic de aer condiționat (că prea mult strică), un evantai, un ceai de lămâie cu gheață, un buchet de flori proaspete și multă, multă inspirație pentru decoruri fresh, de vară, care clătesc ochiul și animă sufletul. 🙂

Un cadru care ne amintește de albastrul mării din insulele grecești. Materiale din bumbac 100% de la Designers Guild, colecția Havana, la noi disponibile la comandă prin magazinul La Maison.

Vesela din porțelan, din colecția Sos, de la suedezii de la Sagaform, îți va face poftă de multe salate și supe sănătoase. 🙂 Design: Bjork-Forth.

Plăcintă cu dovleac și atmosferă de Provence. Răspunsul este “Da!”, iar decorul poate fi adaptat și într-un luminiș de pădure de pe lângă orașul în care locuiești. Iar exemplul vine de la Dreamy Whites.

Tot Maria, de la Dreamy Whites, ne învață un truc simplu: o găleată sau un vas vintage, cum poți găsi la retrobutique, plin de flori proaspete din piața de flori sau culese de pe câmp.

Da, știm, pentru un astfel de dormitor îți trebuie cam toataă suprafața apartamentului tău de bloc, dar poți păstra ca inspirație doar patul, noptiera și candelabrul. Ce trebuie să reții este că materialele textile din bumbac, cu pattern-uri dulci, și un tapet în ton, vor metamorfoza și cel mai întunecos dormitor. Brand Harlequin, colecția Arboreta, la noi prin magazinul La Maison.

Un dining diafan și feminin, ale cărui coordonate principale sunt: dușumea vopsită în alb, scaune din fier forjat albe, masă ivorie, bufet patinat și câteva accente de bleu și albastru, ca în Delft. Nota bene pentru cei care cred ca albul se potrivește doar la spital. 🙂 Brand Harlequin, colecția Arboreta, la noi prin magazinul La Maison.

Ce veselie de farfurii!! Recunoașteți floarea Marimekko, nu? 🙂 Orice masă, orice gustare va fi mai fresh. Și de ce să le ții unele peste altele în dulap, când le poți crea un sistem ca să le depozitezi pe perete…

Un mic dejun designish ne va face ziua mai bună și mai spornică. Ne ajută vesela din porțelan, de la Ferm Living.

Iarăși fierul forjat vopsit alb face ravagii!! 🙂 Mai ai nevoie de un colț cu umbră, iarbă proaspătă, un ice tea și neapărat niște pernuțe colorate, cum sunt acestea, din colecția Romanie a brandului Harlequin.

Pernuță Arboreta, brand Harlequin.

O față de masă care face lumină și dacă este înnorat! Isak Family tablecloth este din bumbac 100%, design scandinav și poate fi cumpărată prin Huset Shop.

Country, cu accente puternice de culoare, ca în cultura Romanie, nume pe care îl poartă textilele din această colecție de la Harlequin, la noi disponibile prin La Maison.

Fotografii prin brandurile și magazinele menționate

6 Comments

  1. Simonette

    Azi toata ziulica m-am uitat la colectiile Harlequin!! Musai vreau macar o pernuta la mine acasa 🙂

  2. Da, da, sunt delicioase! 🙂

  3. […] on De vorbă cu Alexe Popescu despre Combina, un nou brand de design românescDesignist on 13 decoruri fresh, de varăSimonette on 13 decoruri fresh, de varăOcean Handmade on Mici obiecte de […]

  4. Eu rezonez cu prima incapere – tot acel albastru, ah! 🙂

    Dar nu o sa ignor nici o invitatie la o placinta de dovleac – mai ales daca are loc in padure. 😀

  5. După o călătorie prin albastrul mediteranean, o gustare răcoritoare în pădure este exact ce trebuie… 🙂

  6. […] la o terasă, ori ieșim la măsuța de pe balcon sau, pentru cei mai norocoși dintre noi, la terasa de lângă casă, în grădină… Iar mâncarea parcă ne inspiră doar toropeală, așa că gândurile noastre […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed